חברת שטראוס-עלית, שבשליטת משפחת שטראוס, הולכת להיפרד מהבניין שנשא את שמה ברמת גן. בניין שטראוס-עלית (הממוקם בסמוך לצומת עלית ברמת גן), יימכר ליזמים אלי ויינשטיין ואייזק קטן מארה"ב, תמורת 44 מיליון דולר. בכוונתם להפכו לפרויקט מגורים ומשרדים.
המשמעות ההונית של המכירה הינה רווח הון של כ-100 מיליון שקל ופוטנציאל לרווח הון נוסף בהיקף של 27 מיליון שקל. על פי מתווה העסקה צפויה שטראוס עלית למכור כ-80% מהבניין תמורת 35.2 מיליון דולר- תמורה שתתקבל בתשלומים עד לסוף שנת 2005. יתרת התמורה תתקבל ברבעון הראשון של שנת 2006.
העסקה כפופה למספר תנאים מתלים, ביניהם השלמת תשלום ראשון עד לסוף חודש מארס השנה והשלמת תהליך מתן תוקף לתב"ע (תוכנית בניין עיר).
ויינשטיין וקטן, יהודים אמריקאיים בשנות ה-30 וה-40 לחייהם בהתאמה, פועלים בתחום יזמות הנדל"ן בארה"ב בעשור האחרון. באמצע 2004 רכשו השנים את מתחם דומינגו שוגר, שממוקם על גדות האיסט ריבר בניו-יורק, תמורת כ-60 מיליון דולר. קודם לכן רכשו בית מלון בקוויבק. השניים מנהלים משאים ומתנים לביצוע השקעות נוספות בארץ ומיוצגים על ידי רואה החשבון שמואל פקטר.
ארז ויגודמן, נשיא קבוצת שטראוס-עלית, ציין היום כי שטראוס-עלית הייתה מעוניינת להשאיר את משרדיה היכן שהם כיום, ומשום כך נמכרו רק 80% מהבניין ומכירת ה-20% הנוספים תתבצע רק בשלב השני של העסקה. "מועד השלמת העסקה תלוי מאד בתוכניות של היזמים, אך בכל מקרה תיוותר לנו תקופה של שנתיים ושלושה חודשים לפחות כדי לחפש מקום חלופי, אם נידרש לכך". ויגודמן ציין כי מדובר בעסקה עם משמעות תזרימית גבוהה לשטראוס-עלית, שכן בתוך שנה אמורה להתקבל מלוא התמורה, בעוד העזיבה בפועל של הבניין, אם תהיה, תחול רק במחצית הראשונה של שנת 2007.
גיוס ענק באג"ח
שטראוס-עלית נמצאת בתהליך של גיוס חוב בהיקף של כחצי מיליארד שקל בהנפקה ציבורית וגם הודיעה לאחרונה על מו"מ להשקעה בהיקף של מעל ל-50 מיליון אירו בשתי חברות בפולין ובסרביה. זאת, במטרה להפוך לשחקנית משמעותית בתחום הקפה במדינות אלו. לפני מספר שבועות דיווחה החברה על תוצאות טובות לשנת 2004, שכללו שיפור בתוצאות הבינלאומית ובפעילות בישראל.
שטראוס-עלית אף פעם לא הייתה חברה שקופאת על שמריה, אולם בעבר שילמה ההנהלה בגדול על טעויות שביצעה, כמו למשל היציאה החפוזה והאגרסיווית לחו"ל. היום נדמה, כי הפעולות בהן נוקטת החברה נעשות מתוך חשיבה אסטרטגית אחת שמהותה - גיוס משאבי הארגון לטובת עסקי הליבה ויציאה מתחומים שבהם לחברה אין כל יתרון תחרותי.
אבן הפינה לבניין שטראוס עלית הונחה כבר בשנת 1934. עוד לפני כן, ב-1922, הקימה משפחת פרומצ'נקו בריגה את מפעל הממתקים "ליימה" (אלת המזל), שהפך תוך מספר שנים לגדול בתחומו בלטביה והעסיק כשבע מאות עובדים. בעקבות התחזקות השלטון הנאצי באירופה, נשלחה לפלסטינה בשנת 1932 משלחת מטעם המשפחה, שרכשה את המגרש ברמת גן.
נציג אחר שהגיע מאוחר יותר התרשם שנכס ברחוב אלנבי הוא השקעה טובה יותר, מכר את המגרש ברמת גן וקנה את זה שבת"א במקומו, אך שותף שלישי שהגיע לארץ אחריו, קבע שהמקום אינו מתאים להקמת מפעל תעשייתי, מכר את המגרש בת"א וקנה שוב את המגרש ברמת גן. בשנת 1933 הונחה אבן הפינה לבניין עלית המפורסם, אותו תכנן המהנדס פונרוב. *
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.