אזור הדרום הפך לכר פורה לעבירות בנייה, כמעט בכל אחד מיישובי הנגב. המגזר הבדואי מוביל, אך המגזר היהודי לא מפגר אחריו בהרבה. נרשם גידול במספר כתבי האישום שמוגשים נגד עברייני הבנייה. כך עולה מדו"ח סיכום פעילות האגף לפיקוח על הבנייה במשרד הפנים במחוז הדרום, לשנת 2004.
על-פי הדו"ח, חלק ניכר מעבירות הבנייה במגרז הבדואי נעשות בשטחים גליליים, כלומר במקרקעין שאין עליו פיקוח של ועדות תכנון מקומיות.
אגף הפיקוח על הבנייה הבלתי חוקית בדרום כולל 8 עובדים, והוא מפקח על שטח גדול במיוחד, מאשדוד עד אילת, 65% משטח המדינה, ובתוכו כמיליון דונם שטח גלילי. הממצא הבולט בדו"ח הוא, שבנגב מתגוררים 65 אלף בדואים המתגוררים בכ-220 מקבצי מגורים, ובהם, לא להאמין, כ-30 אלף מבנים בלתי חוקיים, כאשר למעלה מ-90% מהם הם מבנים למגורים.
על-פי הדו"ח, החל משנת 1997 נרשם גידול עקבי בעבירות הבנייה שאותרו בנגב, הן במגזר הבדואי והן במגזר היהודי. אם בשנת 1997 דובר על 201 עבירות בנייה שאותרו, הרי שבשנת 2004 מדובר על 990 עבירות בנייה שאותרו. כן גדל ביצוע ההריסות וכתבי האישום.
באר-שבע היא בראש טבלת עברייני הבנייה בדרום. העבריינות נראית כמעט בכל רחוב בעיר, החל מתושבים שסוגרים מרפסות ללא היתר, בעלי דירות קרקע בשכונות הוותיקות שפשוט תוחמים שטחי מקרקעין בבעלות המדינה או העירייה בגדר ותופסים עליה חזקה. התופעה התרחבה בב"ש מעבר למגורים: היא נוגעת גם למבנים ציבוריים, מבני תעשייה, מסחר, משרדים ועוד.
לדברי יו"ר הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה, דודו כהן, נמשכת מגמת העלייה באיתור עבירות בנייה ומבנים שנהרסו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.