חברת נכסי אזורים סימנה את אמות השקעות, והיא לא מתכוונת לוותר על היתרון היחסי שיש לה בחברה, קרי 16.3% מהמניות. נכסי אזורים רכשה את המניות בתחילת מאי מידי גמול השקעות, תמורת 125 מיליון שקל.
קרנות הפנסיה, המחזיקות כיום ב-63.7% ממניות אמות השקעות, מבצעות מהלך חד-צדדי של ניקוי השטח ממתחרים בעלי יתרון יחסי, דוגמת נכסי אזורים, וכל זאת במטרה ליצור התמודדות שוויונית, אשר תקנה לעמיתי הקרנות את הסכום המירבי הניתן להשיג עבור מניותיהם.
שש קרנות הפנסיה הוותיקות ובראשן מבטחים, מקפת וקג"מ, פרסמו בשבוע שעבר מכרז למכירת חלקן, 63.7%, ועוד חלקה של גמול, 16.3%, אשר לדבריהם יוסדר עד תום הגשת ההצעות, לפי שווי חברה של 818 מיליון שקל.
בנכסי אזורים לא מסתירים את האכזבה, ומנכ"ל הקבוצה, עמיר בירן, טוען, כי ברכישת מניות גמול הקרנות עוברות על החוק. לדבריו: "תקנות מס הכנסה אוסרות על גופים מוסדיים להחזיק ביותר מ-20% מחברה מסוימת, ולא כל שכן להגדיל האחזקות". לדבריו, בלית ברירה יועלה הנושא להכרעת בית המשפט.
בירן גם מאיים באופן סמוי, כי המהלך עלול להביא להפסקת השקעות הקבוצה בארץ: "אנו קבוצה שעיקר הונה הוא כסף זר שנכנס לארץ, וחבל שדווקא קרנות הפנסיה מכשילות פעילות זו, המטיבה עם כלכלת המדינה. יש לשים לב לכך, שלכאורה מדינת ישראל נמצאת כאן בניגוד עניינים בין כובעה כרגולטור ובין היותה בעלים של הקרנות הוותיקות".
לדברי המנהל המיוחד של קג"מ, שלום זינגר: "לקרנות יש זכות סירוב ראשונית, והדבר אף מעוגן בחוזה שגמול השקעות חתמה עם נכסי אזורים. אנו השתמשנו בזכות הסירוב, ונרכוש את חלקה של גמול תמורת 130 מיליון שקל. המהלך הוא חוקי, ובידנו כל האישורים לכך מהגורמים המתאימים". מכירת המניות תהא כפופה לזכות ההצטרפות של בנק הפועלים, המחזיק כיום בכ-20% מהזכויות בחברה. הקרב על השליטה באמות יוכרע תוך חודש בהליך התמחרות מזורז, לאחר הגשת ההצעות הנקבע לסוף חודש יולי הקרוב.
חברת אמות נחשבת לאחת מחברות הנדל"ן הגדולות בישראל. בבעלותה 90 נכסים בארץ ובחו"ל, בהם בית אמות משפט וקניון רחובות. הונה העצמי בסוף 2004 עמד על 700 מיליון שקל.
לדברי זינגר: "כמנהלי הקרנות אנו פועלים למיקסום רווחי העמיתים, תוך יצירת תחרות הוגנת. לשם כך נאלצנו להשתמש בזכות הסירוב שניתנה לנו, ולמעשה 'לנקות את השטח' ממתחרים בעלי יתרון יחסי כלשהו, במטרה לקבל את ההצעה הטובה ביותר". זינגר הוסיף, כי הצעות מתחת לשווי החברה שקבעה ועדת המכירה, 818 מיליון שקל, לא ידונו כלל. "גופים רבים מהמובילים במשק כבר מגלים עניין רב ברכישת השליטה באמות", אמר זינגר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.