כנס TECH IL 2025 | ראיון

נדב צפריר בהופעה ראשונה: "צ'ק פוינט תמציא מחדש איך נראה סייבר בעידן הבינה המלאכותית"

בראיון ראשון עם כניסתו לתפקיד, נדב צפריר, מנכ"ל צ'ק פוינט החדש, סיפר בכנס TECH IL של גלובס על התחושות והמחשבות הכרוכות בניהול חברת הסייבר הישראלית הראשונה • "צריך להזכיר לכולנו שלא לעולם חוסן בשום דבר, וכולנו צריכים להסתכל על העתיד"

נדב צפריר, מנכ''ל צ'ק פוינט, בכנס TECH IL / צילום: ניב קנטור
נדב צפריר, מנכ''ל צ'ק פוינט, בכנס TECH IL / צילום: ניב קנטור

לפני שלושה חודשים נכנס נדב צפריר לתפקיד מנכ"ל צ'ק פוינט , לראשונה בחייו בתפקיד של מנכ"ל חברה ציבורית גדולה, ולראשונה בהיסטוריה בת 32 השנה, עומדת החברה הישראלית ללא גיל שויד בראשה כמנכ"ל. המייסד עבר לתפקיד היו"ר, והוא מעורב עדיין יחד עם צפריר במשימות הניהוליות. בראיון ראשון עם כניסתו לתפקיד מספר הבוקר צפריר לבר לביא, עורך החדשות של גלובס, על התחושות והמחשבות שכרוכות בניהול חברת הסייבר הישראלית הראשונה. בכנס TECH IL של גלובס.

כנס TECH IL | שלו חוליו: "אם הייתה נשמעת אזעקה על כל מתקפת סייבר, הציבור היה מבין איפה אנחנו חיים"
כנס TECH IL | אלונה בר און: "תהליך בחירת הסטארט-אפים של גלובס מבוסס על עקביות, מקצועיות, נימוקים, שקיפות ויצירת ערך"

סטארטאפים - נדב צפריר

אתה בא לתפקיד עם ניסיון עשיר - שימשת כמפקד 8200 ולאחר מכן היית ממקימי קרן ההשקעות Team8 - אבל זו פעם ראשונה שאתה מנכ"ל של חברה ציבורית הגדולה.
"זה מאתגר, אבל סך הכל כיף. תחביב שלי הוא לצאת מאזור הנוחות שלי וללא ספק, יצאתי ממנו בהחלטה לעבוד כאן. זו חברה מדהימה עם אנשים מדהימים ויש לי כאן ממי ללמוד, ועוד הרבה מה ללמוד".

שלושה חודשים אל תוך התפקיד, משהו הפתיע אותך בצ'ק פוינט שלא הכרת קודם לכן?
"לא ממש, אני מכיר את החברה ועוקב אחריה שנים רבות, אבל בכל חברה, וודאי בשוק הסייבר, יש גורמים שמחייבים אותנו להשתנות במהירות. העובדה שאיננו צומחים כמו המתחרות היא אתגר ידוע ועם זה אנחנו נצטרך להתמודד, ואולי הדבר שהפתיע אותי לגבי החברה הוא שניהלנו לאחרונה שלושה כנסי משתמשים - בוינה, בנגקוק ובלאס ווגאס, ובכל אחד מהם הייתה מסיבה - אפשר לומר שלא ציפיתי למסיבות פרועות בצ'ק פוינט".

צ'ק פוינט היא חברה רווחית, אבל האתגר הגדול הוא להביא אותה לצמיחה גבוהה יותר, איך מביאים אותה לצמוח לפחות כמו המתחרות?
"לא חושב שיש לי תשובות לכך כרגע, נכנסתי לתפקיד לפני ארבעה חודשים, יש לחברה גם דנ"א שאנחנו לא רוצים לשנות, דנ"א של חברה ישראלית, בעלת עומק טכנולוגי, עם פיתוח שנעשה מכאן, חברה שמאמינה שהגנה זה הגנה - ואיננו רוצים לשנות את כל זה. אבל נצטרך להיות ווקאלים יותר, לספר יותר על מה שאנחנו עושים כי זה העולם שאנחנו חיים בו ויש גם לא מעט הזדמנויות - בעולם הבינה המלאכותית, למשל. היא משנה את הדרך שבו עושים סייבר באופן דרמטי, ובפעם הקודמת שהיה שינוי כזה זה היה כשהאינטרנט התחיל. אנחנו ניקח את ההזדמנות הזו בשתי ידיים מבחינת האנשים שנביא, והחברות שנסתכל עליהן, במקום לרדוף אחר חידושים - נעצב מחדש איך נראה הסייבר בעידן ה-AI".

אפרופו בינה מלאכותית, הכרזתם על שיתוף-פעולה מסקרן עם וויז רגע לפני שהיא נמכרה ב- 32 מיליארד דולר לגוגל.
"אחת הבעיות בתחום שלנו היא שכמות המוצרים שמנהלי אבטחת מידע בארגונים צריכים לאמץ עולה ועולה, ומנהלים מוצאים את עצמם עם הצורך לסנכרן בין המערכות, לכן בשנים האחרונות מדברים יותר ויותר על קונסולידציה - התמזגות - כשחברות הסייבר הופכות בעצם לפלטפורמות ואנחנו מאמינים בפלטפורמות פתוחות: איפה שאנחנו מאמינים שיש לנו את המוצר הכי טוב אנחנו נשים אותו בפרונט, (גם הוא לא מוצר שפותח בתוך צ'ק פוינט - א"ג). וויז הצליחה ליצור את המערכת המובילה בתחום הענן וההחלטה שלנו לשתף איתם פעולה היא כדי להנגיש אותה למשתמש".

ניר צוק, מייסד פאלו אלטו נטוורקס, התראיין לאחרונה לגלובס, שם הוא אמנם חלק לך שבחים, אך כשהתייחס לשיתוף-הפעולה ביניכם לבין וויז - הוא אמר שנזכרתם לעשות עכשיו מה שחברות אחרות הבינו כבר לפני שנים.
"לי ולניר תפיסות שונות. כשהשתחררתי מהצבא ונסעתי לטיול אחרי צבא הקדשתי זמן ללימוד כל המושגים שיש בתעשייה האזרחית - הרבה אנשים טובים עזרו לי ובהם גם ניר, שאני מפרגן לו בחזרה. אנחנו חברים, אבל גם מתחרים ולחברות שלנו יש תפיסות שונות עם דנ"א מאוד שונה כל אחת. יש תפיסה אחת שאומרת - אני אעשה הכל - ויש גם תפיסות אחרות".

בחודש שעבר נכנסה צ'ק פוינט גם לפרויקט נדל"ן חדש, כאשר יחד עם קנדה ישראל זכתה במכרז לרכישת קרקע ברחוב קרמניצקי בתל אביב תמורת 818 מיליון שקל, להקמת שני בניינים הכוללים 60 אלף מ"ר למגורים ועוד 2,700 מ"ר למסחר. זכויות התעסוקה והמסחר יופקדו בידיעה של צק פוינט שתשלם 500 מיליון שקל מתוך סכום העסקה הכולל.

עוד הוא מוסיף בנושא זה: "אגיד רק שהעירייה טרם אישרה את התוכנית, אבל בהנחה והיא תאשר - הרקע למיזם הוא המחשבה עשרות קדימה. גיל שויד הקים את החברה לפני 32 שנה, ואני מתאר לעצמי שעוד 32 שנה ככל הנראה, לא אשב כאן, אלא מישהו אחר - לחברה יש מקום חשוב באקוסיסטם הישראלי וכדי שנהיה כאן בעוד 30 שנה, אנחנו צריכים לדאוג לעתיד - והעתיד הזה כולל גם נדל"ן ותשתיות. חייבים להסתכל עשרות שנים קדימה. למיזם יש כמה נדבכים - אלה שני בניינים, האחד לשימור והשני שייבנה מחדש ויאפשר לנו להסתכל על הצמיחה שלנו. אופי העבודה שצפוי בעתיד הוא כנראה כמו שאנחנו מכירים אותו במציאות שלאחר הקורונה - היברידי, וגם היברידיות במובן של קלאוד- שימוש בענן, וכך מתוכנן הבניין. יש כאן אתגר אינטלקטואלי, לתכנן 20 שנה קדימה, כיון שאיש לא יודע איך ייראה העולם באותו הזמן".

אתם מתרחבים, וחברות אחרות בשוק מצמצמות - רק הבוקר שמענו על תוכנית הקיצוצים של 20% באינטל.
"זה מה שזה וזה עצוב. צריך להזכיר לכולנו שלא לעולם חוסן בשום דבר, וכולנו צריכים להסתכל על העתיד, לבחון כמה 'עתידים' אפשריים, לתת בהם סימנים ולנסות להתכונן הכי טוב שאפשר, בטח בעידן הבינה המלאכותית שגם אם נעשה אלף תרחישים, עדיין התרחיש האלף ואחד הוא זה שיהיה קטלני. עלינו להשקיע בעתיד כל הזמן ומבחינתו הוא להביא קודם כל את המוחות הכי רעננים, רעבים וסקרנים שיש בישראל. אנחנו נעשה גיוסים משמעותיים בקרוב של אותם טאלנטים וכמו שיש חברות שנמצאות בקשיים יהיו גם חברות שיפרחו".

נכנסת בעצם לנעליו של גיל שויד שיש כאלה שיגידו שאלה נעליים גדולות
"אנחנו מכירים הרבה שנים, גיל ושאר המייסדים (שלמה קרמר ומריוז נכט - א"ג) כולם צמחו מאותו בית הגידול שאני מכיר היטב וגיל היה אחד מאלה שכשאני השתחררתי קיבל אותי לתעשייה ואני מודה לו על כך, אנחנו יחד חצי שנה, ובמשך ארבעה חודשים מאז כניסתי לתפקיד אנחנו משלימים אחד את השני, למרות שאנחנו אנשים שונים, עם תפיסות עולם ורקע שונה ומתכוונים לנצח יחד".

אתם מייצרים את קופסאות האבטחה שלכם בטייוואן, איך פוגשת אתכם מלחמת המכסים?
"אנחנו בעיקרון חברת תוכנה וכמעט רוב ההכנסות שלנו משם, כך שבגדול ההשפעה הישירה היא מינורית, למרות בסוף יש רכיבים של חומרה שאנחנו שמים על השולחן. כמו כל שאר העולם אנחנו עם עיניים פקוחות מתוך הבנה שהדברים עשויים להשתנות בכל רגע ונראה איך זה משפיע. כשאני שם את המשקפיים האופטימיות שלי, ראשית, לא ראינו או איננו רואים בינתיים השפעה של לקוחותינו על עסקאות שעושים איתנו. דבר שני, היסטורית גם כשיש ירידה בכלכלה, עולם הסייבר חסין יחסית כיוון שהוא נמצא בסדר עדיפות אחרון לקיצוצים מצד מנהלי מערכות המידע. ודאי שבעולם שאנחנו נמצאים בו לא נראה פחות התקפות סייבר כשיש קושי בכלכלה".

באיזה מקום אתה שם את הכלכלה הישראלית וההייטק המקומי עוד 5 שנים?
"בוא נדבר על ה-19 החודשים האחרונים - כולנו בתקופה מאתגרת, אני מסתכל קודם כל על הטק וכיצד הוא נראה בשנה וחצי האחרונות. סך הכל עם כל הקשיים ובטח אחרי ה-7.10 תעשיית הטק הישראלית, והחברות הרב לאומיות מוכיחות עמידות של ממש. לא פספסנו אפילו בקצת (בצ'ק פוינט - א"ג), וזה נכון שרוב הפיתוח כאן אבל המתחרות, גם אם הן אמפתיות ייקחו כל הזדמנות 'לאכול את ארוחת הצהריים', אז מגיע לנו, לטק הישראלי, ציון גבוה על ההתנהלות בשנתיים האחרונות. בהסתכלות קדימה, לדעתי הייחודיות של המקום ממשיכה והיא מוכחת שוב ושוב. בשבוע שאחרי ה-7.10 הסתכלנו על עצמנו ואמרו מה קורה פה, ואני חושב שהעובדה בטק צריכה לתת לנו ביטחון עצמאי והרבה אנשים ששרתו ונחשפו והיו בחזית שהם חוזרים הביתה אני מקווה שימצאו חברות, משפחות שלהם במצב שרוצה לפרוץ קדימה, ואני מקווה שיהיה פה הסכם בקרוב ושהחטופים יחזרו וכמו שאמר מארק טווין, שההיסטוריה לא חוזרת על עצמה אבל היא מתכתבת בחרוזים, לכן אני מאמין שאחרי מלחמה, בהינתן הסכם טוב, תוכל להגיע צמיחה גדולה".

*** גילוי מלא: הכנס מתקיים בשיתוף-פעולה עם Startup Nation Central STARKWARE, מיקרוסופט ישראל, DREAM, פישר (FBC & Co), רשות החדשנות ומקורות