שר האוצר בתוכנית הבוקר של ערוץ 2: "זה נכון שהתפנה שדה תעופה באילת, ורוצים להביא לשם משהו; אז בסדר, אפשר להביא דברים אחרים"
כך עולה מהסקירה הכלכלית השבועית שמפרסם הכלכלן הראשי באוצר ■ העלייה באזור תל-אביב מנוגדת למגמה הארצית ולמאמציו של שר האוצר משה כחלון להקטין את היקף פעילות המשקיעים
במשרד האוצר מסמנים יעד של כ-100 אלף יחידות דיור מאושרות על-ידי מוסדות התכנון ב-2016 ■ גם משרד הבינוי והשיכון מסמן יעד שאפתני: 90 אלף דירות מחיר למשתכן ב-3 שנים
בג"ץ הכריע: לגמלאים שחסכו בקרנות הפנסיה הוותיקות ועברו לשירות הציבורי מגיעה תוספת משמעותית לקצבת הזיקנה
ח"כ איתן ברושי הגיש הצעת חוק אשר נוטלת ממשרד האוצר את הסמכות להוריד מכסים ומעבירה את האישור לכך לוועדת הכספים
מיכל עבאדי-בויאנג'ו: "יש הבדל בין לנהל מדינה בלי תקציב לשלושה חודשים, לשבעה חודשים או ל-11 חודשים"
דוח מינהל התכנון ל-2015 מציג תמונה עגומה ■ בינת שוורץ: "ראש הרשויות הם נוכחים-נפקדים ממוסדות התכנון - בסוף אנחנו מתכננים בשבילם"
"בידי היזם חופש בניסוח החוזה, וסוגיית התשלומים נתונה לקביעה במערכת היחסים בין היזם לרוכש הדירה, כבכל הסכם מכר דירה. מנכ"ל המשרד הורה לבחון אפשרות לקבוע מדרג תשלומים מחייב לקראת המכרזים הבאים בתוכנית מחיר למשתכן"
ההקלות שמתכנן שר האוצר כדי להכניס את קרנות הריט לתחום המגורים כבר מטלטלות את השוק ■ האם המהלך יסייע להוריד מחירים ולגוון את השחקנים בשוק - או שהוא בעיקר יחשוף את המשקיעים לסיכונים חבויים, כפי שטוענים בעלי קרנות ריט הפועלות היום בשוק?
בכיר באגף התקציבים: "השארת הפיקוח על חברות כרטיסי האשראי בידי בנק ישראל לאחר הפרדתן תהיה כישלון ידוע מראש" ■ "פלוג לקחה את הדיון למקום של 'אני אשת המקצוע'"
ד"ר אסתר לוצאטו מדברת בראיון ל"גלובס" על עתיד ענפי ההיי-טק, מתווה הגז, על סיפור ההצלחה ששמו "מדינת ישראל", מה המדינה צריכה לעשות כדי לשמר את היתרון האיכותי שלה וגם על מנועי צמיחה חדשים שההיי-טק יכול לייצר
הרשתות הקמעונאיות מבקשות מהאוצר להחיל שורת מהלכים שיאפשרו לשיטתן להעלות את הפריון בענפי המסחר והשירותים - ובהם מימון הכשרות מוכרנים בחנויות ופטור ממס ליבואנים ■ בוועדת הפריון לא מתלהבים
יו"ר ועד הפעולה, רו"ח ענת פייער: "המעבר לרשות עצמאית חייב להתחיל באנשים שאמורים להניע אותה קדימה. אנו קוראים לפתוח בהידברות מיידית על-מנת להסדיר את תנאי ההעסקה שלנו ברשות ולהבטיח את ביטחוננו התעסוקתי"
מדובר בהצעה שמטרתה לייצר תמריץ לבעלי דירות להשקעה או יורשי דירות למכור אותן וזאת על ידי הטלת מס שבח ■ יו"ר ועדת הכספים משה גפני: "זה מהלך לא צודק וייפגע מאוד ביורשים, בייחוד במצבים בהם אין ביניהם הסכמות" ■ מדריך ומחשבון מס שבח
כמה מס צריך לשלם עובד שסיים את עבודתו, יחיד שהפסיק לתת שירותים או בעל מניות מהותי בחברה שמכר ממניותיה? ■ האוצר, בהצעת חוק חדשה, מבקש להגדיל את המס על מקבלי תקבולים שמוגדרים כתשלום אי-תחרות, וגם על המשלמים אותו ■ מדריך מס על הבורסה (ואיך לקבל החזר?)
בכירים בהיי-טק מגיבים לסקירה הפסימית של משרד האוצר: "עדיין מוקדם להספיד את מעמדה של תעשיית ההיי-טק ומדעי החיים כקטר הצמיחה של המשק הישראלי"
בצלאל סמוטריץ'דונלד טראמפהמומלצותיבואיצואמירי רגבמכסמלחמת סחרמשרד התחבורהתקציב המדינה