הצמיחה הכלכלית בארה"ב התאוששה ברבעון השני של השנה מהשפל שרשמה ברבעון הראשון, ואף הפתיעה את האנליסטים בוול סטריט כאשר נתוני התמ"ג העידו על צמיחה של 3.4% ברבעון השני, בעוד הכלכלנים ציפו לצמיחה בגובה 3.2% בלבד. זאת, נציין, לאחר שברבעון הראשון צמחה הכלכלה בשיעור של 0.6%. נציין כי נתוני הצמיחה ברבעון הראשון עודכנו כלפי מטה מ-0.7% בקריאה הקודמת.
לצד הנתונים החיוביים על צמיחת הכלכלה האמריקנית, התקבלה קריאה מפתיעה נוספת של האינפלציה הנגזרת מנתוני התמ"ג, המעידה על התמתנות בלחצים האינפלציוניים. לפי נתונים אלה, עלתה האינפלציה ברבעון השני ב-2.7% בלבד, בעוד שבוול סטריט הצפי היה לעלייה של 3.4%. ברבעון הקודם, נזכיר, עמדה קריאת זו של האינפלציה של 4.2%.
"זהו ריבאונד טוב ויציב", אומר הכלכלן אלן זנטר מבנק טוקיו. "הייצוא מארה"ב עולה בשל הצמיחה הגלובלית והיחלשות הדולר", מה שסייע להתרחבות הצמיחה הכלכלית.
לצד הנתונים החיוביים, ישנו גם נתון שלילי אך צפוי, בדמות האטה בצריכה הפרטית בארה"ב. הצריכה הפרטית, נציין, מהווה את מנוע הצמיחה העיקרי של הכלכלה, ואחראית ל-70% מהצמיחה. הצריכה הפרטית ברבעון השני ירדה ל-1.3% לעומת 3.7% ברבעון הראשון. הכלכלנים מוסרים כי הירידה בצריכה הפרטית ברבעון זה תביא לכך שנתוני צמיחת התמ"ג יעודכנו כלפי מעלה בהמשך השנה.
"בעוד שהצריכה קצת יותר חלשה, אנו רואים עוצמה מכייון פעילות הייצור", אומר הכלכלן אלכסנדר קטלר מ-Eaton. "שערו הנמוך של הדולר משפיע הרבה לטובה על הצמיחה הכלכלית של ארה"ב".
בעקבות פרסום נתוני צמיחת התמ"ג, חלה התמתנות קלה בירידות בחוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט, אך אלה עדיין מצביעים על ירידה של עד 0.5% בפתיחת יום המסחר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.