תרבות

אוכל

כתבות אחרונות

 
מפגש רמב''ם / צילום: דור לוי

כך הפכה מסעדת שווארמה למוקד משיכה לברנז'ה ולחובבי בשר

האנשים שמאחורי "מפגש רמב"ם" יודעים את העבודה, ומציעים בילוי טעים במחירים נגישים • תמורה טובה לכסף, פינה חדשה עם אוכל שלא קורע את הכיס

מרב סריג 13.03.2025
משה בתיבה / צילום: יו קולט

כשאוכל הופך למורשת: המסעדה שמבשלת את ההיסטוריה הישראלית

זו לא עוד מסעדה, זה מוסד לחקר ולטיפוח תרבות האוכל המקומית • בין מנות מיתולוגיות לייצוג חברתי בסירים, האוכל פה גם טעים וגם רלוונטי

מרב סריג 06.03.2025
טאראמה וירקות גינה / צילום: אנטולי מיכאלו

הנכד של המשורר המפורסם חזר מפריז ויצר את המסעדה המדוברת בת"א

"אדמתי" עוסק בטרואר המקומי: השם וחומרי הגלם מכאן, היחס אליהם וטכניקות הבישול - מצרפת • התוצאה היא אוכל טעים בצורה יוצאת דופן

מרב סריג 28.02.2025
מסעדה צרפתית עם 3 כוכבי מישלן של השף Arnaud Lallement / צילום: Shutterstock, Leonard Zhukovsky

כאשר כוכב המישלן הופך לקללה של מסעדה

עבור חלק מהשפים, הפרס היוקרתי ביותר בעולם המסעדנות עלול להגיע עם רשימה ארוכה של חסרונות - ולפגוע בהכנסות

The Wall Street Journal 21.02.2025
צילום: באדיבות רומנו

מסעדת רומנו עושה סדר. אבל האם היא שומרת על הבלגן הקסום שלה?

פאשה צ'קין, השף המוכשר שצמח אצל אייל שני, משמר את המורשת והפואטיקה שלו ברומנו, ומקפיד על עונתיות ובישול "אף עד זנב"

מרב סריג 21.02.2025
אדם סולד ויובל לשם / צילום: דור קדמי

בין ביסטרו לשיפודייה: קבוצת השפים שפתחה מסעדת גריל חדשה

אחת המגמות הבולטות בקולינריה היום היא בישול באש גלויה • במטבח המזרח תיכוני האש דומיננטית, ובברבור היא זוכה לטיפול מחודש ומלא חן

מרב סריג 13.02.2025
נוקדלי באורסולה / צילום: מרב סריג

כך הפכה מסעדה גרמנית קטנה בלב הערבה לאחת הטובות בישראל

התפריט של אורסולה נשען על התוצרת החקלאית הדרומית המשובחת • התוצאה היא מסעדה מצוינת שדוגלת בגישת "סלואו פוד"

מרב סריג 06.02.2025
אסף גבאי. ''הרגשתי שהגיע הרגע לעצור'' / צילום: אנטולי מיכאלו

מה עושים כשמסעדה נסגרת? כך השפים המובילים שרדו את השנה הקשה

גיל דהאן חזר לאקסית משיה, אסף גבאי לקח את הדגים שלו לשה ויוי, והצמד אלעד דגן וטל סוחמי נכנסו לנעליים גדולות בג'ורג' וג'ון • המלחמה טרפה את הקלפים עבור לא מעט שפים בולטים, שהלכו ומצאו להם בית חדש

מרב סריג 30.01.2025
תומס זוהר בקונתאי / צילום: אסף קרלה

יוסי שטרית שם את הז'יטונים על אוכל תאילנדי, והתוצאה ממכרת

השף החליט להשקיע בתומאס זוהר, בן טיפוחיו מהריאליטי, ויחד נולד להם בר אוכל תאילנדי עם מנות מפתיעות, טעימות וחריפות כמו שצריך

מרב סריג 23.01.2025
צ'אקולי / צילום: חיים יוסף

במסעדת החוף השקיעו 7 מיליון שקל. האם היא מספקת את הסחורה?

המסעדה השמחה שנפתחה בהשקעה של 7 מיליון שקל מושפעת מהטמפרמנט הספרדי, ומציעה מבחר מגרה של דגים טריים ואוכל ססגוני

מרב סריג 17.01.2025
כנף של מוסר / צילום: דן לב

חדשנית, אלגנטית וכשרה: זאת כנראה מסעדת הדגים הטובה בארץ

המסעדה האשדודית, הכשרה היחידה שנכנסה לדירוג "50 הטובות" במזה"ת, מציעה בישול מסורתי וחדשני, אלגנטי ובלאדי, ואפס נפילות

מרב סריג 10.01.2025

כשהמטבח האיטלקי פוגש את התבלינים של הבית: המסעדה בפרדס חנה שמדברת לכולם

למסעדה המשפחתית יש DNA מובהק שמחבר בתבונה בין איטליה למזרח התיכון, עם פיצה נפוליטנית, פסטות איכותיות ופרשנות מקומית נהדרת

מרב סריג 03.01.2025
מנות מהמסעדה של יניב גור–אריה / צילום: חמרמורת

ארוחת הטעימות בחיפה שבה כל מנה היא משהו חדש ומלהיב

כל מנה במסעדה של יניב גור–אריה מספרת סיפור שכדאי להקשיב לו • בכל מנה תגלו חומר גלם מפתיע, טכניקת בישול שלא הכרתם ושילוב טעמים מעניין • בזכות שפים כאלה מתפתחת תרבות אוכל

מרב סריג 27.12.2024
ארוחת ערב אצל ינון בארי / צילום: מרב סריג

הערבה בשיא עונתה הקולינרית: ארוחה מהחממה לצלחת תגרום לכם להתאהב

ארוחת טעימות שנערכת בחצר ביתו של השף ינון בארי בפארן מתפארת בתוצרת הנפלאה של חבל הארץ הזה • ויש גם המלצות מסביב

מרב סריג 20.12.2024
חיים כהן ב''מרים'' / צילום: אסף קרלה

ממציא את עצמו מחדש: חיים כהן עומד בציפיות במסעדה הכשרה שלו

הרבה ציפיות היו מ"מרים", והיא מתעלה על כולן • כהן יצר מקום שבו ישראלים מכל קצוות הקשת חולקים אהבה לאוכל טוב, וגעגוע

מרב סריג 13.12.2024
ארז קומרובסקי וחנן עזרן / צילום: אסף קרלה

ארז קומרובסקי מביא את כל הטוב של הצפון ליפו, לא תבואו?

במשך יומיים בשבוע תפעל ביפו מסעדת חורף, שתציע את האוכל הטעים והפראי של אחד מאבות המטבח המקומי החדש

מרב סריג 06.12.2024

   1234567   

   נמצאו 110 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 7