בר האוכל מציע מנות מקוריות בהשראת המטבח התימני ודיאלוג מוצלח עם הבר, שמייצר במקום את כל תמציות הטעם לקוקטיילים
OCD ידועה בהיותה מסעדת פיין דיינינג אולי הטובה בישראל, כולל רשימת המתנה ארוכה ואפילו ניסיונות לספסר, אבל 7 באוקטובר טרף את הקלפים • השף רז רהב פנה לאוכל יומיומי ונגיש עד שהרגיש שהגיע הזמן להחזיר את היוקרה, עם קצת פחות פנפון והרבה יותר חום ותיווך אישי • התוצאה: ארוחה מצוינת שהיה שווה לחכות לה
ביקב נטופה במצפה נטופה ובקרוואן הקוקטיילים בעין עירון האלכוהול הוא הכוכב, ושניהם מצאו דרכים נהדרות שבהן האוכל ישרת אותו
בני הזוג היצירתיים מבשלים בעיר התחתית בחיפה בית אוכל שכולו שיר הלל לחומרי גלם מקומיים ולבחירות נועזות, בתפריט מקורי ומדויק
המיקום שלה בנמל קיסריה אולי גורם לחשש למלכודת תיירים, אבל הלנה בנמל היא מסעדה מצוינת, שהתפאורה שלה היא רק בונוס
בר האוכל הסובייטי החיפאי מציע גישה לא מסורתית למטבח מסורתי מאוד • אל תצפו לאוכל עממי שטובע במיונז - האוכל פה עכשווי וטעים
החזרה של עינב אזגורי לחיק קבוצת אימפריאל הולידה בר שיפודים וקוקטיילים שלא מתאמץ להרשים אבל מצליח בכל מקרה • כיף של מקום
בשיפודי אולגה יודעים היטב את נפשו של חובב הבשר ואת מלאכת התקנתו, ומציעים שיפודים שנשאר רק להתענג עליהם • לקינוח תצטרכו לדאוג בעצמכם
המאפייה הארטיזנלית עברה מדרום תל אביב לכפר דניאל ומציעה על בסיס לחמי המחמצת המופלאים שלה מנות בראנץ' שמתגעגעים אליהן
השף בעל כוכב המישלן בברלין אמנם לא ממציא את הגלגל בפאסטל, אבל מציג פרשנות אישית למנות ביסטרו מקומיות, עונתיות וטובות
השף הצעיר גיל דהאן, שסגר את מסעדת העלית "וייס", ניקה מניירות והתבגר • צ'נה בהובלתו היא ניאו־ביסטרו ישראלי נהדר
בר היין החדש של השף אוראל קמחי מאפשר לסועד לבחור איזה ערב בא לו להעביר • ויש לו יתרון בולט: הידע והפסיליטיז של מסעדת האם
רתם לב־ארי פתחה את הופמן בעיר היין, שדווקא בה "אין מקום שווה לקנות או לשתות יין", והמעדנייה של עדי בלכר עושה חשק לטעום הכל
נורדן פעלה 3 חודשים במרום גולן עד שפרצה המלחמה והקהל נעלם • הזוג המוכשר שמאחוריה יגשים חלומות קרניבוריים למבקרים שיחזרו
השף רן תמיר גילה את המטבח במוסד גמילה מסמים שאליו נכנס בגיל 19 • במסעדה שפתח עם אחותו שיר הוא עושה אוכל משוחרר מהגדרות, תמים בדרכו ומלא רגש
עם רגל במכונת גלידה ורגל בג'וספר, יהונתן שרביט, שהתמחותו בקולינרית מגיעה ממילאנו, יודע איך עושים אוממי ישראלי
חברי הילדות שגדלו בעמק יזרעאל עומדים מאחורי המטבח הקלאסי המשודרג של אלנה, ומציעים מנות שהן בול מה שצריך למפלט מושלם
מסעדת העילית היפנית איי, שאיבדה טבח בנובה, נסגרה לכמה חודשים • היא נפתחה מחדש נגישה יותר, תוך שמירה על עומק הטעמים והייחודיות
בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות • גם הנקניקים מיוצרים במקום
"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים • עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין
אסף ויותם דוקטור, שמשתמשים רק בחומרי גלם ישראליים, הקימו חמ"ל אוכל עם פרוץ המלחמה • זו חידדה עד כמה מסעדת דוק מהותית לקולינריה שלנו