האנשים שמאחורי "מפגש רמב"ם" יודעים את העבודה, ומציעים בילוי טעים במחירים נגישים • תמורה טובה לכסף, פינה חדשה עם אוכל שלא קורע את הכיס
זו לא עוד מסעדה, זה מוסד לחקר ולטיפוח תרבות האוכל המקומית • בין מנות מיתולוגיות לייצוג חברתי בסירים, האוכל פה גם טעים וגם רלוונטי
"אדמתי" עוסק בטרואר המקומי: השם וחומרי הגלם מכאן, היחס אליהם וטכניקות הבישול - מצרפת • התוצאה היא אוכל טעים בצורה יוצאת דופן
עבור חלק מהשפים, הפרס היוקרתי ביותר בעולם המסעדנות עלול להגיע עם רשימה ארוכה של חסרונות - ולפגוע בהכנסות
פאשה צ'קין, השף המוכשר שצמח אצל אייל שני, משמר את המורשת והפואטיקה שלו ברומנו, ומקפיד על עונתיות ובישול "אף עד זנב"
אחת המגמות הבולטות בקולינריה היום היא בישול באש גלויה • במטבח המזרח תיכוני האש דומיננטית, ובברבור היא זוכה לטיפול מחודש ומלא חן
התפריט של אורסולה נשען על התוצרת החקלאית הדרומית המשובחת • התוצאה היא מסעדה מצוינת שדוגלת בגישת "סלואו פוד"
גיל דהאן חזר לאקסית משיה, אסף גבאי לקח את הדגים שלו לשה ויוי, והצמד אלעד דגן וטל סוחמי נכנסו לנעליים גדולות בג'ורג' וג'ון • המלחמה טרפה את הקלפים עבור לא מעט שפים בולטים, שהלכו ומצאו להם בית חדש
השף החליט להשקיע בתומאס זוהר, בן טיפוחיו מהריאליטי, ויחד נולד להם בר אוכל תאילנדי עם מנות מפתיעות, טעימות וחריפות כמו שצריך
המסעדה השמחה שנפתחה בהשקעה של 7 מיליון שקל מושפעת מהטמפרמנט הספרדי, ומציעה מבחר מגרה של דגים טריים ואוכל ססגוני
המסעדה האשדודית, הכשרה היחידה שנכנסה לדירוג "50 הטובות" במזה"ת, מציעה בישול מסורתי וחדשני, אלגנטי ובלאדי, ואפס נפילות
למסעדה המשפחתית יש DNA מובהק שמחבר בתבונה בין איטליה למזרח התיכון, עם פיצה נפוליטנית, פסטות איכותיות ופרשנות מקומית נהדרת
כל מנה במסעדה של יניב גור–אריה מספרת סיפור שכדאי להקשיב לו • בכל מנה תגלו חומר גלם מפתיע, טכניקת בישול שלא הכרתם ושילוב טעמים מעניין • בזכות שפים כאלה מתפתחת תרבות אוכל
ארוחת טעימות שנערכת בחצר ביתו של השף ינון בארי בפארן מתפארת בתוצרת הנפלאה של חבל הארץ הזה • ויש גם המלצות מסביב
הרבה ציפיות היו מ"מרים", והיא מתעלה על כולן • כהן יצר מקום שבו ישראלים מכל קצוות הקשת חולקים אהבה לאוכל טוב, וגעגוע
במשך יומיים בשבוע תפעל ביפו מסעדת חורף, שתציע את האוכל הטעים והפראי של אחד מאבות המטבח המקומי החדש
יואב צידון מ"המחתרת התאילנדית" מבין את המורכבות והפשטות של המטבח הזה, והוא מאסטר באיזון החריף-מתוק-חמוץ-אוממי שלו
תמר כהן-צדק עושה מופת של אוכל מצפון איטליה, עם פסטות טריות חלומיות, קלאסיקות מבוצעות היטב וחן של מאמא איטלקייה
"רובידה" של עמוס חיון מתמקדת בחקלאים וביצרנים מקומיים, ומקדמת מכירה של תוצרתם • הזכייה שלו בריאליטי קינוחים היא רק בונוס שמבטיח סוף טוב לארוחה
מונא, השוכנת במבנה ירושלמי עתיק, היא שמורה נדירה ששולחת את הסועד למחוזות אירופאיים • בדרך היא מפגינה תועפות של חן ואינטליגנציה בבישול
המקום שנפתח מול הבורסה לני"ע לא מתיימר להמציא את הגלגל, אלא להציע חוויה נעימה של אוכל טוב ויין מצוין – והוא בהחלט מצליח