ועדת הערר קבעה, כי בעלי מניות בפנינת הכרך (בפירוק), לה קרקעות רבות במערב ראשל"צ, ישלמו מס שבח היסטורי של 12% בלבד, ולא כמקובל כיום - 50%.
הסיבה להחלטה, שתחסוך לבעלים מיליוני שקלים, היא שהקרקעות נרכשו בשנות ה-40, ונחשבות קרקעות היסטוריות. את הערר הגישה חברת הכרך באמצעות עו"ד שמואל שוב.
החברה הוקמה בשנות ה-60 כחברת אחזקות. רוכשי הקרקעות קיבלו מניות רכוש, וניהול החברה הופקד בידי אחרים, כדי למנוע תביעות של פירוק שיתוף.
מניית רכוש מעניקה למחזיק בה את הזכות לקבל דיבידנד, ולהשתתף בחלוקת רווחים, קרנות או רכוש. הפסיקה תקפה גם לגבי בעלי מניות בשותפויות דומות, כמו הצלחת יחזקאל והצלחת אפרים, שנוסדו באותה תקופה ובאותה מתכונת.
בעלי המניות בחברות המתינו זמן רב, בתקווה שהן יפורקו והקרקעות יועברו לידיהם, כמוסכם בעת רכישתן. לטענתם, מנהלי החברות סירבו להביא לפירוקן, ואף לא איפשרו להם להתערב בניהולן. הדבר עורר התמרמרות רבה בקרב בעלי המניות, ואלו פנו לביהמ"ש בדרישה, שיכריז לאלתר על פירוקן.
בבעלותה של פנינת הכרך 13% ממגרש לבניית 871 קוטג'ים בשכונת נווה דקלים בראשל"צ. בחלקה, בת 2,355 דונם, שותפות מספר חברות. שווייה נאמד ב-280 מיליון דולר.
מפרקיה של חברת הצלחת יחזקאל - רו"ח גד סומך, השופט בדימוס איתמר פלפל, ומנחם נויוביץ מאגד - מנהלים כעת הגרלות לבעלים - חברי וגמלאי אגד - בהן כל חבר יקבל זכויות מקרקעין ביחס לאחזקתו.
חברה גדולה נוספת היא הצלחת אפרים, שהוקמה בידי גמלאי אגד. בבעלות החברה, המפורקת בימים אלו בידי עו"ד משה שקל, מגרשים לבניית 222 קוטג'ים ו-700 דירות בשכונת נווה ים בראשל"צ, ומגרש לבניית 200 דירות בשכונת קרית-ראשון. בנוסף, בבעלותה 100 דונם באזה"ת החדש של העיר.
חברה נוספת היא הר-האם, המפורקת בידי ד"ר עו"ד מאיר ליפא. בבעלותה 7% בשכונת נווה דקלים, המהווים מגרש לבניית 61 קוטג'ים.
לפי הפסיקה, אם בעלי הקרקעות ימכרו אותן, הם ישלמו מס שבח של 12% בלבד, במקום 36% (אם מדובר בחברה), או 50% כשמדובר באנשים פרטיים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.