תפנית בעיסקת מכירת מתחם הקאנטרי בצומת גלילות בת"א. לאחר לילה סוער, גברה קבוצת קנדה ישראל, בבעלות ברק רוזן, אסף טוכמאיר ורז נוימן, על המיליארדר היהודי יצחק נזריאן, ורכשה את מתחם הקאנטרי תמורת 45 מיליון דולר (לא כולל מע"מ), כך נודע ל"גלובס". קבוצת קנדה ישראל תשלם בנוסף היטל השבחה של 10 מיליון דולר
נכון לאמש (ד') ההצעה הגבוהה ביותר ניתנה ע"י נזיראן, 44.5 מיליון דולר, והעיסקה הייתה בשלבי טיוטות לקראת חתימה. אולם, בשל מספר סעיפים בחוזה, בהם היו הצדדים חלוקים, התארך המו"מ.
חברת קנדה ישראל ידעה לנצל את המשבר במו"מ ולהעלות את הצעתה ב-500 אלף דולר והכריעה את העיסקה לטובתה. על המתחם התמודד גם עדי קייזמן, אשר הציע 43 מיליון דולר.
קבוצת קנדה ישראל רכשה את המתחם ביחד עם שותפים נוספים. ככל הנראה מדובר במשפחת שרצ'קי, בעלי השליטה בחברת איתוראן, וכן ביהלומן צחי ארבוב.
בכוונת הקבוצה להקים במתחם שכונה סגורה ויוקרתית אשר תתוכנן ע"י אדריכל מחו"ל. כמו כן, הקבוצה תקים בצמוד לשכונה החדשה, מרכז מסחרי בן 40 אלף מ"ר. חלק ניכר מהשטחים המניבים נמצאים בבעלות עיריית ת"א ונראה שהקבוצה תרכוש גם את חלקה של העירייה בנכס.
המתחם נמצא בבעלות חברת ישאל של רוני אלרואי, חתנו של יצחק תשובה, והיא בשליטת קמן אחזקות. חברת אזורים מקבוצת אי.די.בי. אזורים.
מדובר במתחם של 110 דונם, בקו שני לים. במערבו מתוכנן להיבנות פרויקט מגורים, המיועד על-פי תב"ע בתוקף ל-300 יחידות דיור יוקרתיות, בשטח עיקרי של 120 מ"ר לדירה.
קבוצת קנדה ישראל מעורבת כיום במספר פרויקטים יוקרתיים בישראל ובחו"ל. שמה של הקבוצה עלה לאחרונה לכותרות, כאשר רכשה את השלד הבורסאי פאן טכנולוגיות, ב-217 אלף דולר.
העסקה האחרונה בה היו מעורבים טוכמאייר ורוזן כללה את רכישת בית-הספר האמריקני בכפר שמריהו תמורת 21 מיליון דולר.
עסקת מכירת מתחם הקאנרטי קלאב בצומת גלילות הביא מספר חברות בורסאיות לרשום רווחי הון מהותיים. חברת אזורים המחזיקה ב-50% מהמתחם, תרשום רווח הון של 46 מיליון שקל לפני מס ורווח הון של 32 מיליון שקל אחרי מס.
ביתרת 50% מחזיקה חברת בשם פ.ג גלילות המוחזקת בשיעור של 60% על ידי ישאל ובשיעור של 40% על-ידי חברת שיכון עובדים.
ישאל, שבשליטת רוני אלרואי דיווחה כי רווח ההון שיווצר לה מהמכירה יהיה 13 מיליון שקל בלבד. בדיקה בספריה של ישאל מעלה, כי התמורה בגין חלקה בעסקה היא 63 מיליון שקל בעוד חלקה בנכס רשום לפי 33 מיליון שקל בלבד דהיינו פער של 30 מיליון שקל שלא בא לידי ביטוי כרווח הון.
הסיבה היא מגן המס הגבוה שהיה על הנכס ובא לידי ביטוי בהוצאות המימון הגבוהות שנרשמו, בחברה שהוחזקה על-ידי ישאל ועל-ידי שיכון עובדים. למרות זאת, בתוך חצי שנה הצליח אלרואי להציף ערך של 30 מיליון שקל בחברת האחזקות ישאל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.