ניחוחות של וודקה

לא היה לה אף פעם צבע, ריח וטעם ; בעקבות מהפכת היצרנים: הנה לפניכם המלצות על 4 "וודקות בטעמים"

וודקה היא משקה חסר צבע, ריח וטעם, ולכן היא מהווה פתרון מצוין לחיזוק משקאות ושימוש מגוון בקוקטיילים.

לקראת סוף שנות ה-90 במאה הקודמת, הבינו חברות הוודקה הגדולות את הפוטנציאל הגלום בוודקה, וכדי להגיע לעולם של צעירים מיוצרות וודקות בעשרות טעמים שונים ומשונים.

לוודקה אין מגבלות וחוקים רבים מדי, ניתן לייצר אותה בכל מקום בעולם ומחומרי גלם רבים ושונים - דגנים, תפוחי אדמה, ענבים ועוד.

וודקה מגיעה ברמות אחוזי אלכוהול שונות ואפשר להוסיף לה צבעי מאכל וניחוחות שונים.

אך אסור להוסיף לה פירות או סירופים אחרי תהליך הזיקוק.

כל ה"וודקות בטעמים" שאנחנו מכירים הם בעצם "וודקות בניחוחות". כדי שוודקה תיקרא "וודקה בטעמים" מוסיפים לה בדרך-כלל שמנים ארומטיים מפירות או מתבלינים שונים.

השמנים לא מכילים סוכר אך נותנים את ארומת הפרי או התבלין.

כלומר, מה שאנחנו מרגישים הוא לא טעם אמיתי אלא ריח שנותן תחושה של טעם. *

אבסולוט אגס

הולך טוב עם: קוקטייל מומלץ:No Name - 30 מ"ל אבסולוט Pears , 30 מ"ל פיג'לינג (ליקר תאנים), נגיעה של ליים. לנער בשייקר עם קרח ולקשט בתאנה.

אירוע מתאים: להרשים את ה"דייט" החדשה ולהזמין את הקוקטייל מול הבקבוק המפתה, המאופיין במשחקי גוונים של ירוק עדין עם זכוכית אטומה בהשראת צבעיו וצורתו של האגס.

טמפרטורת הגשה: קפואה או מקוררת.

באיזו כוס להגיש: כוס נמוכה.

למי שחייב טרמינולוגיה מקצועית: מכיל רכיבים טבעיים בלבד ללא תוספת סוכר או ממתיקים אחרים. ניחוחות של פירות בשלים מתוקים, וודקה חלקה, פירותית ומרעננת.

מחיר: 88 שקל.

ואן גוך דאבל אספרסו

הולך טוב עם: טעימה לשתייה בפני עצמה או כתוספת מעשירה לאספרסו, וגם לעירוב בקוקטיילים.

אירוע מתאים: הפעם אפשר להתרווח בבית, להכין אספרסו טוב במכונה המשוכללת שקנינו לאחרונה, ולהעשיר אותה בוודקה.

טמפרטורת הגשה: טמפרטורת החדר.

באיזו כוס להגיש: שוט, Lowball, או כתוספת לאספרסו.

למי שחייב טרמינולוגיה מקצועית: וודקה אולטרה פרימיום המיוצרת במזקקות המלכותיות בהולנד. תהליך מוקפד ורכיבים טבעיים. מכילה 10 מ"ג קפאין. כשמתערבבת בקפה נותנת תחושה של שתיית לאטה, קפוצ'ינו, מוקה.

מחיר: 280 שקל.

פינלנדיה אשכוליות אדומות

הולך טוב עם: מצוין לקוקטייל, כמו: Easy Breeze - 40 מ"ל פינלנדיה אשכוליות, 120 מ"ל מיץ קרנברי ופלח לימון.

אירוע מתאים: לשבת עם בן/בת הזוג בערב חמים מול הים.

טמפרטורת הגשה: קפואה או מקוררת.

באיזו כוס להגיש: כוס היי-בול.

למי שחייב טרמינולוגיה מקצועית: תזקיק משעורה שעבר סינון כפול דרך פחם ונמהל במים המגיעים ממעיינות מים טבעיים בפינלנד. רכיבי האשכולית טבעיים. הוודקה עדינה ובעלת ניחוחות נפלאים של אשכולית, מעט חמיצות ומרירות עדינות, ושומניות נעימה כשהוודקה מחליקה בגרון.

מחיר: 80 שקל.

סמירנוף ליים

הולך טוב עם: קוקטייל מומלץ: רוז & ליים-קוסמופוליטן: 45 מ"ל סמירנוף ליים, 10 מ"ל סירופ מונין ורדים, 30 מ"ל סאוור מיקס, 60 מ"ל מיץ חמוציות. לנער את הכל בשייקר עם קרח.

אירוע מתאים: להתחיל ערב קייצי בבר אופנתי עם הקוקטייל המומלץ.

טמפרטורת הגשה:

קפואה או מקוררת.

באיזו כוס להגיש: כוס מרטיני מקוררת.

למי שחייב טרמינולוגיה מקצועית: מכילה רכיבים טבעיים. וודקה טובה וחלקה, עם ניחוחות רעננים מאוד של ליים הנובעים מתהליך מוקפד ובישום בשמנים ארומטיים המופקים מהפרי.

מחיר: 57 שקל.