הורדת הריבית של בנק ישראל לא מגיעה לציבור: הבנקים ממשיכים לייקר את מרווחי הריבית

דיסקונט הודיע על תוספת במרווח המרבי ללקוחות עסקיים שיתייקר בשיעור של 0.85%, תוספת המרווח המרבי ללקוחות פרטיים תתייקר בשיעור ממוצע של 1.30%

למרות הורדות הריבית של בנק ישראל הבנקים ממשיכים לייקר את הריביות ללקוחותיהם וכך להגדיל את המרווח הפיננסי ואת הכנסות המימון שלהם. אתמול לאחר שבנק ישראל הודיע על הורדת הריבית ב-0.75% (ב') הודיע בנק דיסקונט הנמצא בניהולו של גיורא עופר על התייקרות במרווחי הריבית.

תוספת המרווח המרבי ללקוחות עסקיים תתייקר בשיעור של 0.85%, תוספת המרווח המרבי ללקוחות פרטיים תתייקר בשיעור ממוצע של 1.30%. זאת החל מ-2 לינואר. מהבנק נמסר כי "העדכון מתבצע בעקבות העלייה ברמת הסיכון וייקור המקורות".

עוד נמסר מדיסקונט כי שיעורי הריבית למגזרי הלקוחות: צעירים, חיילים, סטודנטים, גמלאים, עובדי מדינה ועובדי הוראה, יישארו ללא שינוי. בדיסקונט הדגישו כי מדרגות הריבית ללקוחות המגזר הפרטי הינם בשיטה של "ריבית יורדת", כלומר ככל שגדל הניצול ממסגרת האשראי, שיעור הריבית יורד. זאת בשונה מהשיטה הנהוגה בשאר הבנקים, בה ככל שהלקוח מנצל סכום גבוה ממסגרת האשראי שיעור הריבית גדל.

לאחר התייקרות המרווחים תעמוד הריבית במסגרת האשראי עד 10,000 שקל בחשבונות עו"ש, פלח בנקאות אישית מקבל משכורת, על 12.75%. הריביות במדרגת האשראי הבאות יהיו נמוכות ברבע אחוז בכל מדרגה. כך במדרגת הריבית של 10-20 אלף שקל ישלם הלקוח ריבית של 12.5% ובמדרגה של 20-30 אלף שקל ישלם 12.25%.

בתחילת השבוע הודיע בנק הפועלים כי ללקוחות "חשבון עו"ש משכורת", תתייקר פרמיית הסיכון (תוספת הריבית המבטאת את סיכון הלקוח) בשיעור של 2.9% למדרגת הריבית הראשונה במסגרת האשראי וב-2.4% למדרגת הריבית השנייה והשלישית. הערכות כי התייקרויות דומות צפויות גם בבנקים נוספים.