הבורסה בת"א ננעלה במגמה מעורבת: מדד התל-טק 15 עלה ב-1.6% לאחר זינוק של 10% במניית נייס - עלה ב-0.2% השבוע

מדד המעו"ף עלה השבוע ב-0.01% בלבד ; ג'אקאדה התרסקה ב-22.9% ; גזית גלוב נוסגה ב-2.5% ; החברה לישראל איבדה 3% מערכה ; ישראמקו נפלה ב-10.2% ; דלק קידוחים עלתה ב-0.7% ; טבע הוסיפה 1.3% לערכה

המסחר בבורסה בת"א הוסיף להתנהל במגמה מעורבת עד הנעילה, לאחר שמדד התל-טק שינה מוקדם יותר כיוון ועבר לרשום עלייה בערכו. שאר המדדים המובילים נסחרו בירידות שערים בהובלת מדד הבנקים. בין מניות המעו"ף בלטה לשלילה מניית החברה לישראל שרושמת צניחה בערכה, לאחר הורדת האג"ח של החברה, ע"י חברת הדירוג S&P מעלות. בכיוון השני מושכת מניית נייס, שממשיכה את הסנטימנט החיובי שרשמה אתמול בוול סטריט, ורושמת עלייה דו-ספרתית בערכה. בגזרת האג"ח הקונצרניות נרשמות ירידות שערים.1%.

ברקע למסחר, הבורסות באסיה ננעלו בירידות שערים, הבורסות האירופאיות נסחרות במגמה שלילית, ובוול סטריט נפתח המסחר במגמה שלילית.

הערכות כלכלנים

חוסר הוודאות הפוליטי שנוצר לאור תוצאות הבחירות ממשיך לתת אותותיו בכל הנוגע לזירה המקומית והשפעתה על המסחר באחד העם. כך למשל, בסקירת המאקרו השבועית של ישיר בית השקעות נאמר כי תוצאות הבחירות בעייתיות, מאחר ומסתמן כי יצירת קואליציה תתאפשר רק עם צירופן של מפלגות סקטוריאליות שיקשו על קבלת החלטות כלכליות מהותיות המתבקשות לאור מצבו הקשה של המשק החולה במיתון. להערכתם, נדרשים צעדים אמיצים מגובי תמיכה ציבורית רחבה שיכללו קיצוצים וצמצומים בסקטור הציבורי, טיפול בגירעון תקציבי הולך וגדל וצעדים נוספים שיפגעו ברמת החיים של כולנו. ממשלה שתתחמק מנקיטת צעדי ייעול חריפים רק תעמיק את המיתון.

עוד ציינו בישיר בית השקעות כי בשוך הסערה בעזה חזרו הנתונים הכלכלים לצוף ולהזכיר שבכלכלה אין הפסקת אש ושאנו בתחילתו של מיתון קשה שעשוי להימשך שנתיים ולהביא לעליה חדה בשיעור האבטלה. ההכנסות ממסים צוללות וכך גם היצוא - ירידה של20% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, ההשקעות, הצריכה הפרטית והשכר הממוצע במשק. להערכתם, המחצית הראשונה תהיה רעה למשק הישראלי והשניה אף גרועה ממנה כשהם צופים כי שיעור האבטלה יעלה השנה ל-8% וצפוי לזנק ב-2010 ל-10%.

בבנק השוויצרי המאוחד, הלא הוא UBS, ציינו היום כי פישר יוריד את הריבית ל-0.5% ורומז גם על הורדה נוספת ל-0%. ב-UBS טוענים כי הבנק ישתמש בגורמים לא קונבנציונליים כמו רכישת אג"ח קונצרניות בכדי לסייע למשק לצאת מהמשבר.

העיתון הכלכלי הבריטי ה"אקונומיסט" חותך את תחזית הצמיחה לישראל ל-0.9% ב-2009 - גבוהה ב-1.1% מהתחזית של בנק ישראל. ב-2010 מעריכים כי התמ"ג יצמח ב-2.7%; הירידה הצפויה בצמיחה במדינות ה-OECD תפגע בביקוש למוצרים שישראל מייצאת צופים כי על רקע היחלשותם של הלחצים האינפלציוניים וההערכה היא כי בנק ישראל ינקוט בגישה מקלה יותר במדיניות המוניטרית.

זירת המאקרו

עוד סימן למיתון: צניחה של 23% בייצוא ושל 28% בייבוא הסחורות. צניחה חדה במיוחד נרשמה בייצוא יהלומים - מלוטשים וגולמיים - שהסתכם בחודש ינואר ב-406 מיליון דולר.

מדד המחירים לצרכן שיתפרסם ביום ראשון הבא צפוי לרשום ירידה של 0.4%-0.6%, כך מעריכים החזאים בשוק ההון. מדובר בפעם השלישית ברציפות בה יירשם מדד שלילי וזאת עקב הירידה החדה במחירי מוצרי האנרגיה והמזון וכן חלחול המיתון העולמי לתוך המשק הישראלי, שגורם לירידה בביקושים וכתוצאה מכך גם במחירים.

מדד המעו"ף ירד ב-0.3% ל-687.64 נק', מדד ת"א 100 ירד ב-0.3% ל-625.6 נק', מדד התל-טק 15 עלה ב-1.6% ל-149.26 נק', מדד הבנקים ירד ב-1.1% ל-619.2 נק', מדד הנדל"ן 15 ירד ב-0.15 ל-172.15 נק', מדד תל בונד 20 ירד ב-0.1% ל-204.83 נק', תל בונד 40 עלה ב-0.1% ל-182.19 נק', תל בונד 60 ירד בשיעור זניח ל-195.03 נק'.

בסיכום שבועי: מדד המעו"ף עלה ב-0.01%, מדד ת"א-100 עלה ב-0.4%, מדד התל-טק 15 עלה ב-0.2%, מדד הבנקים ירד ב-0.4%, מדד הנדל"ן ירד ב-1.1%, מדד התל-בונד 20 ירד ב-2.3%, מדד התל-בונד 40 ירד ב-4.7%, מדד התל-בונד 60 ירד ב-3.2%.

מניות בכותרות

החברות שקשורות לקידוח 'תמר 1' ישראמקו , אבנר , דלק קידוחים , דלק אנרגיה וקבוצת דלק המשיכו לרכז עניין, לאור הודעתן כי יחלו בקרוב במו"מ עם חברת החשמל לאספקת הגז הטבעי מהקידוח שתחזיות התפקה שלו הועלו בתחילת השבוע בכ-60%. גל רייטר, אנליסטית מככל פיננסים, התייחסה לקבוצת דלק בעקבות מבחני ההפקה בפרויקט 'תמר 1', ועדכנה את השווי של מאגר תמר מ-2.1 מיליארד דולר ל- 2.8 מיליארד דולר. רייטר ציינה שעם זאת, מרכיב אי הוודאות עדיין נותר גבוה, כאשר הפוטנציאל ל- upside בשווי בהחלט קיים, אך גם הסיכונים.

טבע , כהרגלה, ריכזה עניין, לאחר שרשמה אתמול עליות בשערה. באי.בי.אי מסמנים את מנועי הצמיחה העתידיים של טבע לקראת הדו"חות השנתיים: אזילקט, הפעילות ביפן והביוגנריקה. האנליסטית נועה ווייסברג כתבה כי "ברמה האסטרטגית, הסיכוי לאפסייד בטבע גבוה משמעותית מהסיכון". בבית ההשקעות חוזרים על המלצת "קנייה" במחיר יעד של 51 דולר למניה - גבוה ב-18.2% ממחיר הסגירה של תעודת הפיקדון האמריקנית אמש בוול סטריט.

בעקבות הקיצוצים בבנק הפועלים , גם בבנק דיסקונט לא שוקטים על השמרים. כל צמרת הנהלת הבנק צפויה לקצץ את שכרה ב-10% לשנה הקרובה. בין המקצצים - המנכ"ל גיורא עופר המנכ"ל והיו"ר שלמה זוהר. שאר חברי ההנהלה צפויים לקצץ סכום של כ-7.5% משכרם. דירקטוריון הבנק טרם אישר את הפעולה.

אודיוקודס החמיצה את הצפי בשורה העליונה והתחתונה - רווחיה צנחו ברבעון הרביעי ב-80% ל-776 אלף דולר. ההכנסות ירדו ב-9.3% והסתכמו ברבעון הרביעי ב-38.8 מיליון דולר כשהצפי בשוק היה להכנסות של 40.8 מיליון דולר. החברה רשמה רווח של 2 סנט למניה, לעומת הצפי כי תרוויח 6 סנט למניה.

ריטליקס ממשיכה לפטר: 17 עובדים פוטרו אמש - כ-40 פוטרו מתחילת 2009.

חברת גזית גלוב , בעלת מתחמי הקניות G, תובעת בבית המשפט המחוזי בתל-אביב 2.7 מיליון שקל מרשת טיב טעם , בטענה להפרת הסכם שכירות במתחם G החדש בכפר-סבא. נובף פירסמה גזית גלו כי החברה הבת סיטיקון עברה להפסד של 0.14 אירו למניה לעומת רווח של 0.04 אירו למניה ברבעון המקביל.

בנייס פרסמו אתמול דו"חות שעקפו במעט את תחזיות האנליסטים. בשורה העליונה מצפה נייס להציג הכנסות של 141-151 מיליון דולר, מתחת לתחזית הקונצנזוס להכנסות של 158.3 מיליון דולר.כלל פיננסים ממליצים על מניית החברה "תשואת יתר" עם מחיר יעד של 28 דולר למניה המשקפת פרמיה של 26% על מחיר המניה בשוק.

קבוצת "הארץ" רוצה לממש את מניותיה בחברת וואלה . חברת TASC מונתה על-ידי הקבוצה לנהל את תהליך הבחינה של מכירת האחזקות בוואלה - זאת, לטענתה, בעקבות תוכנית אסטרטגית שגיבשה, לפיה האחזקות בוואלה אינן מקנות ל"הארץ" תועלת אסטרטגית, כגון קישור ותמיכה באתרי הקבוצה ושיתוף-פעולה עימם.

אילקס מדיקל הודיעה כי חברת הבת, אילקס דרא"פ, מתקינה בימים אלו בדרום אפריקה מערכת טיגריס, שהוטמע בה יישום ייחודי לזיהוי נגיפי איידס אצל יילודים. על פי ההערכות הפוטנציאל עשוי לנוע סביב 300 אלף בדיקות בשנה המשקף היקף מכירות של כ-18 מיליון שקל.

יומיים לאחר פרסום הדו"חות הכספיים של שופרסל , הודיעה אתמול (ד') החברה כי המנכ"ל אפי רוזנהויז יקבל מענק של 2 מיליון שקל בגין ביצועי החברה בשנת 2008, ירידה של 20% בהשוואה למענק שקיבל עבור ביצועי שנת 2007 - 2.5 מיליון שקל.

ביום שישי הבא, תתקיים אסיפת בעלי המניות הצפויה לאשר את מכירת אלדין לקרן הפרייבט אקוויטי וקטור. בכך תסתיים הסאגה המרתקת של מאבק השליטה בחברה, מאבק שהחל כניסיון להשתלטות עוינת של הקרן מסאן-פרנסיסקו, עד לרגע שבו מייסד ומנכ"ל אלדין, ינקי מרגלית, הרים ידיים וחתם על ההסכם למכירת חברת אבטחת המידע שהקים בצעירותו.

מנרב זכתה במכרז לעבודות תשתית במסילת הרכבת ת"א-ראשל"צ; צופה הכנסות של 54 מיליון שקל ב-22 חודשים לפני מע"מ.

XTL מינתה את דוד גרוסמן ואת בועז שוויגר לדירקטורים.

אג"ח בכותרות

חברת החשמל חוזרת לגייס גם בשוק המקומי, והנפיקה 500 מיליון שקל באג"ח למוסדיים.
החברה גייסה באגרות לפדיון ב-2020 בריבית שנתית של 6.85% צמודת-מדד, נמוך מהריבית הדולרית בה גייסה בארה"ב. בין הקונים המרכזיים: חברות הביטוח הראל ומגדל.

חברת הדירוג S&P מעלות הורידה את דירוג האג"ח של החברה לישראל ל-"-AA" מ"AA" עם תחזית דירוג שלילית. המניה מגיבה בירידות שערים, כך גם מניית החברה הבת כי"ל .

חברת הדירוג S&P מעלות הורידה את תחזית דירוג האג"ח של גזית גלוב ל"שלילי" מ"יציב"; שומרת על דירוג "-AA". הדירוג מתייחס גם לסדרה החדשה, י', וסולל את הדרך בפני ההנפקה הצפויה. גזית גלוב מתכננת לגייס עד 600 מיליון שקל בסדרה זו, אם כי בשלב ראשון היא צפויה לגייס 180 מיליון שקל בלבד. בין הסיבות להורדת התחזית ניתן למנות את הגידול במינוף הפיננסי של הקבוצה ועליה בשיעורי ההיוון.

נחתם הסכם עם מחזיקי האג"ח ב-PMS , אשר הסכימו להמיר חלק מהחוב למניות ולדחות הפירעון ל-2010-2017. לדברי עו"ד גבי הייק שייצג את החברה, "מקרה זה הוא מאד קיצוני וחריג, אפילו ביחס למצב החברות בימינו, כיוון שהחברה הייתה קורבן להתנהלות קיצונית של הבנק בשבדיה".

עשות הודיעה על רכישה עצמית של אג"ח סדרה א' של החברה בהיקף של 40 מיליון שקל.

דירקטוריון דן רכב אישר מסגרת רכישה עצמית של אג"ח בהיקף של עד 50 מיליון שקל.

[לאתר המעו"ף]