קבוצת
דלק חדלה להיות בעלת עניין בחברת
בז"ן . הקבוצה שבשליטת
יצחק תשובה מכרה כ-1.3% ממניות בז"ן, במחיר של 1.92 שקל למניה, בדומה למחיר השוק, ובסכום כולל של כ-50 מיליון שקל. מהמכירה צפויה דלק לרשום רווח חשבונאי לפני מס של כ-26 מיליון שקל ברבעון הרביעי של השנה. המכירה נעשתה מאחר שלדלק לא היה את האישור הנדרש מרשות החברות הממשלתיות לאחזקה של יותר מ-5% ממניות בז"ן.
טרם המכירה החזיקה קבוצת דלק ב-3.5% ממניות בז"ן, אולם יחד עם אחזקותיהן של הפניקס ואקסלנס שבשליטתה, עמד היקף המניות הכולל על יותר מ-5%, ולכן נחשבה דלק לבעלת עניין. כעת ייוותרו בידי הקבוצה באופן ישיר 2.2% ממניות בז"ן, ויחד עם אחזקות הפניקס ואקסלנס אחזקותיה יגיעו ל-4.8%.
סוף לפלונטר האחזקות
במהלך יולי התברר כי חברת הביטוח הפניקס וקבוצת דלק לא דיווחו כמתחייב בחוק על היותן בעלות עניין בשורה ארוכה של חברות. הבעיה נוצרה בשל אי שקלול האחזקות באותן חברות של בית ההשקעות אקסלנס, שהשליטה בו נרכשה על ידי הפניקס, המוחזקת על ידי קבוצת דלק. אחזקות אקסלנס הובילו את דלק במקרים שונים לאחזקות מצרפיות של יותר מ-5%.
הבעיה באחזקות המצרפיות התגלתה בעקבות דיווח לבורסה של הפניקס, בו עדכנה כי בעקבות רכישת השליטה באקסלנס היא הפכה לבעלת עניין בחברת אל-על, עם אחזקה של 8.55% ממניותיה. וזאת, מבלי לקבל את האישורים הנדרשים לכך.
בעקבות דיווח זה, פנתה לחברה רשות ניירות ערך ודרשה הבהרות ופירוט לגבי אחזקות דומות. בפניקס הסבירו אז כי חלק ניכר מהבעיה נוצר בשל מחויבותן של תעודות הסל של אקסלנס להחזיק בהיקף מסוים בניירות ערך, בהתאם לתשקיף תעודת הסל, וללא גמישות לשנות אחזקה זו. ללא החזקות תעודות הסל של אקסלנס, הקבוצה אינה בעלת עניין באופן מצרפי בחלק ניכר מאותן חברות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.