ביה"ד להגבלים עסקיים אישר: בזק ניצלה לרעה מעמדה כמונופול

במאי 2006 נותק החיבור בין רשת הטלפוניה של HOT לזו של בזק, וכתוצאה מכך לא יכלו מנויי HOT להתקשר למנויי בזק, או לקבל מהם שיחות, במשך יותר מ-24 שעות ■ ממצאי חקירת רשות ההגבלים העסקיים העלו כי הנהלת בזק לא עשתה דבר כדי למזער את הנזק שנגרם לציבור ולתחרות

בית הדין להגבלים עסקיים דחה אתמול (ד') את ערעורה של בזק על קביעת הממונה על הגבלים עסקיים, כי בזק ניצלה לרעה את מעמדה כמונופול בפרשת ניתוק מנויי הטלפון של הוט. בית הדין אישר בכך את עמדת הממונה, רונית קן, שהוציאה קביעה אזרחית נגד בזק, המהווה פלטפורמה לתביעה אזרחית מצד נפגעים.

מדובר בפרשה שנחקרה בזמנו על-ידי מחלקת החקירות של רשות ההגבלים העסקיים. במאי 2006 נותק החיבור בין רשת הטלפוניה של HOT לזו של בזק, וכתוצאה מכך לא יכלו מנויי HOT להתקשר למנויי בזק, או לקבל מהם שיחות, במשך יותר מ-24 שעות. בעקבות התקלה שאירעה נפתחה החקירה ברשות ההגבלים העסקיים.

למרות שהנהלת בזק עתרה בזמנו לבית הדין לעבודה נגד עובדי החברה שביצעו את השיבושים, שכתוצאה מהם נותקו מנויי HOT, ממצאי חקירת רשות ההגבלים העסקיים העלו כי הנהלת בזק לא עשתה דבר כדי למזער את הנזק שנגרם לציבור ולתחרות.

בכך, לכאורה, ניצלה לרעה את מעמדה כמונופול, ולכן הטילה קן את האחריות לניתוק שנעשה על הנהלת בזק.

חקירת הרשות להגבלים עסקיים התנהלה במשך מספר חודשים, כשבמסגרתה נחקרו גורמים בכירים בהנהלת בזק, לרבות המנכ"ל לשעבר, יעקב גלברד, והסמנכ"לים. בסופו של דבר החליטה קן לנקוט בהליך של קביעה אזרחית, לפיה בזק ניצלה לרעה את מעמדה כמונופול. *