הדולר ממשיך להתחזק היום (ב'), לאחר שהוסיף לערכו 0.4% בשבוע החולף. הסיבה העיקרית: ירידות חדות למדי בבורסות מסביב לעולם בעקבות עליה מחודשת במפלס החששות מהתפשטות משבר חוב באירופה שיתחיל ביוון.
שוקי אירופה נסחרים כעת בירידות, בהובלת מדד ASE של יוון שנופל ב-3% ל-1,988 נקודות, לאחר שקנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, אמר כי אין לצפות לכך שהאיחוד האירופי יסכים על חבילת תמריצים להצלתה של יוון. הסוחרים ממתינים בקוצר רוח לתוצאות ישיבת הפסגה של האיחוד האירופי הצפויה להתכנס בבריסל בסוף השבוע על מנת לדון במנגנון שיספק ליוון חילוץ מסוג כלשהו על מנת לאפשר לה לשלם את חובותיה, להרגיע את השווקים, ולהפחית את שיעורי ההלוואה של המדינה הדרום-אירופאית.
בנק ישראל קבע לפני זמן קצר את השער היציג החדש של הדולר בעליה של 0.16% ל-3.739 שקלים. האירו נחלש ב-0.64% ל-5.053 שקלים. בעולם נסחר הדולר ביציבות מול האירו סביב 1.353 דולרים לאירו.
איתן אדמוני, מנהל מחלקת המט"ח בבנק ירושלים, מעריך היום כי התיקון הקל במגמה הראשית של היחלשות הדולר בשבוע החולף הינו זמני בלבד. לדעתו של אדמוני, נתוני המאקרו החיוביים של השוק המקומי צפויים לחזק את השקל משמעותית לעומת הדולר, שצפוי להיחלש ממילא בעולם בחודשים הקרובים, וזה האחרון צפוי לפרוץ את רמת התמיכה של 3.7 שקלים לכיוון 3.67 שקלים ולאחר מכן לרמה 3.62 שקלים. אדמוני נוקב בטווח המסחר הצפוי לשבוע: 3.765- 3.698 שקלים.
נזכיר כי בסוף השבוע הצטרפה הודו אל מעגל המדינות המצומצם (מאוד), ש"העזו" להעלות את הריבית. הבנק המרכזי בהודו העלה ביום ו' האחרון, במפתיע ומחוץ לישיבתו המתוכננת, ב-0.25% ל-3.5% במטרה לקרר מעט את האינפלציה המשתוללת והנמצאת בשיא של 16 חודשים.
בן ברננקי, יו"ר הפדרל ריזרב, אמר בשבת האחרונה ש"אין זה מוסרי שגורל הכלכלה העולמית יהיה קשור להונם של כמה בנקים גדולים מאוד. עלינו לוודא שלעולם לא נתמודד עם מצב כזה שוב".
[לאתר המט"ח][לטבלת שערי חליפין]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.