"בהסתכלות אחורה, העסקה שבה רכשנו בשנה שעברה את המגרש למשרדים ולמסחר בדרום הקריה, הייתה עסקה מעולה ואנחנו חושבים שיש לנו מה להוסיף לתחום הנדל"ן המניב, שבו אנחנו שחקן די חדש. גילינו שיש לנו הרבה מה לתרום לנישת המשרדים בארץ, גם ברמת התכנון של מגדלי המשרדים, גם ברמת השירות לשוכרים וגם ברמת חוויית השהות במגדל. לכן אנחנו צפויים לראות את החברה מתרחבת בתחום הנדל"ן המניב בארץ".
כך אומר עו"ד גיא גינדי, מבעלי חברת גינדי החזקות, שלפני שנה נכנסה לראשונה לענף הנדל"ן המניב כשהצטרפה לחברת האחים גינדי, בבעלות משה ויגאל גינדי, ברכישת המגרש לשני מגדלי משרדים ומסחר ששיווק המינהל בדרום הקריה בתל אביב, תמורת כ-190 מיליון שקל.
החברה, בבעלות האחים עו"ד ליטל גינדי-מטלון, רו"ח אבי גינדי, עו"ד גיא גינדי ורו"ח רועי גינדי (ילדיו של יגאל גינדי), סיימה את תכנון שני מגדלי המשרדים בני 30 הקומות ו-60 אלף מ"ר תחת שרביטו של האדריכל משה צור. בנוסף הגישה החברה לעיריית תל אביב תוכנית בינוי לפי התב"ע לצד בקשה להיתר חפירה ודיפון שאמור להיכנס בימים אלה לרשות רישוי לקבלת תוקף. בנוסף, קיבלה בשבוע שעבר היתר חפירה ודיפון לפרויקט המגורים שרונה, שאף הוא בדרום הקריה.
גלובס: איך היית מאפיין את מצבו של שוק המשרדים היום?
גינדי: "שוק המשרדים היום מתנהג כמו שוק המגורים, באופן שבו יש עליית מחירים משמעותית בלב תל אביב. כשרכשנו את המגרש דיברו על דמי שכירות של 90 שקל למ"ר, והיום כבר מדברים על 120 שקל למ"ר, כך שניכרת עלייה משמעותית בשנה האחרונה. המחסור הוא במיוחד במשרדים בסיווג AAA (טריפל A*, ולכן מורגשת העלייה המשמעותית".
אילו טרנדים צפויים לפרוח בענף המשרדים בתקופה הקרובה?
"אם במגורים הייתה נטייה לפני שלוש שנים למעבר מווילות בפרברים להשקעה במגדלי מגורים בתל אביב, תחת הכותרת 'וילה באוויר', והחלה אופנה של דירת בשטח 700 מ"ר בקומות גבוהות במגדלים, אני חושב שגם במשרדים בתקופה הקרובה נראה השקעה של הרבה מאוד כסף של שוכרים שייקחו שטחים בקומות גבוהות, כי השוק יתחיל להבין שהמשרד הוא לא פחות חשוב מהדירה שבה אתה חי. אתה למעשה מבלה הרבה יותר שעות במשרד מהשעות שאתה מבלה בבית".
בהיעדר פעילות משמעותית של הטייקונים, צצים בנדל"ן שמות פחות מבוססים, בעיקר מארגנים של קבוצות רכישה, שחלקם מגששים גם לכיוון המשרדים. מה זה אומר על שוק הנדל"ן הישראלי?
"קבוצות הרכישה הוא טרנד חולף. אני חושב שכבר עכשיו אפשר לראות שקבוצות הרכישה ירדו קצת מהכותרות. מנהלי הקבוצות הבינו שנדל"ן לא מתחיל בלשווק דירות ביום, אלא זה הליך של מספר שנים, שבו צריך לבנות את הדירה וללוות את הדייר, וזה תהליך לא פשוט. אחרי כל השיווק והפרסום שהיה, הגיע השלב היותר בעייתי והוא השלב המעשי של הבנייה והוצאת ההיתרים, שלב מימוש ההבטחות, וזה מה שבין היתר תרם לעצירה של קבוצות הרכישה בשלושת החודשים האחרונים. כשמדובר בקבוצות רכישה, אני לא מבדיל בין מגורים ומשרדים. אני חושב שבתחום המשרדים לא הזדמן מגרש נכון לרכישה על-ידי קבוצת רכישה, וזו הסיבה שלא ראינו הסתערות של הקבוצות על מגרשי משרדים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.