"תעריף ארנונה שיורי" הוא תעריף הארנונה על סוגי פעילויות שאינם מוגדרים באופן ברור בצו הארנונה של הרשות המקומית, ובהעדר הגדרה מדויקת הם מחויבים בהתאם "לתעריף השיורי".
כל רשות אמורה להגדיר תעריף שיורי שהינו תעריף סל לכל פעילות שלא ניתן בגינה סיווג פרטני יותר. ישנן רשויות שהגדירו תעריף זה כתעריף הנמוך ביותר בצו המיסים, וישנם רשויות שנתנו את הסיווג המסחרי שלהם כסיווג שיורי.
עיריית תל אביב הגדירה רשימה של "תעריפים מיוחדים", בהם היא כוללת את הבנקים, בתי המלון, בתי תוכנה וכו'. ישנם כ-30 סוגי פעילויות נקודתיות להם יש תעריפי ארנונה ספציפיים, ואילו היתר מחויבים בתעריף השיורי.
השפעת התעריף הינה קרדינלית על סוגי פעילויות פרטניות ונקודתיות. אם נניח לדוגמא מלכ"ר, הפעיל בתחום הספורט ולא הוגדר תעריף לפעילות ספורט באותה רשות אותו המלכ"ר יחויב לפי התעריף השיורי.
הטבלה המצורפת מניחה שטח בנוי של 300 מ"ר ברוטו וחניון של 100 מ"ר ברוטו, התעריפים הם בהינתן שהנכס נמצא במקום היקר ביותר באותה רשות מקומית.
הערים הבולטות בהן התעריף השיורי שונה מהחיובים של שירותים ומסחר הן אילת וחיפה. באילת התעריף השיורי על המבנה נמוך באופן בולט, והינו הנמוך ביותר בצו לשטח בנוי. בחיפה התעריף השיורי על המבנה גבוה באופן בולט במיוחד מתעריף מסחרי. התעריף השיורי בחיפה גבוה מהחיוב המקסימלי שמותר ע"פ דין מהמחוקק הראשי למסחר, ולכן גופים שמחויבים בתעריף זה ייתכן ויש להם סיכוי טוב לבטל את התעריף.
הכותב הוא מנכ"ל ערך - מיסוי עירוני וניהול נדל"ן

22
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.