שוק ההנפקות בבורסה בת"א עבר בחדות ממצב של חדלות פירעון ב-2008 לביקושי יתר בשנת 2010, כך אמרה היום (ד') רונית הראל בן זאב, סמנכ"ל בכירה בבורסה לניירות ערך, במסגרת הכנס השלישי של עו"ד בחברות ושוק ההון לסיכום שנת המשפט תש"ע שנערך בחסות משרד עו"ד מישל אוחיון ושות'.
בן זאב ציינה, כי בבורסה בת"א בוצעו כ-60 הנפקות חוזרות של חברות קיימות בבורסה בת"א שרובן חברות טכנולוגיה. בבורסה בת"א יש כיום 140 חברות טכנולוגיה והבורסה בת"א משמשת כיום כאפיק ההנפקות המרכזי של חברות ישראליות.
לחברות ישראליות קטנות אין אלטרנטיבה לבורסה בת"א, הבורסה בלונדון נראית כיום פחות אטרקטיבית לחברות הישראליות או שמאידך, המשקיעים בבורסה בלונדון מעדיפים להשקיע בחברות אחרות. בנאסד"ק, פרט לסודה סטרים, לא ראינו הנפקות ישראליות משמעותיות בארה"ב, ההנפקה בנאסד"ק מתאימה בעיקר לחברות גדולות. לגבי הסחירות הנמוכה של חברות קטנות בבורסה של ת"א, אמרה בן זאב, כי "האופציה הנגדית היא לא לאפשר לחברות קטנות להיכנס למסחר בבורסה בת"א, במקרה של חברות קטנות ששווי השוק שלהן הוא עד 40 מיליון שקל, גם עושי שוק אינם יכולים לחולל ניסים ולהגביר משמעותית את הסחירות במניה.
לטענת בן זאב, תחום הביוטכנולוגיה הוא התחום המתפתח ביותר בבורסה בת"א, לדבריה, "בבורסה של ת"א יש כיום 51 חברות ביוטכנולוגיה לעומת חברה אחת בשנת 2005. ככלל, שוק המניות בישראל הוא במצב טוב, פעיל ומתפתח, גם שוק האג"ח מצוי במגמה חיובית. גיוס ההון בעשרת החודשים הראשונים של 2010 משתווה לכלל גיוס ההון בשנת 2009".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.