בימ"ש המחוזי בתל אביב קבע בימים האחרונים כי גביית הארנונה על שטחים משותפים בעיר איננה חוקית. בעקבות זאת, עשויה כעת העירייה להיתקל בתביעה של אלפי דיירים להשבת כספים רטרואקטיבית (עד 7 שנים) בסכומים של עשרות מיליוני שקלים.
צו המיסים של עיריית תל אביב קבע פטור כללי לתשלום על שטחים משותפים בנכסים, למעט שני חריגים: מקום שבו 80% מהשטח הלא משותף מוחזק ע"י יחיד, וכן ב"שטחים טכניים", שבהם הארנונה הוטלה על חברות הניהול או ועד הבית.
ב-16 בנובמבר, בעקבות עתירות של חברות דיזנהויז יוניתורס, מתימו"פ מרכז תעשיה ישראלית ואי.בי.סי ניהול, ביטלה השופטת מיכל אגמון-גונן מבית המשפט לעניינים מנהליים בתל אביב את שני החריגים - צעד שצפוי לגרוע מקופת עיריית תל אביב עשרות מיליוני שקלים מידי שנה, ובמקביל צפויות להתקבל תביעות להשבת כספים בהיקפים עצומים מצד דיירים.
הדרך עוד ארוכה
נאור אליהו, מנכ"ל חברת ערך (שערכה את בדיקת השטחים עבור העותרות), העריך כי למרות הפסיקה, הדרך להשבת כספים או לקבלת פטור מכאן ולהבא עדיין ארוכה.
לדבריו, "האפשרות לקבלת הפטור מחיוב השטחים המשותפים דורש בחינה פרטנית של חיובי הארנונה ביחס לכל נכס ונכס, לכל נישום ונישום בנפרד. לפיכך, על אף התיקון הגדול והמבורך שעשה בית המשפט בצו המיסים, ארוכה עוד הדרך עד תום בירור כל המחלוקות ביחס לשטחים אלו".
עו"ד גליה גרימברג ממשרד עורכי הדין גרימברג הרמן ושות', שייצגה את העותרות, העריכה במקביל כי הפסיקה אינה מאפשרת הליך של תובענה ייצוגית כנגד עיריית תל אביב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.