אתמול (ב') בחר המגזין EUROMONEY את מזרחי טפחות לבנק המצטיין בישראל לשנת 2011. זו הייתה זכייה חמישית רצופה בתואר, וכך נימקו עורכי המגזין את בחירתם: "הבנק בולט לטובה ביחס למתחריו בשל תוצאותיו העסקיות ומדיניות האשראי האחראית". היום הצדיק מזרחי טפחות את כל המחמאות של EUROMONEY.
מזרחי טפחות סיים את הרבעון השני עם רווח של 252 מיליון שקל - עלייה של 26% בהשוואה לרבעון המקביל, ונתון המשקף קצב לרווח של מיליארד שקל בשנה. התשואה על ההון עמדה ברבעון על 15.2%. מתחילת השנה עמדו רווחי הבנק על 490 מיליון שקל - עלייה של 32% בהשוואה למחצית המקבילה אשתקד. התשואה על ההון עמדה על 14.6%. ההון העצמי עמד על 7.5 מיליארד שקל, לאחר ירידה חד-פעמית של 93 מיליון שקל כתוצאה מיישום חוזר זכויות עובדים.
מנכ"ל הבנק, אלי יונס, התמוגג כמובן. "התוצאות הן עליית מדרגה נוספת בהישגי הבנק. זאת לצד פרופיל סיכון נמוך ומדיניות ניהול סיכונים מחושבת". גם האנליסט יובל בן זאב מכלל פיננסים הגדיר את הדוח "טוב מאוד". את החגיגה קלקל אלון גלזר מלידר, שאמנם הגדיר את התוצאות "פנטסטיות", אך הביע סקפטיות לגבי היכולת של מזרחי טפחות להמשיך בקצב זה. לטענתו, "כתוצאה מעלייה צפויה בהפרשות לחובות מסופקים, ביחד עם הצורך לרתק עוד הון, הבנק יתקשה לשמור על התשואה הגבוהה שראינו במחצית הראשונה".
הדאגה של גלזר מובנת לאור שיעור הלימות ההון של מזרחי טפחות. הלימות ההון הראשוני עמדה בסוף המחצית על 7.71% - אמנם מעל היעד של 7.5%, אך נמוך מבנקים אחרים. מאחר שהמגמה הרגולטורית היא לחזק את ההון לכיוון 8% או אפילו 8.5%, הרי הבנק יצטרך בעתיד להקצות את רווחיו לחיזוק ההון על חשבון צמיחה או דיבידנדים.
שולטים בהוצאות התפעוליות
הרווח המימוני של מזרחי טפחות עמד על 795 מיליון שקל - עלייה של 11.3% בהשוואה לרבעון המקביל. בנטרול סעיפים חשבונאיים והכנסות ריבית מחובות בעייתיים, עמד הרווח המימוני מפעילות שוטפת על 731 מיליון שקל. נתון המצביע על צמיחה פרמננטית.
במקביל מדווח הבנק על ירידה בהוצאות להפסדי אשראי (הפרשות לחובת מסופקים), שעמדו ברבעון על 80 מיליון שקל בהשוואה ל-122 מיליון שקל ברבעון המקביל, ומשקפות הפרשה בשיעור של 0.29% מתיק האשראי. מתחילת השנה עומדות ההפרשות על 134 מיליון שקל - שיעור של 0.24% מהתיק.
נקודת חוזק מהותית במזרחי טפחות, היא השליטה בהוצאות התפעוליות. הוצאות הבנק עלו ב-6.2% והגיעו ל-1.3 מיליארד שקל, בעיקר עקב עלייה בהיקפי הפעילות, פתיחת 17 סניפים חדשים ועיבוי מוקדי השירות הישירים. במקביל ממשיך מזרחי טפחות להציג יחס יעילות (הוצאות תפעוליות חלקי הכנסות כוללות) של 57.6%, מהטובים במערכת.
בתחום המשכנתאות ממשיך מזרחי טפחות לצמוח: היקף ההלוואות החדשות עלה ב-18%, והגיע במחצית ל-9 מיליארד שקל. הרווח ממשכנתאות עמד על 168 מיליון שקל - עלייה של 14%. פעילות המשכנתאות תורמת 34% מרווחי הבנק.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.