ההחלטה אם לקצר את עונשה של אתי אלון - בחודש הבא

הפרקליטות מתנגדת לשחרור המוקדם בטענה כי כספי הבנק למסחר בהם מעלה אלון מימנו ארגוני פשיעה

בית המשפט המחוזי מרכז דחה אתמול (א') את מועד שחרורה של אתי אלון לפחות בחודש, וזאת עד למתן פסק דין בעניין שחרורה המוקדם בפברואר הקרוב.

אמש קיים השופט אברהם טל דיון בעתירה שהגישה בשבוע שעבר פרקליטות מחוז מרכז נגד ניכוי שליש ממאסרה של אלון, שהורשעה ב-2003 בהונאת הענק בבנק למסחר.

העתירה הייתה נגד החלטת ועדת השחרורים של שירות בתי הסוהר (שב"ס), שהסכימה לשחרר ממאסר את אלון, לאחר שריצתה שני שלישים מתקופת מאסרה, שעמדה על 17 שנה. זאת, לאור התנהגותה הטובה במאסר.

בעתירה שהגישה המדינה, באמצעות עוה"ד גנית גדות כרמי ועינת לב ארי, נטען כי כספי הבנק למסחר בהם מעלה אלון שימשו למימון והעצמה של ארגוני פשיעה. "למרות חלוף השנים, כספי הבנק למסחר עדיין ממשיכים להניע ארגוני פשיעה וסכסוכים, ועד היום לא נחשפה התמונה המלאה של 'נתיבי הכספים'", נכתב בהודעה מטעם הפרקליטות.

בין היתר פורט כי "כתב האישום שהוגש נגד ארגון הפשיעה של יצחק אברג'יל ביולי 2008 לבית המשפט המחוזי בארה"ב בלוס אנג'לס, ואשר מתייחס גם ל'חבורה הירושלמית', מפרט, בין היתר, כיצד מיזם הפשיעה של אברג'יל והחבורה הירושלמית ניסה להלבין את התשואות מהמעילה בממון בחשבונות הבנק למסחר בישראל".

אלון החלה לעבוד כפקידה בבנק למסחר ב-1990, ובמשך השנים קודמה לתפקיד של סגנית מנהלת מחלקת השקעות. בתקופה שבין מארס 1997 ועד חשיפת המעילה באפריל 2002 גנבה אלון יותר מ-271 מיליון שקל מכספי לקוחות הבנק, והביאה בכך לקריסתו. כספי הגניבה נועדו לסייע לאחיה, עופר מקסימוב, שנהג להמר והסתבך בחובות בשוק האפור.

במסגרת המעילה פתחה אלון 206 חשבונות פיקטיביים, בהם העמידה הלוואות "גב אל גב", ואת כספי ההלוואה משכה לרשותה. מ-202 חשבונות אחרים בבנק גנבה אלון כספים, תוך שבירת פיקדונות הלקוחות ומשיכתם.

אלון, שהורשעה בגניבה, מירמה, זיוף, הלבנת הון ורישום כוזב במסמכי תאגיד, ואחיה נדונו ל-17 שנות מאסר; כמו כן, הוטל עליהם לשלם קנס של 5 מיליון שקל ו-3 מיליון שקל בהתאמה.

המדינה התנגדה לשחרורה המוקדם של אלון גם משום שלטענתה אלון לא תוכל לשלם את הקנס שהוטל עליה בגובה של 5 מיליון שקל, זאת, משום שכבר ב-2007 אלון הוכרזה כפושטת רגל, ועניין זה, לטענת הפרקליטות, נשמט מבקשת השחרור שלה.

"אי-תשלום מלוא הקנס בפועל מהווה למעשה אי-ריצוי העונש ואי-החזרת החוב לחברה. מעבר לכך התנהלות זו של האסירה מהווה דוגמה נוספת ליכולתה של האסירה לנהוג באופן מניפולטיבי וליצור מצג-שווא, כאילו בכוונתה לשלם את מלוא תשלום הקנס", נכתב בהודעת הפרקליטות.