"להימנע מהשקעה באג"ח ממשלתיות של ארה"ב וגרמניה"

כלכלני לאומי: הרכיב המנייתי בתיק ההשקעות ממשיך להיות האפיק המועדף לנטילת סיכון, למרות שרמת התמחור באפיק אינה נמוכה

הבורסה נאסדק וול סטריט / צלם בלומברג
הבורסה נאסדק וול סטריט / צלם בלומברג

הרכיב המנייתי בתיק ההשקעות ממשיך להיות האפיק המועדף לנטילת סיכון, למרות שרמת התמחור באפיק אינה נמוכה. מומלץ משקל יתר למניות חו"ל, לנוכח חולשת הביקושים המקומיים בישראל. כך שבים וכותבים כלכלני בנק לאומי בסקירה השבועית שלהם.

עם זאת, "השיפור ההדרגתי בכלכלת ארה"ב, בשילוב עם הפיחות שהתרחש בשער החליפין של השקל מול הדולר, צפוי לתמוך ברווחי הפירמות היצואניות בישראל אשר שוק היעד העיקרי שלהן הוא ארה"ב. תופעה זו עשויה לבוא לידי ביטוי בתוצאות הרבעון הרביעי של השנה, ובמחצית הראשונה של 2015".

לגבי שוק האג"ח אומרים בלאומי כי "מומלצת חשיפה לאג"ח ממשלת ישראל במח"מ בינוני, גם לנוכח הציפיות שסביבת הריבית תשאר נמוכה בחודשים הקרובים. התשואות האפסיות במח"מ הקצר, אינן כדאיות להשקעה. מנגד, רמת מחירים גבוהה בחלק הארוך של העקומים, מגדילה את הסיכון בהחזקת פלח זה".

בשוק הקונצרני "ממליצים על חשיפה נמוכה יחסית לאפיק, תוך התמקדות בדירוגים איכותיים (A+ ומעלה) ובטווח הבינוני-קצר".

בהתייחסות לצניחה במחיר הנפט כותבים בלאומי כי "מחיר הנפט ירד בחדות בחודשים האחרונים, מה שהביא לירידות משמעותיות במחירי המניות בסקטור האנרגיה העולמי. בתמחור הנוכחי אנו ממליצים על אחזקה של מניות סקטור האנרגיה העולמי, תוך התמקדות בחברות הגלובליות הגדולות ביותר".

עוד מציינים בלאומי כי ארה"ב ממשיכה ליהנות משיפור בקצב הצמיחה, בעוד בשאר השווקים המפותחים בעולם לא נצפה שיפור מהותי בקצב הצמיחה. פער זה משפיע על השווקים הפיננסים ומתבטא בהתחזקות הדולר בעולם, בהבדלים בתוואי הריבית הצפוי ובעקומי האג"ח, ובהפרשי תמחור בשוק המניות העולמי.

השינויים החריפים שעברו לאחרונה על סקטור האנרגיה העולמי ועל המערכת הכלכלית ברוסיה צפויים לבוא לידי ביטוי בחודשים הקרובים גם במעגלי השפעה נוספים, אולם לא מדובר על שינוי כיוון של הכלכלה הגלובלית. "לצד זאת נזכיר כי לירידה במחירי האנרגיה, ישנן גם השפעות חיוביות על ההכנסה הפנויה של הצרכנים ועל עלויות הפירמות. אנו ממליצים שלא לבצע שינויים מהותיים בתיקי ההשקעות בתקופה הנוכחית".

כלכלני לאומי ממשיכים להעריך כי התשואות לאורך העקומים המרכזיים בחו"ל נמוכות מאוד, וצפויות לעלות בהדרגה בטווח הזמן הבינוני. זאת, כתלות בהמשך השיפור בכלכלה הגלובלית, בדגש על כלכלת ארה"ב. מומלץ להימנע מאג"ח ממשלתיות של המדינות המפותחות המרכזיות (ארה"ב, גרמניה, יפן).