הדרך לפסגה
מנכ"ל רשת רימונים מבסוט ממזג האוויר
חם לכם? זה לא תירוץ שלא לצאת לרוץ, לפחות כך הדבר עבור כ-200 רצים שהשתתפו ביום שישי האחרון במרוץ החרמון הראשון. ברצים היה גם אסף שלו, מנכ"ל רשת מלונות רימונים, שבנוסף לריצה, אירח את האצנים והאצניות בכפר הנופש נווה אטיב. אל שלו הצטרף בין היתר, עופר פדן, מנכ"ל חברת מרתון ישראל.
שלו, כך מתברר, הוא חובב מרתונים או ליתר דיוק - מרוצים. לדבריו, הוא רץ כבר 5 שנים, דואג להתאמן 4 פעמים בשבוע, ומגיע כבר למסלולים בני 20 ק"מ. בקרוב המרתון המלא?
נכון לעכשיו ברזומה של שלו ניתן למנות את מרתון אמסטרדם, מרתון הבוז'ולה בצרפת, מרתון תל-אביב, ירושלים, סובב עמק ועוד. לדבריו מרוץ החרמון ייחודי בעלייה החדה, בנופים, ובמזג אוויר מושלם ונוח. מילא ביולי-אוגוסט. נראה אותו רץ בשלג.

עופר פדן, אסף שלו / צילום: בן פרידמן
הדינוזאורים החדשים
מי נותן מענה לדור הסמטארטפון?
מה גורם לצרכן הישראלי שלא להיות שבע רצון משירותי המשלוחים המגיעים מעבר לים? לדברי ליאור שגיא, מנכ"ל UPS ישראל "החסם המרכזי הוא הבירוקרטיה והרגולציה". את הדברים אמר שגיא בשבוע שעבר, בכנס GoeComerce.
עוד ציין שגיא, כי קצב השינויים מהיר כך שקשה לחזות כיצד יראה המסחר בעוד 10 שנים, וברור כי תהליך ניהול המידע הוא שיוביל לשירות אישי ומדויק יותר.
אלי לביא, מנכ"ל וואלה! שופס שהשתתף בכנס, ציין כי הבסיס למסחר ברשת הוא המענה לדור שגדל עם סמארטפון ביד וקניות פיזיות הן מטרד עבורו. "הקניונים מבינים שהם הופכים להיות דינזוארים של קניות ונערכים בהתאם באמצעות שילוב קניות און ליין", הבהיר לביא שגם הייתה לו סיבה להיות מרוצה - אתר הקניות וואלה שופס היה הזוכה בתחרות שערך GoeComerce, בה נבחנו פעילויות אתרי הקניות המצטיינים תוך התייחסות לעיצוב וחוויית משתמש, לוגיסטיקה, שירות לקוחות, שיווק ותפעול שוטף.
הקשר שבין עסקי הקפה לבין תעשיית הרכב
פרופ' אבי שמחון מזכיר פרקים חשובים בהיסטוריה הכלכלית של ישראל
חושבים שההתנהלות הכלכלית בישראל תמוהה לפעמים? אז אולי כדאי היה לכם לשמוע מה סיפר אתמול (ב') פרופ' אבי שמחון, יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה, בכנס שהתקיים במכללה האקדמית הדסה בירושלים, תחת השם "האתגרים העומדים בפני המשק הישראלי".
שמחון שיתף את הקהל בפרק מעניין בהיסטוריה: "מדינת ישראל רצתה לעודד תעשיית רכב בשנות ה-60", סיפר שמחון, "לא באמת תעשיית רכב... יותר רצו לעודד מפעלים לקנות חלקים של מכוניות ולהרכיב אותם פה. אף פעם לא באמת חשבו לייצר פה רכב, רק לקנות חלקים ולחבר אותם. על מנת לעודד מפעלים לקנות חלקים, נתנו להם זיכיון לייבא קפה. כך, כל מי ששתה קפה בבוקר או בצהריים סבסד את תעשיית הרכב".
לדברי שמחון, זו רק דוגמה אחת לדרכים בהן התנהלה ישראל בשנים אלו. "זה הרבה יותר קרוב למדינה קומוניסטית", אמר שמחון, "אבל כל זה השתנה בסדרה של רפורמות".
שמחון הזכיר גם כיצד מפעל שנזקק להלוואה כלל לא טרח ללכת לבנק "כי לפני 30 שנה לבנק לא היה כסף. את כל הכסף של הבנק הממשלה לקחה אליה. אז איך היו מקבלים הלוואה? עולים לירושלים, הולכים למנכ"ל משרד המסחר והתעשייה ומבקשים כסף. מי שחילק כסף הייתה הממשלה. קראו לזה אשראי מוכוון", הזכיר שמחון וסיכם: "מדינת ישראל עברה טרנספורמציה קיצונית ממדינה שהיא על הסקאלה הקרובה לקומוניזם למדינה שהיא קפיטליסטית".
עוד האזינו וגם השתתפו באופן פעיל בכנס:
פרופ' שלמה יצחקי, ראש החוג לכלכלה וחשבונאות; פרופ' יוסי פרוסט, ראש החוג לניהול ארגוני שירות; עו"ד ורו"ח זיו כהן, לשעבר מנהל תחום פיננסים, ביטוח ומיסוי ברשות לניירות ערך וכיום ראש המסלול ללימודי חשבונאות במכללה; דוד ברודט, יו"ר בנק לאומי ויו"ר הוועד המנהל של המכללה; גל הרשקוביץ, לשעבר הממונה על התקציבים באוצר ובעלי חברת סיטרין; פרופ' ברטולד פרידלנדר, נשיא המכללה האקדמית הדסה ואחרים.

אבי שמחון, דוד ברודט, ברטולד פרידלנדר / צילום: שמואל כהן
רכבת ההיי-טק דוהרת לנגב
מי הגיעו עד לבאר שבע בשביל ספיד-דייטינג?
בשבוע שעבר התכנסו במתחם WeWork בבאר שבע, אנשי ונשות עולם ההון סיכון, כמו גם סטארט-אפיסטים נרגשים. המטרה: אירוע חגיגי בחסות PwC Israel, פועלים-טק, ברוקס-קרת ו-Tech7, שביקשו להוכיח שיש היי-טק גם מחוץ לצנטרום התל-אביבי.
למפגש, שנערך בצורת ספיד-דייטינג, הגיעו 50 יזמים ויזמיות שקיבלו לשם כך לא פחות מאשר כרטיס מתנה לנסיעה ברכבת.
במחזקים את בירת הנגב: אורי להב, מייסד ומנכ"ל אאוטבריין; רונה שגב, שותפה בקרן הון הסיכון TLV Partners; לי שפריר, סמנכ"לית השיווק של ברוקס-קרת; רובי סולימן, ראש מגזר ההיי-טק ב-PwC Israel, ורותם גסלביץ' מנהלת הפיתוח העסקי בחברה; נציגי הקרנות בלומברג, JVP ואחרים.

רותם גסלביץ`,אורי להב , לי שפריר / צילום: מישל אמזלג
הוריד את הכפפות
מי ביקרו בפורום בר-אילן ושמעו את הביקורת של יעלון?
בשבוע שעבר משך משה (בוגי) יעלון, שר הביטחון והרמטכ"ל לשעבר תשומת לב, לאחר שניצל את הבמה בפורום בר-אילן, כדי לבקר קשות את הנהגת המדינה.
בדבריו טען יעלון שההנהגה הנוכחית לוקה במחסור בדוגמה אישית. "יש תחושת בושה וכלימה נוכח מה שקורה למעלה; אם אין אמון בהנהגה, אין מנהיגות", הוא טען. הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, נשיא אוניברסיטת בר-אילן, שכיהן בעבר כשר המדע והטכנולוגיה, הזכיר בפורום את כהונתו המשותפת עם יעלון בממשלה והעיד כי "בוגי יעלון מייצג את הציפייה ממנהיגים לזנוח את האגו האישי כדי להפוך לראויים להנהגה". עוד נכחו: אלי יונס, יו"ר אגודת הידידים של אוניברסיטת בר-אילן בישראל, לשעבר מנכ"ל בנק מזרחי-טפחות; עוזי דנינו, מנכ"ל אקסלנס נשואה; רו"ח אילן בירנפלד, משרד רו"ח ברייטמן, אלמגור, זוהר ושות'; גבי בוגנים, בעל השליטה ומנכ"ל סינאל מלל ואחרים.

משה (בוגי) יעלון, דניאל הרשקוביץ, אלי יונס / צילום: איתי שרמר
מורידים את החליפות
מי הגיעו לחגוג עם משפחת קסטרו האמנותית?
חום אוגוסט כבר כאן, ואת שיאה של העונה מנצלים בקסטרו כדי לחזק את הקשר שלהם עם עולם האמנות. לשם כך הם הזמינו שלל בכירים ובכירות למוזיאון ולא רק כדי ליהנות מהמזגן.
רגע לפני הסופ"ש ערכה הרשת באגף החדש של מוזיאון תל-אביב לאמנות, אירוע חגיגי ומתוקשר להשקת פרויקט חולצות הטי וחנות הפופ-אפ הייעודית של הרשת.
במארחים ובאורחים (שדווקא לא כולם הגיעו בטי-שירט): סוזן לנדאו, מנכ"לית המוזיאון; מפיק האירוע, מוטי רייף; ענת לוין, מנכ"לית כלל ביטוח ובעלה מאיר ברון; שמואל פרנקל, יו"ר בית ההשקעות אפסילון ורעייתו ענת; רמי שביט, מנכ"ל המשביר לצרכן; אילן גרינבוים, מנכ"ל חברת יורוקום ורעייתו ורד; האלופה במיל' אורנה ברביבאי; נאוה ברק, נשיאת עלם ובעלה שלום זינגר; מיכל ודוד פורר;הפרסומאי אודי פרידן; האמנים דוד עדיקא, בני אפרת ודוד טרטקובר וכמובן משפחת רוטר - בעלי השליטה, אתי וגבי רוטר, הבנים אריאל ורון רוטר, סמנכ"ל הכספים שנכנס באחרונה לתפקיד, והגיע יחד עם רעייתו עדי.

ענת לוין ובן זוגה מאיר ברון / צילום: אביב חופי
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.