הנקראות ביותר

כשהתקרה נמצאת 6 מטר מעליך: במרחבי הזן של הבית המונוכרומטי באזור השרון

חלל האירוח הגבוה משדר עוצמה, והתאורה הארכיטקטונית יוצרת משחקי פסים מינימליסטיים • האמנות על הקירות מתכתבת עם הבריכה בחצר • כך תכננה דורית סלע את הבית המונוכרומטי בשרון

נכנסים הביתה /  צילום: עודד סמדר
נכנסים הביתה / צילום: עודד סמדר

הבית. 350 מ"ר בנויים על מגרש של 800 מ"ר באזור השרון.

בעלים. זוג הורים העוסקים בענף היהלומים, וארבעת ילדיהם, בני 12 עד 19.

הכניסה לבית. "בריכת שיקוף עם חלוקי נחל שחורים חוצצת בין שביל הכניסה לבין החצר, ומשרה אווירה רגועה על הנכנסים", מסבירה האדריכלית והמעצבת דורית סלע. "דלת בקו אפס משתלבת עם חיפוי הקיר החיצוני, ומפתחים מאורכים עם פרופילי אלומיניום דקים בשחור שוברים את המבנה החזיתי הרחב של הבית, ונותנים תחושת גובה.

"בחזית הקדמית קורה שגובהה שני מטרים היוותה אתגר הנדסי מורכב, בשל הרצון להותיר אותה ללא עמודים. היא מחוזקת על ידי ברזלים היוצאים מתוך מבנה הבית, באותה שיטה שבה טופלה קורה גדולה יותר בחזית האחורית".

החלל הציבורי מתנשא לגובה של כ-6 מטר, ומעצים את שאר האלמנטים בחלל. מפתחים שקופים גדולים מטשטשים את הגבולות בין האזורים / צילום: עודד סמדר

קיר הארונות הגבוהים מאפשר אחסון רב. במרכזו דלת עם תאורה פנימית, מכונת קפה ומכשירי חשמל מנירוסטה, ש’שוברים’ את החזית האפורה /  צילום: עודד סמדר

חלוקה לחללים. "הבית בעל החזית הרחבה מחולק לאגף ציבורי ולאגף פרטי. עם פתיחת הדלת נכנסים לאזור האירוח של הסלון, לפינת האוכל ולמטבח. המבט נישא אל הגינה שבחוץ דרך מפתחים שקופים גדולים, המעניקים תחושת המשכיות בין הפנים לחוץ. החשיבה התכנונית התייחסה לטשטוש הגבולות בין אזורים אלה כדי לשדרג את חוויית האירוח.

"חלל האירוח הכפול, בגובה של כ-6 מטרים, משדר עוצמה ומעצים את שאר האלמנטים המצויים בו. תאורה ארכיטקטונית קווית יוצרת משחקי פסים מינימליסטיים".

המטבח. "לרוחב המטבח ומעליו נמתח פרופיל ברזל גדול, המדגיש את גובה החלל עוד יותר, כדוגמת חגורה בקו המותן של שמלה. מבחינה פונקציונלית נועדה ההנמכה למנוע מריחות בישול לעלות לאזור החדרים.

"אי גדול במטבח יוצר פס אופקי הממשיך רעיונית את קו המטבח החיצוני בגינה. קיר הארונות הגבוהים מאפשר אחסון רב, וכולל דלת צירים עם תאורה פנימית, מכונת קפה, שני תנורים ומיקרוגל במראה אחיד. האי בגוון מתכתי של פליז מוזהב, והארונות הגבוהים באפור".

חדר הרחצה של ההורים. אמבטיית קוריאן פרי סטנדינג חשופה לחדר, ומוקפת חלונות שקופים עם וילונות ותריסים. המקלחון והאסלה מוקמו באזור מוצנע יותר / צילום: עודד סמדר

מבט מחדר הארונות אל חדר השינה. בין שני החללים מפרידות דלתות זכוכית שקופה וברזל שחור. למרות שסוויטת השינה ממוקמת בקומת הכניסה ובסמוך למטבח, נוצרה הפרדה אפקטיבית בין האגפים / צילום: עודד סמדר

פרטיות. "המדרגות אל האזור הפרטי וחדר השינה של ההורים מוצנעות מאחורי קיר הארונות הגבוהים של המטבח, כדי לשמור על פרטיות בחדר השינה".

חדר הרחצה הראשי. "אמבטיית קוריאן פרי סטנדינג מוקפת חלונות שקופים עם וילונות ותריסים. מקלחון ואסלה מונחים על אגנית קוריאן, המאחדת אותם ומוצנעת מהעין. ממול חדר ארונות גדול, התחום בדלתות זכוכית שקופה וברזל שחור".

ריצוף וחיפוי. "הבית מרוצף באריחי גרניט פורצלן דמויי ברזל גדולים במיוחד, 3X1 מטר, שממשיכים בגינה, ומהווים גם את החיפוי של הבית יחד עם טיח - דרך נוספת לחבר את הפנים לחוץ. הפרגולה ביציאה מהמטבח מחופה עץ טיק, המייצר תחושת חמימות. אותו עץ נבחר גם לריצוף הדק החיצוני, לפינת האוכל, לחדר השינה של ההורים, למדרגות ולחדרי הילדים".

סגנון. "מינימליסטי, עם ספות במראה חמים, ווילונות בד חשמליים ארוכים במיוחד, המעניקים לחלל תחושה תיאטרלית. האמנות שנתלתה ברחבי הבית נבחרה בצבעוניות המתכתבת עם צבעי הטורקיז של הבריכה החיצונית".

תכנון המעטפת מושתת על יחסי גומלין מדויקים בין חוץ לפנים. אזור הישיבה החיצוני והבריכה כמעט ומתמזגים עם מרחב הסלון, שניצב מעבר למפתח הזכוכית / צילום: עודד סמדר

רוצה להשאר מעודכן/ת בנושא הסיפורים הגדולים של השבוע?
נושאים נוספים בהם תוכל/י להתעדכן
נדל"ן
גלובס טק
נתוני מסחר
שוק ההון
נתח שוק
דין וחשבון
מטבעות דיגיטליים
✓ הרישום בוצע בהצלחה!
עקבו אחרינו ברשתות