השביעית של פימי: יוצאת לגיוס של 1.2 מיליארד דולר לקרן השקעות חדשה

זאת, שלוש שנים וחצי לאחר סיום גיוס הכספים של קרן "פימי 6", בה גויס סכום של 1.1 מיליארד דולר עם עודפי ביקוש משמעותיים • המייסד והמנכ"ל, ישי דוידי: "אנו ממשיכים לפעול על פי האסטרטגיה של הקרן לרכישת חברות והשבחתן לטווח הארוך ומתכוונים להמשיך כך גם בקרן החדשה"

ישי דוידי / צילום: איל יצהר
ישי דוידי / צילום: איל יצהר

קרן הפרייבט אקוויטי פימי, בניהולו של ישי דוידי, יוצאת לגיוס של 1.2 מיליארד דולר לקרן "פימי 7" החדשה שלה. היום הודיעה פימי על תחילת הגיוס של קרן פימי 7, שלוש שנים וחצי לאחר סיום גיוס הכספים של קרן "פימי 6", בה גויס סכום של 1.1 מיליארד דולר עם עודפי ביקוש משמעותיים.

עד היום גייסו הקרנות של פימי סכום כולל של 3.2 מיליארד דולר, מחציתו ממשקיעים זרים ומחציתו ממשקיעים ישראלים. השלמת הגיוס של קרן "פימי 7" מתוכננת עד דצמבר 2020, ולאחריה יעמוד סך ההון המגויס של קרנות פימי על 4.4 מיליארד דולר.

קרן פימי החלה את פעילותה בשנת 1996 ונחשבת לקרן ההשקעות הפרטית הראשונה והגדולה בישראל עם נכסים מנוהלים של כ-5.5 מיליארד דולר. הקרן נמצאת באופן עקבי בין 10 הקרנות הטובות בעולם המשיאות למשקיעיהן את התשואות הגבוהות ביותר, בשוק המנהל השקעות בסך של כ-5 טריליון דולר.

המשקיעים הזרים בקרנות פימי כוללים תאגידים וגופים מוסדיים מהגדולים בעולם, כגון בנקים, קרנות של מדינות, חברות ביטוח, קרנות פנסיה, אוניברסיטאות, חברות ענק בינלאומיות, וכן משקיעים פרטיים מהמובילים בעולם. המחצית השניה של הכספים המגויסים מגיעה כאמור ממשקיעים ישראלים, שכוללים בנקים, חברות ביטוח, גופים מוסדיים, אוניברסיטאות ומשקיעים.

פימי משתמשת בכספים המגויסים לצורך השקעה בחברות ישראליות ובחברות בעלות זיקה לישראל. עד היום השקיעה הקרן בטווח רחב של תחומים ומגזרים, ובהם מרבית ענפי התעשייה, המסחר והשירותים, בחברות היי-טק, מיד-טק ולואו-טק.

הקרן רוכשת חברות ומבצעת בהן תהליכי השבחה משמעותיים. עד כה רכשה פימי את השליטה בכ-90 חברות ומימשה כ-60 מהן, בהיקף עסקאות של למעלה מ-5.5 מיליארד דולר.

50 מפעלים בישראל, 30 אלף עובדים

פימי נחשבת כיום לגוף התעשייתי הגדול במשק עם פעילות ב-50 מפעלים בישראל ולאחד מהמעסיקים הגדולים בישראל בזכות 30 אלף העובדים שתחת שליטתה. כמו-כן, מחזיקות החברות שבשליטת הקרן עוד כ-100 מפעלים וחברות ברחבי העולם.

פורטפוליו ההשקעות הנוכחי של פימי כולל מגוון רחב של חברות כדוגמת נייר חדרה, מנועי בית שמש, ריווליס, עמיעד, פולירם, המ-לט, קמהדע, גלעם, אורלייט, ג'י וואן ועוד. לאחרונה חתמה הקרן על הסכם למכירת החזקתה בחברת גילת (במסגרת עסקה למכירת כלל מניות החבר) לידי חברת קומטק האמריקאית תמורת כ-193 מיליון דולר וברווח של כ-125 מיליון דולר (פי 2.5 על ההשקעה).

השותפים בקרן פימי הם המייסד והמנכ"ל ישי דוידי, גילון בק, לילך אשר טופילסקי, עמית בן צבי, עמי בם, רון בן חיים וליאור אובסיוביץ'. דוידי אמר היום כי "אנו ממשיכים לפעול על פי האסטרטגיה של הקרן לרכישת חברות והשבחתן לטווח הארוך ומתכוונים להמשיך כך גם בקרן החדשה.

"לפני שלוש וחצי שנים השלמנו את גיוס הקרן השישית, עמדנו ביעדים שהצבנו לעצמנו, ביצענו רכישות ומימושים ובעיקר בנינו חברות חזקות ובנות קיימא", ציין דוידי. "אני מאמין כי הידע והניסיון הרב שמביאים השותפים בקרן לחברות, יתרמו להשגת היעדים אותם הצבנו להמשיך ולהוביל את השוק בישראל ולייצר ערך למשקיעים שלנו".

גילון בק, שותף בכיר בפימי, אמר כי "אנחנו בטוחים שהניסיון המוכח של פימי באיתור וניהול מנועי צמיחה להשבחת חברות, ישיא ערך מוסף למשקיעים ולחברות גם בקרן השביעית". לילך אשר טופילסקי, לשעבר מנכ"לית בנק דיסקונט וכיום שותפה בכירה בפימי, הוסיפה כי "אנו רואים חשיבות רבה בחיזוק התעשייה בישראל ובהשקעה בחברות ישראליות". 

בשבוע שעבר דיווחה קרן פרייבט אקוויטי ישראלית מובילה נוספת, פורטיסימו קפיטל שמוביל יובל כהן, כי השלימה גיוס בהיקף 650 מיליון דולר לקרן החמישית שלה.