אינסייט פרטנרס הובילה השקעה בפרימטר 81 הישראלית לפי שווי של 160 מיליון דולר

החברה הישראלית, שמפתחת טכנולוגיה לגישה מאובטחת מרחוק לרשתות ארגוניות, גייסה 40 מיליון דולר • פרימטר 81 מתכוונת לפתוח סניף בלוס אנג'לס ולגייס כ-25 עובדים חדשים, מתוכם 15 בישראל

מייסדי החברה, עמית ברקת ושגיא גידלי / צילום: דני כתרי
מייסדי החברה, עמית ברקת ושגיא גידלי / צילום: דני כתרי

פרימטר 81 (Perimeter 81), המפתחת טכנולוגיה לגישה מאובטחת מרחוק לרשתות ארגוניות, הודיעה היום (ג') על גיוס של 40 מיליון דולר. הסבב נערך בשווי של 160 מיליון דולר לפני הכסף, בהובלת קרן ההשקעות האמריקאית אינסייט פרטנרס. עוד השתתפה בסבב Toba Capital, שהשקיעה בחברה גם בסבב הקודם. עוד השקיעו בחברה עד היום גם SonicWall בבעלות פרנסיסקו פרטנרס וספרינג ונצ'רס של אביב רפואה, שהשקיעה בחברה בסבב הקודם במאי האחרון, לפי שווי של 100 מיליון דולר. בסך הכל גייסה החברה 65 מיליון דולר, מתוכם 60 מיליון בשנה האחרונה בלבד.

החברה הוקמה ב-2018 על-ידי עמית ברקת ושגיא גידלי, שני יוצאי יחידת מודיעין בצה"ל, אשר הקימו וניהלו במקביל את חברת SaferVPN, שפיתחה שירותי VPN פופולריים, ונמכרה בכמה מיליוני דולרים לתאגיד J2.

לחברה 85 עובדים, מתוכם כ-50 בתל אביב והיתר בניו יורק, ובהודעת החברה על הגיוס נכתב כי בכוונתה לפתוח סניף נוסף בלוס אנג'לס בימים אלה. בנוסף, החברה הודיעה כי היא מתכוונת לגייס עוד כ-25 עובדים, 15 מתוכם בישראל. מייסדי החברה מצהירים כי הכנסותיה עומדות על מיליוני דולרים בשנה, עם צמיחה של יותר מ-400% משנה לשנה בשנתיים האחרונות.

מגפת הקורונה האיצה תהליכים

"בשוק יש שתי מגמות שזיהינו ב-2018 כשהקמנו את החברה: מעבר של חברות לתשתיות ענן, ועובדים שעובדים לא רק מהמשרד אלא מכל מקום. המשמעות היא שהשרתים שנמצאים באופן פיזי, כבר לא מתאימים לכח העבודה של היום", אומר גידלי, המשמש כסמנכ"ל המוצר של החברה, בשיחה עם "גלובס".

שתי המגמות שהחברה זיהתה בתחילת דרכה, רק התחזקו בעקבות הקורונה. "בהתחלה, עמית ואני ציפינו שייקח בין 10 ל-15 שנים במעבר בין הקופסה לענן, אבל בגלל הקורונה נהייתה האצה בתהליך ואנחנו מאמינים שייקח פחות מחמש שנים עד שארגוני ענק יאמצו את הפתרונות האלה. כבר עכשיו ראינו מגמת שינוי בסוג הלקוחות, כי התחלנו עם לקוחות מאוד קטנים, והיום הלקוח הממוצע שלנו הוא חברה גדולה יחסית. זה מה שגרם לאקסלרציה אצלנו ויש לנו יותר מ-120 לקוחות חדשים שמצטרפים בכל חודש, גם ארגונים גדולים, שבעבר השתמשו בפתרונות פיזיים, באים אלינו היום".

הטכנולוגיה של פרימטר 81 נועדה להחליף פתרונות מסורתיים כמו ה-VPN שמספקים גישה מאובטחת לרשתות ארגוניות. הפלטפורמה של פרימטר משמשת הן לשירותי רשת והן לשירותי אבטחה שנועדו לספק לארגונים את היכולת לנהל את נכסי המחשוב שלהם במקום אחד. המוצר הקיים של החברה הוא פלטפורמה לגישה מאובטחת לרשתות ארגוניות הפועל בשיטת Zero Trust - כלומר, מתן גישה באופן שמבוסס על אימות מוחלט של זהות המשתמש ולא על אמון.

בסוף 2019 חברת אבטחת הסייבר סוניק וול השקיעה בחברה, כחלק משיתוף פעולה בין השתיים. שיתוף הפעולה הוליד מוצר שצפוי לצאת לשוק בחודשים הקרובים, והוא "חומת אש" כשירות. גם כאן, החברה מחליפה מוצר אבטחה פיזי במוצר מקוון והיברידי המיועד לסביבות ענן. "עובדים נמצאים בכל מקום, וצריכים להתחבר גם לענן, גם לשרת בארגון וגם לאפליקציות שונות והם צריכים שירות מודרני שיאפשר להם את כל זה בקלות. החזון שלנו הוא להוסיף גם שירותי אבטחה לנקודות קצה ולענן, וככה לתת שירותים מהעובד, דרך הרשת ועד הענן", אומר גידלי.

"המומחיות שלנו היא בבניית רשת בסדר גודל מאוד גבוה, וברמה מאוד גבוהה של יישום אוטומטי, נוח ואמין. עם הזמן נפתח בעצמנו יכולות נוספות, אבל כרגע אנחנו רוצים לעשות זאת כמה שיותר מהר ואנחנו מאמינים שאין צורך לפתח הכל בעצמנו ואנחנו פונים לאינטגרציות ושיתופי פעולה עסקיים, יחד עם ספקיות אחרות", הוא מוסיף. "השיתוף עם סוניק וול נועד לפתוח את הפלטפורמה האחידה הזו, שלא תהיה ממוקדת רק בהגנה על הרשת, אלא הרבה יותר הוליסטית, ובמסגרתה ללקוחות תהיה גם חומת אש, וגם גישה מאובטחת לרשת".