שוק ההון | סיקור שוטף

הירידות בבורסה התמתנו בסיום; פוקס קפצה בעוד 6.6%

המדדים המובילים ננעלו בירידות של 0.4%-0.6% בסיום • מחזור המסחר הסתכם בכ-2.1 מיליארד שקל • אל על צנחה בכ-9% בהמשך לגיוס אמש של 505 מיליון דולר • עליות חדות נרשמו במניות בזק, סלקום ומיטרוניקס

בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס
בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

17:27

הירידות בבורסה של תל אביב התמתנו בשעה האחרונה של המסחר והמדדים המובילים ננעלו בירידות של 0.4%-0.6% בסיום. מחזור המסחר הסתכם בכ-2.1 מיליארד שקל.

מניית פוקס  בלטה גם היום בעלייה של 6.6% והשלימה זינוק של יותר מ-60% בחודש האחרון. 

עוד בלטו בעליות חדות מניות בזק , סלקום , מיטרוניקס , קמהדע ואורמת.

מניית די.אן.איי ביומד  ביומד זינקה. זאת לאחר שברק רוזן חתם על הסכם להשקעת 14-18 מיליון שקל בתמורה ל-60% מחברת אחזקות הביומד, בעלת החברות אנטרה ביומד ובימ מד. רוזן הוא מבעלי חברת הנדל"ן ישראל קנדה, ובעלי 21% מחברת קנביט תיקון עולם (באמצעות נאמן). 

מנגד, ירידות בולטות רשמו מניות אלקטריאון , סאפיינס, לייבפרסון , פרשמרקט ופז. 

14:50

ירידות בבורסה לקראת הסגר ועל רקע הירידות מעבר לים לאחר הודעת הריבית של הפד. מדד ת"א 35 מאבד 1.7 מערכו, מדד ת"א 90 יורד ב-0.65%, ומדד הבנקים מאבד 1.2%.

13:24

המסחר בתל אביב מתנהל בטריטוריה האדומה בצל ההכנות לסגר ערב ראש השנה שיימשך שלושה שבועות. הסנטימנט השלילי מעבר לים מוסיף לאווירה השלילית.

מבטח שמיר בולטת בעלייה של 7%, אופקו צונחת ב-5%, לייבפרסון מאבדת שיעור דומה. 

בסקטור הנדל"ן בולטות בירידות אמות , מליסרון , שיכון ובינוי  ועזריאלי קבוצה .

11:30

המדדים בבורסה מאבדים גובה לפני החלת הסגר במשק על מנת לדכא את רמת התחלואה וקצב ההידבקות בקורונה. אל על בולטת בירידות לאחר הגיוס אתמול וכניסתו של אלי רוזנברג לשליטה בחברה.

10:01

המסחר בבורסה בתל אביב נפתח הבוקר בירידות חדות, בצל הסנטימנט השלילי מעבר לים לאחד הודעת הריבית של הפד, שצופה כי הריבית תיוותר ללא שינוי ברמתה האפסית בשלוש השנים הקרובות, ובעיקר לא סיפק למשקיעים תחזית חיובית לה יש לצפות בשוק.

מדד ת"א 35 מאבד 1.6%, ת"א 90 יורד ב-1.3% ומדד הבנקים מאבד 1.3%.

חברת התעופה אל על  גייסה אתמול היקף של 505 מיליון שקל בהנפקת מניות לציבור. החלק השני והקריטי במתווה הסיוע - גיוס חוב בהיקף של 250 מיליון דולר בערבות מדינה בשיעור של 75% שיאפשר לה להשיב כספים ללקוחות, לשלם חובות לספקים ולהניע מחדש את החברה - טרם הושלם. בתוך כך, בעל הבית החדש באל על הוא אלי רוזנברג שמחזיק כעת ב-43% מהון המניות. מחירהגיוס משקף דיסקאונט על מחיר הבסיס אתמול ואל על צונחת כעת בשיעור דומה בבורסה.

5 דברים שכדאי לדעת לפני הפתיחה בבורסה בתל אביב

1. יום המסחר האחרון לשבוע זה לפני ערב ראש השנה צפוי להיפתח בטריטוריה האדומה, וזאת בהמך לחולשה של המדדים אמש בניו יורק לאחר הודעת הריבית של הפד. בתום ישיבה בת יומיים של חברי ועדת השוק הפתוח, הפד הותיר את גובה הריבית ללא שינוי בטווח של 0%-0.25%, ורמז כי הוא צופה שהריבית תישאר ברמתה הנוכחית בשלוש השנים הקרובות. החלטת הריבית, שהתקבלה בוועדה המוניטרית ברוב גדול של 8-2, הינה ההחלטה האחרונה לפני הבחירות לנשיאות ארצות הברית ב-3 לנובמבר.

הודעת הריבית של הפד הכבידה על המדדים בניו יורק שמחקו את העליות שנרשמו בפתיחה. מדד הנאסד"ק צנח ב-1.3%, מדד S&P 500 איבד 0.5% ומנגד הדאו הוסיף 0.1% לערכו.

לדברי רונן מנחם, הכלכלן הראשי של בנק מזרחי טפחות: "בשורה תחתונה המסר מעורב. לא מסתמנת התאוששות קרובה, התלות בהתפתחות הנגיף גדולה והיכולת לצפות קדימה קטנה, אך הכלים החזקים שהפד מפעיל יימשכו עד שהמשבר הבריאותי יסתיים והכלכלה תעלה שוב על פסי צמיחה.

"כמו כן, הדגשת נושא אי הוודאות והתלות בגורם חיצוני לשווקים - הנגיף ועיתוי/נגישות החיסון - אינה בריאה לשווקים, שמתקשים לתפקד לאורך זמן בתנאים כאלו. הודעת הריבית כשלעצמה פועלת לרעת הדולר וככל שהשקל יתווסף כנגד הדולר בעקבותיה, יצטרך גם בנק ישראל לפעול בשוק המט"ח המקומי", כתב מנחם.

2. בעל בית חדש באל על. בתום ההנפקה שהסתיימה אמש עולה כי אלי רוזנברג הוא בעל המניות הגדול בחברה עם החזקה של 43% בהון המניות. תמי מוזס איבדה את השליטה בחברה.

3. הבוקר באסיה המדדים נסחרים בירידות בהמשך להודעת הפד. הבורסה בשנחאי מאבדת כ-1%, הונג קונג יורדת ב-1.6%, הניקיי היפני מאבד 0.6%. בשעה זו החוזים העתידיים על המדדים בניו יורק יורדים ביותר מ-1%. 

4. הדואליות צפויות להכביד. אופקו חוזרת עם פער שלילי של 3.4, איי.אף,אף חוזרת עם פער שלילי של 0.5%, איי.סי.אל חוזרת עם פער שלילי של 0.8%, אלביט מערכות חוזרת עם פער שלילי בשיעור דומה, טבע חוזרת עם פער שלילי של 1.5%, לייבפרסון עם פער שלילי של 3%, סאפיינס חוזרת עם פער  שלילי של 1.7%. מנגד, אורמת חוזרת עם פער חיובי של 3.7%.

5. ביפן, הבנק המרכזי פרסם את המדיניות המוניטרית שלו, במקביל פורסמו נתוני מאקרו פחות גרועים מהצפוי. הייצוא היפני בחודש אוגוסט נפל ב-14.8% אל מול הצפי לירידה של 16.1%.