הבורסה בת"א | סיקור שוטף

העליות בת"א התפוגגו בנעילה: קמהדע זינקה ב-8%, אינפימר ב-55%

מדד ת"א 35 איבד כ-0.25% ומנגד מדד ת"א 90 התקדם ב-0.2% • אינפימר זינקה בחדות על רקע כניסתה לתחום האגרו-טק • אינטרקיור דיווחה על צפי להכנסות של כ-22 מיליון שקל ברבעון השלישי

בורסת תל אביב / צילום: רויטרס
בורסת תל אביב / צילום: רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:28

המסחר בבורסה בתל אביב ננעל במגמה מעורבת כאשר הסנטימנט החיובי שנרשם מוקדם היום התפוגג, בעקבות המגמה בוול סטריט, שם עיני השוק נשואות לאישור חבילת התמריצים עוד לפני הבחירות.

מדד ת"א 35 סיים את היום בירידה של 0.25%, ומנגד מדד ת"א 90 הוסיף 0.2% לערכו. 

אינפימר זינקה ב-55% על רקע כניסתה לתחום האגרוטק, קמהדע בלטה בעליות של יותר מ-8% לאחר שהחברה דיווחה היום על הסכם אספקה עם משרד הבריאות לתכשיר הנוגדנים הניסיוני של החברה לטיפול בנגיף הקורונה. ההזמנה הראשונית, המתוכננת להיות מסופקת בתחילת 2021, צפויה להספיק לטיפול בכ-500 חולים מאושפזים וצפויה לייצר הכנסות בסך כ-3.4 מיליון דולר לקמהדע ברבעון הראשון של 2021. 

מחזור המסחר הסתכם ב-1.29 מיליארד שקל.

16:40

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בעליות בהמשך לפתיחה החיובית בוול סטריט. המדדים ת"א 35 ות"א 90 מטפסים בכ-0.3%, מנגד מדד הבנקים מאבד 0.6%. 

קמהדע בולטת בעלייה של 7.4%, אינפימר מזנקת ב-46%, אינטרקיור קופצת בכ-4.9% לאחר הדוחות, מקס סטוק עולה ב-4.1%. 

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם בכ-1.02 מיליארד שקל.

14:10

נמשכות העליות בבורסה, במקביל למגמה חיובית בעולם. מדד ת"א 35 מתקדם ב-0.7%. מחזור המסחר מסתכם בכ-568 מיליון שקל. 

מנתוני שוק העבודה שפרסמה היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לחודש ספטמבר עולה כי שיעור האבטלה הרחב (מפוטרים ועובדים בחל"ת) במשק זינק ל-17.1% במחצית השנייה של חודש ספטמבר וכמעט הכפיל את עצמו בתוך שבועיים: במחצית הראשונה של החודש עמד שיעור האבטלה הרחב על 9.7% בלבד.

קמהדע  בולטת בעלייה חדה במחזור ער לאחר שהחברה דיווחה היום על הסכם אספקה עם משרד הבריאות לתכשיר הנוגדנים הניסיוני של החברה לטיפול בנגיף הקורונה. ההזמנה הראשונית, המתוכננת להיות מסופקת בתחילת 2021, צפויה להספיק לטיפול בכ-500 חולים מאושפזים וצפויה לייצר הכנסות בסך כ-3.4 מיליון דולר לקמהדע ברבעון הראשון של 2021.

ירידות בולטות רושמות מניות אלקטריאון , פוקס ואפקירה מגורים. 

11:00

עליות קלות בבורסה, במקביל למגמה חיובית בעולם. מדד ת"א 35 מתקדם ב-0.6%. מחזור המסחר מסתכם בכ-220 מיליון שקל. 

מניית אינפימר  מזנקת ב-30% במחזור גדול לאחר שהחברה עדכנה הבוקר כי היא חתמה על מזכר עקרונות מחייב לפי תרכוש בעלות מלאה על חברת פיוצ'ר קרופס ההולנדית, הפועלת בתחום האגרו-טק (בתחום החקלאות הוורטיקלית), תמורת הקצאה של 74% מהון החברה לבעלי המניות של פיוצ'ר קרופס.

עליות בולטות רושמות גם מניות אנלייבקס  והדסית 

10:00

יום המסחר בבורסה נפתח במגמה חיובית. מדדי המניות המרכזיים מתקדמים ב-0.3%-0.6%. 

עליות בולטות רושמות מניות אנלייט אנרגיה , דמרי , אנרג'יקס ואינרום. 

אינטרקיור  מזנקת לאחר שהחברה הציגה הבוקר אומדן הכנסות לרבעון השלישי ולפיו ההכנסות המאוחדות הכוללות של החברה יסתכמו ברבעון זה לסך של כ-22 מיליון שקל.  הזינוק בהכנסות תואם הערכות קודמות של החברה להמשך צמיחה מהירה ומשמעותית. להערכת הנהלת החברה, נמשכת מגמת השיפור ברווחיות וברווח התפעולי והנקי גם ברבעון השלישי. אומדן ההכנסות משקף הכפלה של הכנסות החברה, הפועלת בתחום הקנאביס, מול הכנסות של כ-11 מיליון שקל ברבעון הקודם וגידול של יותר מפי 8 בהשוואה להכנסות החברה ברבעון המקביל אשתקד.  

חברת האשראי החוץ בנקאי אס.אר. אקורד  שבשליטת איש העסקים עדי צים ובניהולו של רו"ח גיל הוכבוים, דיווחה הבוקר על רווח נקי של 17.2 מיליון שקל ברבעון השלישי של השנה, עלייה של 10% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

08:00 

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בבורסה

1. האבטלה בעלייה

בעקבות הסגר הנוסף, שהמשק מתחיל לצאת ממנו בהדרגתיות, האבטלה דוהרת בחזרה למעלה, ו-205 אלף דורשי עבודה חדשים נוספו בחודש ספטמבר בלבד. כך עולה מניתוח שערך שירות התעסוקה ופורסם אתמול. בסך הכול זינק מספר דורשי העבודה בספטמבר בכ-21% בהשוואה לאוגוסט והגיע ל-944 אלף איש. כמעט שני שלישים מתוכם מצויים בסטטוס של חופשה ללא תשלום (חל"ת). צעירים ונשים הם הנפגעים העיקריים. 

כפי הנראה, הפעם ייקח למשק בכלל ושוק העבודה בפרט, הרבה יותר זמן להתאושש  בהשוואה ליציאה מהסגר הראשון.  בחודש יוני הייתה אופוריה, וראש הממשלה קרא לציבור לעשות חיים. באוקטובר היציאה מלווה בתחושות אחרות לגמרי. לא רק מספרי הנדבקים שגבוהים הרבה יותר הפעם, אלא גם הצרכנים ובעלי העסקים למודי אכזבה. במקום ההדחקה וההכחשה של היציאה מהסגר הראשון, המחשבות מופנות לסגר הבא. 

2. צפי לעליות קלות בפתיחת המסחר

יום המסחר בבורסה צפוי להיפתח, ככל הנראה, במגמה מעורבת במדדי המניות. זאת על רקע מגמה מעורבת בבורסות אסיה ועליות קלות בחוזים על מדדי המניות בוול סטריט. עם זאת, התנודתיות צפויה להימשך היום ובימים הקרובים, כשהסוחרים בארץ ובעולם ימשיכו לעקוב אחרי הדיווחים בנוגע להתפשטות מגפת הקורונה. 

גורם נוסף שישפיע על המסחר היום ובימים הקרובים הוא הדיווחים בנוגע לחבילת תמריצים נוספת למשק האמריקאי. 

3. סין צמחה ב-4.9% ברבעון השלישי

בזירת המאקרו, בסין פורסם היום כי הכלכלה התרחבה ב-4.9% ברבעון השלישי, נתון מעודד אמנם אבל נמוך מצפי הכלכלנים שעמד על 5.2%. עוד דווח בסין היום כי המכירות הקמעונאיות גדלו ב-3.3% בספטמבר לעומת החודש המקביל אשתקד, התפוקה התעשייתית התרחבה ב-6.9%. 

בארה"ב יתפרסם היום מדד NAHB למצב שוק הנדל"ן. 

בארץ יפרסם בנק ישראל ביום חמישי את החלטת הריבית ועיקרי המדיניות המוניטארית. כלכלני בנק הפועלים מציינים כי "השווקים ממתינים לאיזו הקלה, אבל לא נותרה כבר הרבה תחמושת לבנק המרכזי. שוק המק"מ מגלם הסתברות גבוהה להפחתת ריבית לאפס. לפחות חבר אחד במועצה המוניטרית תומך בהפחתת ריבית, כך שזו אפשרות סבירה. אנו עדיין מעריכים כי בנק ישראל יעדיף, בדומה לפד האמריקני, להתמקד בהכוונה עתידית של המדיניות המוניטרית, שיש לה השפעה רבה יותר על עקום התשואות. יתכן שבנק ישראל יבחר לדוגמה להגדיל כבר עתה את מכסת איגרות החוב הממשלתיות שהוא רוכש, בכדי לתת לשוק האג"ח יותר ודאות, נוכח גיוסי ההון הגדולים של האוצר. עד סוף ספטמבר רכש בנק ישראל אג"ח ממשלתיות בסכום של 33.6 מיליארד שקל, ועד סוף השנה מכסת ה- 50 מיליארד צפויה להיגמר".

4. הנפט והזהב נחלשים קלות

בזירת המסחר בסחורות, הנפט מסוג ברנט רושם ירידה קלה ונסחר סביב 42.80 דולר לחבית וגם הזהב יורד קלות לרמה של 1,904 דולר לאונקיה.

עונת הדוחות בניו יורק תיכנס לקצב גבוה יותר השבוע ובין השאר יפרסמו דוחות טסלה, אינטל וצ'ק פוינט הישראלית.


5. הבלאגן במגדל נמשך

ואצלנו בבורסה, חברת הביטוח מגדל  עדיין רחוקה מלצאת ל"דרך חדשה", למרות פרישתו הצפויה של בעל השליטה בחברה, שלמה אליהו, מדירקטוריון מגדל ביטוח, במה שנראה כסלילת הדרך להחלפתו של יו"ר החברה, ניר גלעד. ל"גלובס" נודע כי גלעד, שגם מכהן כמנכ"ל החברה האם הציבורית, מגדל אחזקות, גורס כי חוזה ההעסקה שלו מבטיח לו "תקופה קצובה" של חמש שנים כיו"ר, עד לסוף פברואר 2024, ושאין בכוונתו לפרוש מיידית וללא תנאי.