הבורסה בת"א | סיקור שוטף

הבנקים משכו את הבורסה לירידה חדה בסיום; אלביט מערכות עלתה ב-2%

הסנטימנט השלילי בשווקים בצל העלייה בתחלואה בקורונה בעולם התגלגל גם לשוק המקומי • מדד ת"א 35 צנח ב-2.6% בסיום המסחר • מחזור המסחר הסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל

בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס
בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

17:25

הסנטימנט השלילי בשווקים מסביב לעולם, בצל העלייה בתחלואה בקורונה, השפיע ובגדול גם על השוק המקומי היום. מדד ת"א 35 צנח ב-2.6% בסיום המסחר, ומדד הבנקים רשם ירידה של כ-3.6%.

מחזור המסחר הסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל.

ירידות בולטות רשמו מניות קמהדע, באטמ, הפועלים , ארקו, פתאל, פריגו, לאומי , הראל השקעות  ואודיוקודס. 

מנגד, אלביט מערכות  רשמה בסיום עלייה של 2%. 

16:40

הירידות בבורסה מחריפות, במקביל לירידות חדות באירופה ובארה"ב. מדד ת"א 35 יורד בכ-2.1% . מדד הבנקים נופל ב-2.8%.

מחזור המסחר מסתכם בכ-1.2 מיליארד שקל. 

ירידות בולטות רושמות מניות פתאל החזקות , באטמ, קמהדע , לייבפרסון, מזרחי טפחות, אלקטריאון  ודלתא. 

14:47

מחריפות הירידות בבורסה בתל אביב בצל הירידות בשוקי אירופה ולקראת פתיחה שלילית בניו יורק, כאשר העלייה בתחלואה בקורונה בעולם שולטת בשוק כעת. מדד ת"א 35 צונח ב-1.7%, מדד הבנקים נופל ב-2.8%.

14:14

גילת לוויינים  הודיעה היום שהחברה הבת שלה בארה"ב קיבלה הזמנות בהיקף של מיליוני דולרים ממשרד ההגנה האמריקאי, לאספקת ממירי תדרי Ka צבאיים הפועלים בהספק גבוה של 50W.

12:00

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בירידות בדומה לסנטימנט מעבר לים. באירופה המדדים יורדים בעד 3%, בניו יורק החוזים העתידיים אדומים, ומדד הפחד (VIX) על האופציות הגלומות על S&P 500 מזנק ב-8%. 

מדד ת"א 35 מאבד 1.1%, ת"א 90 יורד ב-1.2% ומדד הבנקים מוביל את הירידות ומאבד 1.6%.

כל המניות בקרב מדד ת"א 35, מלבד נייס, אלביט מערכות, מליסרון ושופרסל, צבועות באדום. גב ים  נסחרת ללא שינוי לאחר פרסום הדוחות הכספיים לרבעון השלישי. החברה שמרה על הכנסות (NOI) של כ-130 מיליון שקל ברבעון השלישי כאשר השלכות הסגר השני היו מינוריות. גב ים מדווחת על עלייה ריאלית בשיעור 6.4% בחידושי חוזים בנכסים קיימים בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2020.

אינטר תעשיות , בניהולו של ג'רי שנירר, הודיעה היום כי חברת בת בבעלות מלאה חתמה על שני הסכמי EPC ראשונים להקמת שתי תחנות כוח בגז טבעי בשטח מפעלי התעשייה בתמורה לכ-19 מיליון שקל. משך ההקמה הצפוי הינו כשנה וחצי והעבודות צפויות להתחיל מיידית. חלקה של חברת הבת ברווחים הנובעים מההסכם הינו בשיעור של 70%.

הפרויקטים הינם במסגרת החלטת רשות החשמל מנובמבר 2019 שבה זכו כ-170 מפעלים וארגונים להקמה של תחנות כח בהספק מותקן כולל של MW470.

הנהלת החברה צופה כי החברה תקים בשנים הקרובות תחנות כח נוספות בתחום עבור לקוחות איתם היא מנהלת מו"מ מתקדם.

מחזור המסחר בשוק המניות מסתכם בשעה זו ב-300 מיליון שקל בלבד.

10:00

המסחר בבורסה בתל אביב נפתח בירידות בצל הסנטימנט השלילי מעבר לים. מדד ת"א 35 מאבד 0.9%, ת"א 90 יורד ב-0.5%. 

טבע מאבדת 2%, אלביט מערכות יורדת ב-1.2%, שופרסל מאבדת 0.7%, גזית גלובס יורדת ב-1.4% ומנגד קמטק עולה נגד המגמה אחרי הדוחות שפורסמו אתמול.

5 דברים שכדאי לדעת לפני פתיחת המסחר בת"א

1. הבוקר בתל אביב: צפי לפתיחה אדומה

יום המסחר בבורסה של תל אביב צפוי להיפתח הבוקר על רקע הנעילה המעורבת בניו יורק. המשך התפשטות הקורונה בארה"ב, יחד עם האי ודאות לקראת הבחירות לנשיאות בשבוע הבא, והסרת התמריצים לפני הבחירות מהשולחן, העיקו על הבורסות, אם כי מניות הטכנולוגיה הצליחו לדחוף את מדד נאסד"ק. מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.8%, נאסד"ק התחזק ב-0.6% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.3%. 

המניות הדואליות צפויות להעיק מעט על מדד ת"א 35: טבע שבה עם פער ארביטראז' שלילי של 2.7%, לאחר שירדה בניו יורק ב-4.1%; אופקו הלת' עם 1.9%; איי.אפ.אפ, שבינואר הקרוב תימחק מהמסחר בתל אביב עם 1.8%; איי.סי.אל עם 1%;ואלביט מערכות עם 0.9%.

נייס שבה עם פער ארביטראז' חיובי של 0.5% וטאואר, שקיבלה רוח גבית מעסקת הענק של AMD, שבה עם פער חיובי של 1.2% לאחר שעלתה בניו יורק ב-2% בהמשך לקפיצה של 8.7% אתמול בתל אביב.

אתמול ננעל המסחר בירידות שערים: ת"א 35 ירד ב-0.7%, ת"א 125 איבד 0.5% ומדד ת"א 90 נחלש ב-0.3%. מניות הבנקים גררו את הבורסה מטה ומדד הבנקים ירד ב-1.6%. מדד הביומד בלט בירידה של 2%, מדד פיננסים איבד 1.3%, מדד נפט וגז נחלש ב-1.4% ומדד ביטוח נסוג 0.9%. היחידים לעלות היו מדד טכנולוגיה שהוסיף 0.6% ומדד גלובל בלוטק שהתקדם ב-0.1%.

2. התמריצים לכלכלה האמריקאית - רק אחרי הבחירות

העברת חבילת התמריצים הנוספת לכלכלה האמריקאית בצל משבר הקורונה, שאישורה היווה סוגיה מרכזית לכיוון השווקים לאחרונה, כבר לא תאושר לפני הבחירות. הנשיא טראמפ הבטיח: "אחרי הבחירות אתם תקבלו את התמריצים שאי פעם ראיתם".

בשעה זו החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים בירידות של 0.4%-0.3%. באסיה המדדים נסחרים בטריטוריה האדומה הבוקר מלבד הבורסה בשנחאי שעולה ב-0.4%.

3. התפשטות הקורונה בארה"ב שוברת שיאים

מספר הנדבקים היומי בארה"ב בנגיף הקורונה עלה ביום שני האחרון לשיא של 69,967 מקרים, מעל השיא שנקבע רק יום קודם לכן בראשון. הממוצע של 7 הימים האחרונים משקף עלייה של 20% במספר הנדבקים רק בארה"ב לעומת השבוע הקודם. מפרוץ המגפה, רק בארה"ב מתו 226,606 איש כתוצאה מנגיף הקורונה וסיבוכיו. העתידן פרופ' דוד פסיג, המכהן כראש המגמה לטכנולוגיות תקשורת וראש המכון לאינטגרציה, ביה"ס לחינוך, באוניברסיטת בר-אילן, אמר ל"גלובס" כי "אחוזי ההדבקה יעלו וירדו עד לקיץ 2022, ורק בשנת 2025 תהיה דעיכה משמעותית של הנגיף". 

4. שוק הקריפטו מרים ראש - הביטקוין ממשיך במומנטום החיובי

שוק מטבעות הקריפטו ממשיך את השבוע במצב רוח שורי, אחרי שבוע של עליות שערים משמעותיות. שער הביטקוין, המטבע המוביל בשוק, מטפס בשעה זו מעל ל-13,500 דולר לעומת שפל של 3,800 דולר בחודש מרץ. העלייה בשער המטבע נרשמה על רקע חדשות חיוביות עבור הביטקוין בשבוע האחרון, ובעיקר ההכרזה של חברת פייפאל האמריקאית על כוונתה להשיק בפלטפורמת התשלומים המקוונים שלה אפשרות למכור ולקנות כמה מטבעות קריפטו, כבר בתחילת שנת 2021. 

 שגיא בקשי מנכ"ל CoinMama אמר ל"גלובס": "הדולר נמס כמו קרח באמצע היום במדבר על רקע הריבית הנמוכה והדפסת טריליוני דולרים של ממשל טראמפ בעקבות משבר הקורונה שעלולה להוביל לאינפלציה. מנגד הביטקוין מאומץ יותר ויותר על-ידי הרגולטור בארה"ב וחשוב לא פחות על-ידי חברות ענק (גם ציבוריות) שהודיעו במהלך השנה האחרונה על רכישה ואחזקה של מטבע הקריפטו הפופולארי בהיקף של מיליארדי דולרים רבים. המהלך נעשה כדי לגדר את עצמן מפני קריסה שעלולה להתרחש בכסף "רגיל". אנחנו בעולם דיגיטלי והמטבע הדיגיטלי הופך להיות יותר ויותר חלק מהפורטפוליו של משקיעים בכל העולם"

5. דיווחי חברות: שופרסל רוכשת את השליטה באמיגה

רשת שופרסל רוכשת את סיטונאית המזון אמיגה שיווק מזון. שופרסל חתמה על הסכם לרכישת 75% מהחברה שבבעלות משפחת אמיגה ובניהול שאול אמיגה, בעוד שהיתרה (25%) תמשיך להיות מוחזקת בידי משפחת אמיגה. שופרסל ואמיגה יעמידו לחברה חדשה שיקימו ותחתה תתבצע מעתה הפעילות הלוואות בעלים בהיקף של 23.5 מיליון שקל, בהתאם לשיעורי החזקתם בחברה, שישמשו לרכישת הפעילות מאמיגה. שם החברה החדשה יהיה שופרסל אמיגה. מהדיווח עולה כי חלקה של שופרסל בעסקה מסתכם בהלוואת בעלים בהיקף של 17.6 מיליון שקל.

פחות מחודש לאחר שהשלימה שברון את רכישת נובל אנרג'י, המחזיקה כ-25% מהזכויות בקידוח הגז "תמר" וכ-40% מקידוח לוויתן, ענקית האנרגיה חותכת ב-25% מכח העבודה של מפעילת הקידוח של המאגרים הישראליים, כך לפי הדיווח ב"רויטרס".

* עונת הדוחות בוול סטריט: מיקרוסופט ניפצה את התחזיות לרבעון השלישי

ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט פתחה את שנת הכספים שלה ברגל ימין כשהציגה צמיחה של 12% והכנסות של 37.2 מיליארד דולר - 1.5 מיליארד דולר מעל תחזיות האנליסטים. התוצאות הטובות היו באופן רוחבי, בכל החטיבות של החברה. מיקרוסופט הפתיעה לטובה גם בשורה התחתונה כשהציגה רווח נקי של 13.9 מיליארד דולר, או 1.82 דולרים למניה בדילול מלא, לעומת 10.7 מיליארד דולר או 1.38 דולרים ברבעון המקביל. תחזית האנליסטים הייתה לרווח נקי של 1.54 דולרים.