המירוץ לקציצה: המהלך הדרמטי שישנה את עולם המזון

בשבוע שעבר סינגפור הפכה למדינה הראשונה בעולם המאשרת מכירת בשר מתורבת שנוצר במעבדה • כיצד המהלך ישנה את תעשיות הבשר והפוד-טק, מה השפעתו על משבר האקלים, ולמה ישראל פספסה הזדמנות להפוך למודל עולמי • הצוללת של גלובס עושה סדר • האזינו

קציצה של סופרמיט צילום: סופרמיט
קציצה של סופרמיט צילום: סופרמיט

ניתן לעקוב אחר פודקאסט 'הצוללת' גם בספוטיפייאפל פודקאסטס, גוגל פודקאסטס או באפליקציה האהובה עליכם בהעתקת כתובת ה- RSS

היסטוריה נרשמה בשבוע שעבר בסינגפור. עיר-המדינה הקטנה מדרום מזרח אסיה העניקה אישור לסטרט-אפ האמריקאי Eat Just למכור את התוצרת שלו לתושביה, וכך הפכה למדינה הראשונה בעולם שמאשרת מכירת בשר שנוצר במעבדה.

Eat just היא חברה שנוסדה לפני כעשר שנים בקליפורניה. בהתחלה היא ייצרה דברים כמו תחליף ביצים מבוסס צמחים, ותחליף מיונז, ועכשיו היא מקבלת אישור לשווק המוצר הבא - צ'יקן נאגטס שיוצרו במעבדה. אין מדובר בחברה היחידה בתחום, אלא באחד הטרנדים הלוהטים בשנים האחרונות בתעשיית הפוד טק.

המהלך שעשוי לחולל מהפכה גדולה בתעשיית הבשר העולמית ובעולם החקלאות, לשנות לחולטין את שוק הקמעונאות והמסעדנות, ואף להפשיע באופן גורף על משבר האקלים. אז איך זה שבסופו של דבר ישראל פספסה את ההזדמנות להפוך למודל עולמי בתחום הבשר המתורבת?

קראו עוד על המהלך הדרמטי

צרו איתנו קשר *5988