משרד הבריאות מאשר חיסוני קורונה לילדים "למי שמעוניין בכך"

"גם לאור הנתונים החדשים לגבי דלקות שריר הלב, הסיכון במחלה גבוה מהסיכון בחיסון" • במשרד ממליצים לחסן תחילה בני נוער בסיכון, שמתגוררים עם קרוב משפחה בסיכון או שעומדים לצאת לחו"ל •  המשרד הודיע כי גם כי מתחמי בדיקות הקורונה יסגרו

נוער בגילאי 12-15 מחכה בתור להתחסן נגד הקורונה בקליפורניה, ארה"ב
נוער בגילאי 12-15 מחכה בתור להתחסן נגד הקורונה בקליפורניה, ארה"ב

משרד הבריאות הודיע היום (ד') על אישור החיסון נגד קורונה של חברת פייזר גם עבור ילדים בני 12-15. המשרד נמנע מהמלצה גורפת על החיסון, אלא ציין כי החיסון יינתן למי שמעוניין בכך. המשרד ממליץ על החיסון לבני נוער בסיכון, כאלה שמתגוררים עם אדם בסיכון או שעומדים לנסוע לחו"ל.

המשרד שקל מחד את הנתונים החדשים שפורסמו אתמול לגבי הסיכון לדלקת בשריר הלב אצל צעירים המתחסנים בחיסון של פייזר, מול סיכוני המחלה ומול ההסתברות שבני הנוער אכן יחלו בקורונה בתקופה זו בישראל, בה המחלה נראית כנמצאת בדעיכה.

המומחים הגיעו למסקנה כי גם על רקע המידע שפורסם אתמול (ג'), שתיאר שכיחות של כ-1:50,000 לדלקת בשריר הלב בקרב המתחסנים, וקצת יותר מכך בקרב מתחסנים צעירים, בעיקר גברים - עדיין הסיכון במחלה הוא גבוה מן הסיכון בחיסון, זא משום שהדלקת היא לרוב חולפת וקלה. הקורונה מסכנת גם היא את הצעירים, במקרים נדירים, בדלקת שכוללת גם הלב וגם איברים אחרים, ושם קשה יותר לצפות את מהלך המחלה.

לכן הדגש בדיון היה על התחלואה הנמוכה בקורונה בישראל, אשר ייתכן שנמצאת במגמת ירידה אפילו מבלי לחסן את בני הנוער. על רקע זה, הוחלט לחסן תחילה בני נוער מקבוצות סיכון, כאלה המתגוררים עם בן משפחה בסיכון וכן בני נוער שעומדים לנסוע לחו"ל ושם להיות חשופים הרבה יותר לתחלואה. בנוסף, החיסון יהיה זמין לכל מי שמעוניין בכך.

בשעות אלה נערכות שיחות עם קופות-החולים כדי להיערך למבצע חיסון הילדים. לאור ההמלצות, נראה כי החיסונים יוצעו על-ידי קופות-החולים במתקנים הקיימים, ולא בבתי הספר או באתרי התחסנות מיוחדים.

בדיון אתמול השתתפו הצוות לטיפול במגפות (צט"מ) בניהולו של ד"ר בעז לב, ועדת המעקב בנושא חיסונים בראשות מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי, פרויקטור הקורונה פרופ' נחמן אש, נציגי איגוד רופאי הילדים ומומחים לחיסונים ולאפידיומיולוגיה.

מתחמי בדיקות הקורונה יסגרו

משרד הבריאות הודיע היום (ד') כי בעקבות הירידה ברמות התחלואה ובביקוש לבדיקות קורונה, עמדות הדיגום של פיקוד העורך יפסיקו את עבודתם. כעת בדיקות הקורונה ייערכו בקופות החולים.

ההחלטה מגיעה במקביל להסרת מגבלות התו הירוק, אשר מייתרות את הצורך בבדיקות לפני כניסה לאירועים ומתחמים שונים, גם עבור מי שאינו מחוסן. על רקע זה צפויה ירידה נוספת בביקוש לבדיקות. כעת צפויות הבדיקות לשמש בעיקר חולים סימפטומטיים וכאלה שיודעים כי נחשפו לחולה מאומת.

בשבוע האחרון עדיין נערכו בממוצע כ-20 אלף בדיקות ביום, לא כולל בדיקות סקר. זאת, לעומת 124 אלף בדיקות בשיא, בינואר 2021. שיעור המאומתים בבדיקות בשבוע האחרון היה כ-0.1%.