התפקיד החדש של פרופ' ערן סגל באבוג'ן

אבוג'ן היא מחלוצות תחום הביולוגיה החישובית בישראל, שבו למעשה עוסק גם סגל • וגם: מצנח הזהב • חדשות טובות • אירועים ומינויים

פרופ’ ערן סגל / צילום: מכון ויצמן למדע
פרופ’ ערן סגל / צילום: מכון ויצמן למדע

בשנה האחרונה הופיע פרופ' ערן סגל ממכון ויצמן פעמים רבות על מסכי הטלוויזיה בכדי לספר לנו לאן מועדות פני הקורונה, אבל בימים כתקנם הוא חוקר באמצעות מודלים של בינה מלאכותית את חיידקי המעי והשפעתם על בריאותנו. מחקריו שימשו כבסיס להקמה של חברת התזונה המותאמת אישית DayTwo, וכעת הוא מצטרף לחברה מסחרית נוספת, אבוג'ן, כחבר בוועדה המדעית המייעצת.

אבוג'ן היא מחלוצות תחום הביולוגיה החישובית בישראל, שבו למעשה עוסק גם סגל. כיום יש לה כמה חברות בנות, בהן שתיים בתחום הבריאות. האחת, קנוניק, עוסקת בפיתוח של קנאביס רפואי. השנייה, ביומיקה, מנצלת את היכולות החישוביות של אבוג'ן ואת ההבנה שלה בחקר חיידקים סביב צמחים, גם לחקר תמהיל חיידקי המעי - כאמור, התחום שבו עוסק סגל.

לעומת DayTwo, שמיישמת תובנות מהעולם הזה לתחום התזונה, ביומיקה משתמשת בהן לתחום הטיפול בסרטן, על בסיס ההבנה כי תמהיל חיידקי המעי יכול להשפיע על ההצלחה של טיפולים נגד סרטן.

גלי וינרב

מצנח הזהב

עו"ד חזי קוגלר, מנכ"ל משרד התשתיות הלאומיות, אנרגיה ומים לשעבר, הפך לשותף במשרד עו"ד יוסי לוי ושות'.

ד"ר יהושע רוזנצוויג, יו"ר הבנק הבינלאומי לשעבר, מונה כדירקטור חיצוני בקבוצת מימון הנדל"ן רובי קפיטל. רוזנצוויג עומד כיום בראש פירמה המספקת שירות ייחודי למשפחות עתירות הון.

ג'וש רוזנצווויג / צילום: משרד רוזנצוויג ושות'
 ג'וש רוזנצווויג / צילום: משרד רוזנצוויג ושות'

המהנדס ארז סיקסיק, 51, מונה באופן קבוע לסמנכ"ל תפעול ואחזקה בנתיבי ישראל. בחמש השנים האחרונות שימש כמנהל אגף תכנון של החטיבה.

ארז סיקסיק, נתיבי ישראל / צילום: אנצ'ו גוש
 ארז סיקסיק, נתיבי ישראל / צילום: אנצ'ו גוש

עו"ד ניר קפלן, 37, מונה לסמנכ"ל הרגולציה של התאחדות המלונות בישראל.

אורית בנבנישתי, ראול סרוגו ורועי כהן נבחרו לסגני יו"ר נשיאות המגזר העסקי. סרוגו יכהן גם כמ"מ היו"ר.

מירב גרוסמן, 52, מונתה למנכ"לית המכון ליצור מתקדם.

מירב גרוסמן / צילום: נירי גטמון
 מירב גרוסמן / צילום: נירי גטמון

ד"ר גיא צינמן מונה לסמנכ"ל אסטרטגיית מוצר ב-Noogata, המתמחה בפתרונות בינה מלאכותית, וחולית בכרך מונתה למנהלת משאבי אנוש וגיוס.

ד''ר גיא צינמן מ-Noogata / צילום: קרן גפני
 ד''ר גיא צינמן מ-Noogata / צילום: קרן גפני

חולית בכרך / צילום: מיכאל טומרקין
 חולית בכרך / צילום: מיכאל טומרקין

ד"ר גיל שקלרסקי מצטרף לסטארט-אפ Neuralight כמייסד-שותף מדעי וכמשקיף במועצת המנהלים. ניורולייט מפתח טכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית להערכה וטיפול נוירולוגיים.

ד''ר גיל שקלרסקי, Neuralight / צילום: ג'ון ואשון
 ד''ר גיל שקלרסקי, Neuralight / צילום: ג'ון ואשון

עד לאחרונה שימש שקלרסקי כמנהל טכנולוגיות ראשי (CTO) של Flatiron Health, חברת בריאות טכנולוגית הפועלת לשיפור הטיפול בסרטן וקידום המחקר בתחום. החברה נרכשה על ידי Roche תמורת 1.9 מיליארד דולר.

יפתח אקרם מונה לסמנכ"ל השיווק של אימפקס, שפיתחה פלטפורמה טכנולוגית הכוללת אריזות חכמות ושירותי תוכנה נלווים.

יפתח אקרם / צילום: יח''צ
 יפתח אקרם / צילום: יח''צ

חדשות טובות

גיוסים בחברה הערבית. מיזם קו אימפקט וקימברלי קלארק ישראל משתפות פעולה לגיוס מאות עובדים מהחברה הערבית עבור אתר התעשייה החדש החברה במבואות גלבוע. המהלך החדש יעלה ברשתות החברתיות של קו אימפקט, המקדם שילוב עובדים ערבים מוכשרים בתעסוקה הולמת בחברות במגזר העסקי הפרטי בישראל.

שיתוף הפעולה בין קימברלי קלארק לבין קו אימפקט החל בשנת 2020, כחלק מהאסטרטגיה הבינלאומית של החברה ליצור סביבה מכילה ומגוונת. מאז, שיתוף הפעולה עסק בהיבטים שונים בהם מיצוב הארגון כמעסיק אטרקטיבי בחברה הערבית, הטמעת תהליכי גיוס רגישים תרבותית ועבודת עומק פנים-ארגונית להגברת ערכי הגיוון וההכלה בארגון.

מבשלים לניצולי השואה. עמותת "לחיות בכבוד" פנתה לשפים מובילים בישראל, שהתנדבו לארח ניצולי שואה קשישים במסעדות שלהם לרגל יום השואה הבינלאומי.

שף ניר צוק מארח ניצולי שואה / צילום: זליגמן שחף תקשורת
 שף ניר צוק מארח ניצולי שואה / צילום: זליגמן שחף תקשורת

בין השפים נמנים אייל שני במסעדת מלכה, ניר צוק שאירח את הניצולים בביתו, שף הלל תווקולי במסעדת דריה ושגב משה במסעדת שגב.

ניצולי שואה יחד עם אייל שני ומנכ''ל עמותת לחיות בכבוד / צילום: זליגמן שחף תקשורת
 ניצולי שואה יחד עם אייל שני ומנכ''ל עמותת לחיות בכבוד / צילום: זליגמן שחף תקשורת

המהלך התאפשר גם הודות לגט טקסי, שהביאו את הניצולים מביתם למסעדות. העמותה מחלקת מדי יום כ-1,500 מנות אוכל חם לניצולי שואה.

מסייעים לניצולי השואה. עמותת "אביב לניצולי שואה" מדווחת כי בשנת 2021 סייעה ל-9,310 ניצולי שואה להגיש בקשות להטבות כספיות בשווי של כ-95 מיליון שקל. מתוכם, 40% מהם כבר קיבלו את ההטבות, והיתר בטיפול ומעקב של העמותה.

בשנת 2020 פנו לעמותה 9,526 ניצולי שואה, שלהם עזרה בהגשת בקשות להטבות כספיות בשווי של כ-73 מיליון שקל - מתוך זה, כ-60% מההמלצות התקבלו עד כה. ההפרש בסכומים נובע מהעובדה שרק בסוף 2020 הוכרו עשרות גטאות חדשים ברומניה ובולגריה.

העמותה נוסדה בשנת 2007 במטרה להבטיח את מיצוי זכויותיהם של ניצולי השואה בישראל. יועצי הזכויות שלה, שהנם עורכי דין, מעניקים לניצולים סיוע אישי במיצוי זכויותיהם בארץ ובעולם, ללא תשלום.