תעשיות הפינטק של בחריין וישראל ישתפו פעולה

ארגון FinTech Bay והאיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות IATI יחברו בין גופים וחברות בתחום הפינטק וההון סיכון בבחריין ובארץ, ויקדמו פרויקטים משותפים • וגם: על רקע מגמת הפיטורים בענף ההייטק, חברת AppsFlyer קיימה לאחרונה במשרדיה בהרצליה אירוע שנועד לסייע למאות מפוטרים למצוא עבודה • אירועים ומינויים

ח'אלד יוסף אל-ג'לאהמה וקרין מאיר רובינשטין / צילום: אלון גלבוע
ח'אלד יוסף אל-ג'לאהמה וקרין מאיר רובינשטין / צילום: אלון גלבוע

שיתוף-פעולה ראשון בין תעשיית הפינטק בממלכת בחריין ובישראל: ארגון FinTech Bay והאיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות IATI (ארגון הגג של ההייטק הישראלי) יחברו בין גופים וחברות בתחום הפינטק וההון סיכון בשתי המדינות, ויקדמו פרויקטים משותפים. ההסכם נחתם במלון הילטון בתל אביב, במעמד שגריר ממלכת בחריין בישראל, ח'אלד יוסף אל-ג'לאהמה.

באירוע לקחו חלק, בין היתר, דב קוטלר מנכ"ל בנק הפועלים, סאמר חאג' יחיא יו"ר בנק לאומי, יוני אסיא מייסד ומנכ"ל איטורו, יוסי כהן מנכ"ל סופטבנק ישראל ויו"ר המוסד לשעבר, יוסי מטיאס מנכ"ל גוגל ישראל, בועז מולדובסקי מנכ"ל בורסת היהלומים, עמי אפלבוים יו"ר רשות החדשנות, יפעת אורון, מנכ"לית בלקסטון, שי לוי מנכ"ל אמדוקס ישראל, ויובל טל מייסד ונשיא פיוניר.

הפלטפורמה של בחריין פינטק ביי מפתחת יוזמות פינטק בעיקר באמצעות מעבדות חדשנות ותוכניות האצה. באמצעות חיבור לגופים ממשלתיים, מוסדות פיננסיים, עסקים, חברות ייעוץ, אוניברסיטאות, איגודים, קרנות הון סיכון וסטארט-אפים, פועלים ראשיה לקידום הענף. המנכ"ל באדר סאטר, מסביר כי מדינתו "עשתה צעדים כבירים לאימוץ וקידום טכנולוגיה חדשניות, והשותפות הזו תאפשר עוד יותר את פיתוחה של תעשיית הפינטק של בחריין, ותחזק את האקו-סיסטמים בשתי המדינות".

הרעיון לשיתוף-הפעולה נולד במוחה של עו"ד קרין מאיר רובינשטין, מנכ"לית ונשיאת IATI, כבר לפני שנים, אולם קרם עור וגידים "כשהשגריר החדש הגיע לארץ לפני כמה חודשים. עשינו פגישה ארוכה, והייתה כימיה מאוד טובה.

"אמרתי לו שאני לא רוצה להתפרס לכל הכיוונים אלא ללכת למקום שבו אפשר להוציא אקשן אייטמס, ושאחרי שעשינו הרבה מחקר על בחריין, החלטנו להתחיל עם עולם הטכנולוגיות הפיננסיות והתשלומים. זיהינו את השחקנים המרכזיים שם מבחינת גופים פיננסיים, משקיעים וחברות, וזה השילוש שאנחנו יודעים לעבוד איתו".

מה את מקווה להשיג מההסכם?
"מדובר בהזדמנות עצומה עבור התעשייה בישראל ליצור קשרים חדשים ושיתופי-פעולה אשר לא התאפשרו עד היום. אנחנו גוף תעשייה שממומן על ידי מאות חברות ומשקיעים, ואנחנו צריכים להראות ואליו מהיר. לכן, בשנים האחרונות למדנו לדייק את ההסכמים שלנו, ואנחנו חותמים רק כשיש סיכוי יחסית גבוה לתוצאות. 

"התכנון הוא לפתוח את בחריין כבטא סייט לחברות ישראליות, ושמשקיעים משם יסתכלו על טכנולוגיות ישראליות. בחריין FinTech Bay הוא מגופי הפינטק המובילים במזרח התיכון, ואני מאמינה שנצליח לייצר שיתופי-פעולה איכותיים ופורצי דרך בין המדינות".

לדברי רובינשטין, מדובר ביריית פתיחה בלבד. "אחרי הפינטק אנחנו רוצים לעבוד חזק על תחום ההלת'-טק, פוד-טק, אגרו-טק ואד-טק (חינוך). נכנסנו לעומק הנושא של מדינות המפרץ עוד לפני הסכמי אברהם, ואנחנו עוסקים בחיבורים כעת".

האם הקשר הוא בכיוון אחד - בבחריין משקיעים, וישראל מביאה את החדשנות?
"זה לא חד כיווני בכלל. היינו שמחים לראות טכנולוגיות משם, אבל צריך להודות שהיום יש בארץ הכי הרבה יזמים אחרי ארה"ב, אנחנו חזקים וידועים בהצמחת טכנולוגיות עומק.

"אגב, אנחנו מביאים ערך לא רק לתעשייה עצמה, אלא לכל המשק הישראלי. העבודה עם ממשלה כמו בחריין תצמיח, תקדם ותדרבן גם אוכלוסיות יותר חלשות - כמו החברה הערבית, למשל - להיכנס למעגל התעסוקה. ככל שיעבור הזמן, הסביבה תהיה יותר נוחה, אינטגרטיבית ונכונה תרבותית לכניסה לתוך החברות".

אזור התעשייה

גם במשבר: בהייטק מגייסים

על רקע מגמת הפיטורים בענף ההייטק, נעשים גם ניסיונות להכוונה ולגיוסים: חברת AppsFlyer קיימה לאחרונה במשרדיה בהרצליה אירוע שנועד לסייע למאות מפוטרים למצוא עבודה מחדש.

באירוע, שהתקיים ללא עלות ונרשמו אליו כ-200 אנשים, התאפשר לכל מועמד/ת לקיים שיחה אישית עם מגייס/ת, שייעצו בנושאים רלוונטיים, במטרה לייצר הזדמנויות ולפתוח דלתות בשוק העבודה. בנוסף, מחפשי העבודה קיבלו תמונת פרופיל מצלם מקצועי.

מלבד צוות הגיוס של AppsFlyer השתתפו באירוע גם מגייסים מטאבולה, ראפיד, איירון סורס, מאנדיי, ארמו, דיפ אינסטינקט ועוד. בסך הכול היה מדובר בכ-40 מגייסים.

"הצלחנו לאחד מגייסים ומגייסות מחברות שונות, שביום יום מתחרים אחד בשני, לפרויקט עזרה הדדית כקהילה אחת ומאוחדת", אומרת דניאל כהן קליסקי, מנהלת מיתוג מעסיק בחברה. "מחפשות ומחפשי העבודה קיבלו מידע חשוב ואישי, ובעיקר תמיכה רגשית".

אזור התעשייה

באיזה סטארט-אפ ישראלי משקיע שחקן ה-NBA?

כוכבה של מילווקי באקס מליגת ה-NBA, ומי שנחשב לאחד משחקני הכדורסל הטובים בעולם, יאניס אנטטוקומפו, מצטרף כמשקיע בסטארט-אפ הישראלי אנטידוט (Antidote), העוסק בהנגשת שירותים רפואיים לאוכלוסייה ללא כיסוי ביטוחי או כזו הנמצאת בביטוח חסר בארה"ב. על פי נתוני CDC (המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן) שפורסמו השנה, כ-32 מיליון אזרחים מתחת לגיל 65 בארה"ב אינם מבוטחים.

יאניס אנטטוקומפו / צילום: Antidote
 יאניס אנטטוקומפו / צילום: Antidote

אנטטוקומפו, שנולד וגדל ביוון לזוג הורים שהיגרו מניגריה, מכונה "גריק פריק", על רקע מוצאו וסט כישורי הכדורסל הייחודיים לו. "לכל אדם יש זכות לכך במחיר בר השגה, לא משנה הנסיבות, הגזע, או המיקום שלו, ולכן אני גאה לשלב כוחות עם אנטידוט", הוא אומר. "האחים שלי ואני גדלנו בשוליים, ללא כלום. לכן, אני חש הזדהות עמוקה עם כל כך הרבה אמריקאים שלא יכולים להגשים את החלומות שלהם, על רקע קושי בקבלת טיפולים רפואיים. אנטידוט יכולה לסייע בפתרון המשבר הזה".

אנטידוט הוקמה ב-2020 על ידי המנכ"ל אביחי סודרי, סמנכ"לית הטכנולוגיות קארין-בל פדר, סמנכ"ל הרפואה דיוויד זלוטניק והנשיא בן אנוש. החברה פועלת בכ-20 מדינות בארה"ב, ומעסיקה כ-300 רופאים.

אנוש מספר כי הצטרפותו של אנטטוקומפו התאפשרה בזכות המשקיעים שלהם וולטק ונצ'רס, ש"ממש נשכבו על הגדר ופעלו בנחישות כדי לאפשר לדבר הזה לקרות. הם יזמו את המהלך, והפעילו את מיטב היכולות והקשרים כדי שהוא יקרום עור וגידים".

סודרי מזכיר כי "בזמן שאוהדי ספורט רואים ביאניס שחקן אגדי שרק לאחרונה קיבל את החוזה הגדול ביותר בהיסטוריה של הספורט המקצועני, יש לו עוד צד משמעותי, כזה המספר את הקושי שהוא ומשפחתו חוו כמהגרים במדינה רחוקה מהמולדת שלהם.

"יש ליאניס לב גדול ומלא בחמלה. הוא מבין את הקשיים והמכשולים בדרך לשירותים רפואיים ברי-השגה, וכמה הקפדה על בריאות פיזית ונפשית יכולה להיות ההבדל בין סבל לשמחה, כישלון או הצלחה. אנחנו בני מזל על ההצטרפות שלו למגרש שלנו".

חדשות טובות

קבוצת בן דרור תשתף פעולה עם ארגון משמר הצלה ימי: במהלך חודש אוגוסט, על כל בגד ים מקולקציית הילדים של Speedo ייתרמו 2 שקלים עבור העמותה, המסמיכה צעירים ומבוגרים לגלישת הצלה לטובת צמצום מספר המתים בטביעות בים.

העמותה נוסדה בקיץ 2020 על ידי פול חכים, שהביא את הרעיון מאוסטרליה, והוא גם זה שמנהל אותה.