בראסרי מודרני וזו שחוזרת לסיבוב שני: המסעדות שלא כדאי לפספס

המסעדות הממולצות

המלצות המסעדות של מרב סריג מדי שבוע בגלובס תרבות

מגש ''טועמים את נצרת'' ב''לונה ביסטרו'' / צילום: מרב סריג

המסעדה שמגישה מנות קלאסיות, טעימות ונדיבות מהמטבח הערבי

"לונה ביסטרו" בנצרת משקפת את התרבות וההיסטוריה הקולינריתשל השפית והבעלים, לונה זרייק, בת לאחת המשפחות המוכרות בעיר

מרב סריג 06.10.2023
מנת ספגטי בחמאת אנשובי ב''הלנה'' / צילום: אפיק גבאי

בלב אחד הגנים היפים בתל אביב תמצאו בר יין עם אלכוהול משובח ומנות ממזריות

"הלנה", בהובלת השפים גיא גמזו ודור ברזילי, היא מסעדה תל אביבית המייבאת לעיר את האוכל והגישה של מטבחי איטליה וספרד

מרב סריג 28.09.2023
ברבוניה בחמאה חומה, קצף עגבניות, סלט ערבי קצוץ ואבן יוגורט / צילום: מרב סריג

חדר האוכל הקיבוצי שהפך למסעדה עם מנות שף מוקפדות

"מורן - סלואו דיינינג" בקיבוץ מורן בגליל התחתון מציעה מנות טעימות, טריות ומזינות, על בסיס התוצרת החקלאית האזורית

מרב סריג 21.09.2023
קינוח עלה תאנה ואננס מקורמל / צילום: מרב סריג

ארוחת הטעימות הזו היא הדבר הכי קרוב למסעדות מישלן שתמצאו כאן

ליאור שבא עבדה באנגליה במסעדות יוקרתיות ונחשבות וכשחזרה לארץ פתחה את "סאפר קלאב", המבוסס על קונספט אירועים בריטי: קבוצת אנשים זרים סועדים יחדיו סביב שולחן אחד

מרב סריג 15.09.2023
ברוסקטת חציל וטרחון ב''ביינה'' / צילום: מיטל חדד

התבשיל המיוחד של סבתה הפך לאחת המנות הטעימות במסעדה

ב"ביינה" מגישים מנות ייחודיות, המבוססות על זיכרונות הילדות של השפית ועל טכניקות הבישול שספגה במטבחי השפים הטובים בישראל בהם עבדה

מרב סריג 07.09.2023
מנת פנקוטה עגבנייה ב''תריסר'' / צילום: חיים יוסף

המסעדה בנמל תל אביב ששמה במרכז את חומר הגלם

מנות רבות בתפריט של "תריסר" מתמקדות בחומר גלם אחד, שמטופל בדרכים שונות ויצירתיות, חושפות אותו, מחמיאות לו ומעצימות את טעמיו

מרב סריג 31.08.2023
מנת טורטליני שורט ריבס ב''קלארו'' / צילום: טל סיוון ציפורין

זו אחת המסעדות הטעימות, הגדולות והיפות בישראל

עם האוכל הטוב והתפריט הרחב, "קלארו" מצליחה לדבר אל כולם • יש מעט מאוד מסעדות בארץ שיודעות לעשות את זה לאורך זמן ובאיכות כזאת

מרב סריג 24.08.2023
מנת קרפלך תפוחי אדמה ב''מלמעלה'' / צילום: רבקה ויזנפלד

אוכל ביתי ושירות אדיב: זו אחת המסעדות הטובות בשוק בחיפה

בצהריים "מלמעלה" בשוק תלפיות בעיר פועלת כמסעדת פועלים עכשווית ובערב כמסעדה אלגנטית על טהרת המנות המוקפדות

מרב סריג 17.08.2023
פטה כבד עגלה שניידר / צילום: איתמר גינזבורג

במסעדה הזו ברמת הגולן תמצאו מנות בשר מהמשובחות בישראל

"מושבוצ", המשקיפה על הכנרת, היא מפגש מנצח בין שני משקים מרמת הגולן: הירקות של משפחת רגב והבשר של משפחת שניידר

מרב סריג 10.08.2023
פנקייק יפני / צילום: אביעד פלד

ביסטרו תל אביבי עם אווירה שכונתית, מוזיקה טובה ואוכל נהדר

ב"פרא" השוכנת בפינת הרחובות נחלת בנימין וגרוזנברג, מגישים מנות המשלבות בהצלחה בין המטבחים הים תיכוניים ללבנט

מרב סריג 02.08.2023
אונטריב על עצם / צילום: שי אשכנזי

מסעדת הבשר התל אביבית שעושה כבוד לחומרי הגלם

התפריט מציע את רוב חלקי הפרה, המוגשים כאן בטכניקות עשייה מגוונות וייחודיות, שעושות חשק לטעום כמה נתחים בארוחה אחת

מרב סריג 27.07.2023
מנת פטריות מלך היער צלויות ב''הקטן'' / צילום: וינסנט ואן דן הוגן

החמארה התל אביבית שמציגה מטבח ישראלי חדש ומרגש

סוד הקסם של "הקטן" בשוק לוינסקי טמון במתח שבין המקום הקטן לאוכל הגדול ובין חומרי הגלם המיוחדים להגשה נטולת היומרה

מרב סריג 20.07.2023
מנת סשימי דג ים / צילום: נועם פריסמן

במקום הכי רומנטי וקסום בכנרת שוכנת מסעדה ים תיכונית שמציעה אוכל משובח

"אלטה" על מי הכנרת ומול הרי גולן מציעה אוכל טעים, טרי מאוד, מתובל היטב, התואם את הרוח הים תיכונית של המקום

מרב סריג 13.07.2023
מנת דג קצוץ בסכין / צילום: איתמר גינזבורג

מסעדת שף עם מחירים שפויים ושירות נפלא ששווה להגיע בשבילה עד אילת

השף אוהד לוי פתח בקומת הכניסה של מלון Stay באילת את המסעדה הכי תל אביבית מחוץ לתל אביב

מרב סריג 06.07.2023
מנת ראמן מרוקאי / צילום: מרב סריג

הלב הרחב והשירות החם של השף ניכרים בכל מנה במסעדה הזו

השף אורן אסידו, המוביל את OLE, יוצק פרשנות חדשה למנות המסורתיות של המטבח המרוקאי עליו גדל

מרב סריג 29.06.2023
אוקטופוס קונפי ב''שפוי'' / צילום: מרב סריג

המסעדה הקטנה בלב שוק הכרמל בת"א שמגישה מנות שלא תמצאו באף מקום בעיר

"שפוי" בשוק הכרמל בת"א, שבתחילת הדרך היה בר יין, הוא מקום צנוע ושובה לב עם אוכל טוב, אווירה מיוחדת ומחירים הגיוניים

מרב סריג 22.06.2023
מנת רוסט בקר עם פירה דלועים וצ'יפס דלעת ב''רוטנברג'' / צילום: מרב סריג

במקום מבודד בעמק המעיינות מתחבאת אחת המסעדות הקסומות בישראל

"רוטנברג", המסעדה הוותיקה של בני הזוג הילה ויזהר סהר, מציעה ארוחת טעימות חדשה המבוססת על היבול שגדל בחלקה החקלאית הצמודה לה

מרב סריג 15.06.2023
שיפוד פטריית בלק פרל ב- Root to Fruit / צילום: מרב סריג

בבית פרטי בצפון תל אביב מוגשת אחת הארוחות הצמחוניות הכי מפתיעות

תומר חווה מזמין אל ביתו 12 זרים, ומכין עבורם סעודת גורמה מירקות ופירות • הרעיון שמאחורי הוא שימוש יעיל בכל חלקי חומר הגלם

מרב סריג 08.06.2023
באן מי ב''באן מי נונג'' / צילום: מרב סריג

בדרום תל אביב מסתתרת אחת המסעדות הוייטנאמיות האותנטיות בישראל

ב"באן מי נונג", מסעדה ברוח דוכני אוכל הרחוב בהאנוי, מגישים שתי מנות שכל אחת מהן היא עולם שלם של טעמים ואפשרויות

מרב סריג 01.06.2023
מנת פירוגי ב''ארטל פורמל'' / צילום: נועם פריסמן

"ארטל פורמל": ביסטרו תל אביבי אלגנטי המציע אוכל נהדר וחווית אירוח מוקפדת

השפים דור ונגר ומיקה אלקים מבשלים מנות ממטבחי אירופה, הים התיכון והלבנט • כאן ניכרת מחשבה בכל פרט במסעדה: מבגדי העבודה של הצוות, דרך המפות הלבנות ועד הכלים מפורצלן

מרב סריג 11.05.2023
מנת שישברק ב''ליאמור'' / צילום: חיים יוסף

בחלל קטן ואינטימי בבאר שבע מתרחשת אחת מחוויות האוכל הכי מיוחדות בישראל

במבנה עות'מאני משופץ בלב העיר העתיקה מארחת השפית לימור עמר כ־15 זרים לחוויית אכילה בת 4 שעות • היין והצ'ייסרים זורמים חופשי, וגם האוכל הנהדר שלה

מרב סריג 24.05.2023
מנת ניו יורק סטייק ב''מו ומו'' / צילום: מרב סריג

"מו ומו" ברחובות: אחת ממסעדות הבשרים המשובחות בישראל

קירבת המסעדה של תמיר לוי לאטליז המשפחתי מהדקת את הקשר בין המטבח לחומר הגלם, מייצרת סדר יום ובאה בסופו של דבר לידי ביטוי בצלחת • שום דבר כאן לא נזרק לפח, אלא מנוצל בתבונה ועם יד טובה ובוטחת

מרב סריג 18.05.2023
מגש פתיחים ב''דריה'' / צילום: ספיר קוזה

מה הופך את המסעדה הזו לאחת מהמסעדות הכשרות הטובות ביותר בישראל?

השפים הלל תווקולי ורונן אליהו מובילים את אחת המסעדות הטובות בתחום, עם מנות נועזות, שירות אלגנטי ונוף מרהיב הניבט מהחלונות

מרב סריג 04.05.2023
פסטייה דגים, סלסת עגבניות וצ'ילי / צילום: אפיק גבאי

מבחר מגוון ונדיר של דגים שזוכים לטיפול הטוב ביותר מידי השף

שף המסעדה, אסף גבאי, עובד עם דגה מקומית או דגה מיובאת, המגיעה במשלוח מיוחד למסעדה • רבות מהמנות מטופלות בדומה לאופן שבו נהוג לטפל בבשר: יישון ופירוק למשל • האירוח פה חם והצוות שירותי ואדיב: הוא שם כדי לעזור עם האוכל, לתת דגשים ולוודא שכולם שבעי רצון

מרב סריג 27.04.2023
מנת ''לחם אש'' ב''נומי'' / צילום: חיים יוסף

מסעדת השף בלב שטח חקלאי בעמק חפר שמגישה את המנות היישר מהאש

גדי בור ויונתן דנון הכירו במטבח של מסעדת "כתית" של מאיר אדוני ופתחו יחד מסעדה בלב שטח חקלאי • רבות מן המנות בה מותקנות בטאבון או על גריל פחמים

מרב סריג 20.04.2023
מנת שניצל קרפצ'יו סלמון כתום ב''דבורה'' / צילום: אריאל עפרון

בצהריים אלגנטית, בערב פרועה ומשוחררת: המסעדה הכשרה של אייל שני ושחר סגל

"דבורה" נפתחה במלון "דברה בראון" בת"א לפני שנה • לאחר שוויתרו שם על הגימיקים, היא הפכה למסעדה עניינית ומהנה

מרב סריג 13.04.2023
מנת קוט דה כרוב ב''טרטוריה מקומית'' / צילום: בר גוטהרץ

המסעדה הכפרית ששווה להרחיק בשבילה עד להרי הגליל המערבי

היוזמה הקולינרית היא פרי שיתוף פעולה בין אורי צור ועמית אמיר, שני שפים תל אביבים שהעתיקו את חייהם למושב מתת, על מנת לבשל קרוב לאדמה ולצומח

מרב סריג 30.03.2023
מנת ''אל אמין'' ב''קולומבו'' / צילום: אורי כהן

המסעדה בקיבוץ לוחמי הגטאות עם האוכל הים תיכוני, האווירה השמחה והשירות העצמי

השף אורי כהן הגיע למקום בעקבות אהבה, שם הקים על חורבות הכלבו את המסעדה הזעירה שלו, בה הוא מבשל מה שבא לו וכמה שבא לו

מרב סריג 04.04.2023
מנת סשימי פלמידה בציר תפוזי דם ב-R48 / צילום: אסף קרלה

מסעדה שמעמידה סטנדרט חדש של שירות: הכירו את המקום החדש של מתי ורותי ברודו

מסעדת השף שמוביל אוהד סולומון במלון הבוטיק R48 Hotel and Garden בתל אביב, שבבעלות מתי ורותי ברודו, מציעה ארוחת טעימות סגורה, שכל ביס בה מתעלה על הביס הקודם

מרב סריג 23.03.2023
טורו של טונה על גסטריק תפוזי דם, גי'נג'ר, סויה וסומסום במסעדת ''02'' / צילום: איתמר גינזבורג

מסעדה ירושלמית חדשה עם תפריט בשרי מתוחכם ונוף ואווירה קסומים

המסעדה הכשרה נעה על הציר שבין בראסרי צרפתי, סטקייה ניו יורקית ושיפודיה ירושלמית, ומייצרת חווית אירוח ואכילה נעימה וטעימה

מרב סריג 09.03.2023
מנת שישברק דגים ב''נאיפה'' / צילום: חיים יוסף

המסעדה שמביאה לת"א את הטעמים הגליליים של ירכא

השפית נאיפה מולא, שכיכבה ב"משחקי השף" ואף העפילה לחצי הגמר, חוזרת במקום החדש שלה למטבח הדרוזי של אמה וסבתה ומעניקה למנות שלהן פרשנות עכשווית אירופאית

מרב סריג 02.03.2023
סביצ'ה שער שכם ב''אסו סלון'' / צילום: איתמר גינזבורג

החלל הקולינרי החדש שאתם חייבים להכיר בירושלים

המקום של איש האוכל אייל אסולין קסום ואינטימי, משובץ בפרטי וינטג' ואמנות • הארוחות הן תולדה של שוטטות בסמטאות העיר העתיקה והיכרות עם חומרי הגלם שלה

מרב סריג 23.02.2023
ניוקי א־לה רומנה עם תבשיל תרד שחור ופרמזן ב''וינונה פוראבר'' / צילום: ספיר קוסה

"וינונה פוראבר": זהו אחד מברי היין הטובים ביותר בתל אביב

עם מנות בהשראת מטבחי ספרד, איטליה וצרפת ותפריט עשיר ביינות מרחבי העולם, "וינונה פוראבר" הוא אחד המוצלחים בגל ברי היין הנוכחי

מרב סריג 16.02.2023
מנת טאקו אל פסטור ב''טאקוס לואיס'' / צילום: דן פרץ עבור קייטן

המסעדה בה תמצאו את האוכל המקסיקני הכי אותנטי כיום בישראל

המנות, הקינוח והשתייה בטאקריה הירושלמית - כולם נעשים בעבודת יד, ונשענים על הידע וזיכרונות הילדות ממקסיקו של אחד השפים

מרב סריג 09.02.2023
עראייס טבעוני ב''סומסומיה'' / צילום: מרב סריג

מסעדה ששווה בשבילה להדרים עד למצפה רמון

כשפותחים את הדלת של המקום, מגלים מטבח פתוח, חלל אינטימי, שוקק אנשים יפים ומגוונים, מחבתות רוחשות, ריחות טובים של אוכל ים תיכוני ושמחה מדבקת

מרב סריג 26.01.2023
שישברק ב''כָּבָּאכֶּה'' / צילום: אפיק גבאי

מסעדת "כבאכה" ביפו: אחת המסעדות הערביות הטובות ביותר בישראל

מאחורי המסעדה עומדת מינרווא דאוד יחד עם בעלה ושלושת ילדיהם, המגישים בה תבשילים ערביים מסורתיים שעברו במשפחה מדור לדור • אפשר למצוא בתפריט מנות נהדרות מבוססות עשבי בר, קינוח ייחודי וערק עוצמתי תוצרת בית

מרב סריג 16.01.2023
גאנג קיו וואן (קארי ירוק) ב''התאילנדית בשוק'' / צילום: אורטל סבטלנה בקר

"התאילנדית בשוק": מסעדה קטנה ומלאת אופי בשוק תלפיות בחיפה

האם בישלה עבור השגרירות התאילנדית והבן למד קולינריה • יחד הם מפעילים את אחת המקומות השוקקים במתחם, שמציע מנות טעימות ואותנטיות מהמטבח הבנגקוקי

מרב סריג 02.02.2023
באטר צ'יקן ב''למפור'' / צילום: ירדן יוסף

פשטות יומיומית ואוכל מוקפד: הביסטרו האסייתי הכי אותנטי בסביבה

השף והבעלים של "למפור" בתל אביב, איתי חיימוביץ', למד לבשל מנות אסייתיות מחמותו המלזית-הודית ומשכניו הוייטנאמים, ההודים והסינים בזמן שחי באוסטרליה • המנות שהוא מוציא כאן תחת ידיו נאמנות למקור ועשויות ברמה האיכותית ביותר • בשילוב עם הפשטות של המקום והשירות הבלתי פורמלי, מדובר באחת המסעדות השוות כרגע בתל אביב

מרב סריג 12.01.2023
סטייק כרוב בגלייז חמאה וקפה עם פקורינו וטוויל גזר ב''רוז''' / צילום: נועם פריסמן

מסעדת השף שהוקמה על חורבות בית המכס הצרפתי ברמת הגולן

המלון נבנה על חורבות בית המכס הצרפתי שהוקם בתחילת המאה העשרים וננטש בסוף שנות השישים • בשנה שעבר, אחרי עבודת שימור ושחזור קפדנית, הוא נפתח מחדש כמלון בוטיק, בו מוקמה מסעדת "רוז'" • הקו הקולינרי שלה כולל ירקות במרכז הבמה, שימוש בחומרי גלם אזוריים, עבודה בטאבון וחיבה לטעמים מעושנים

מרב סריג 05.01.2023
''קינן'' / צילום: כרמי עינב, נועם פריסמן

סעודה בחלל תעשייתי בפלורנטין שמתפתחת לאירוע בלתי נשכח

"קינן" הוא סלון בחלל תעשייתי בפלורנטין בתל אביב בו מתקיימים אירועים וארוחות פרטיות • אי אפשר לבחור כאן כלום: לא את האוכל, לא את המוזיקה ולא את החברה שאיתה תשבו לאכול סביב השולחנות המשותפים • זהו ערב מתגלגל שעשוי להתפתח באופן מפתיע - וככזה הוא משעשע ושמח • התפריט הים תיכוני, המוזיקה האקלקטית והאירוח המיוחד הופכים את האירוע לחוויה בלתי נשכחת

מרב סריג 30.12.2022
סשימי אינטיאס בבושם ורדים ב''ג'ורג' וג'ון'' / צילום: חיים יוסף‎‎

מסעדת העילית מיפו שזכתה לתואר הגבוה ביותר בעולם

מסעדת הבית של מלון "דריסקו", הממוקמת בניין לשימור יפהפה ביפו, היא ממוסדות הקולינריה העילית בישראל, שזכתה לתארים הגבוהים ביותר בעולם האוכל • עשרות המנות המרכיבות את התפריט מבוססות ברובן על דגים, והן משלבות טכניקות בישול מסורתיות עם מודרניות, וחומרי גלם מקומיים עם בינלאומיים

מרב סריג 22.12.2022
פילה דג וירוקים עונתיים ברוטב חמוסטה עטופים בבצק בטאבון ב''המטבח של רמה'' / צילום: איתמר גינזבורג

המסעדה הכפרית הנחבאת בהרי ירושלים שאתם חייבים להכיר

כמסעדת הרים, הכוכב האמיתי של "המטבח של רמה" הוא המקום • כל החוויה - מהאוכל והיין, דרך האווירה והשירות, ועד הנוף מרחיב הלב - בנויה סביבו • טכניקות בישול צרפתיות־איטלקיות מיושמות על חומרי גלם מקומיים, והמנות שואבות השראה מהמטבח הערבי של מזרח ירושלים • השירות כאן אדיב בצורה יוצאת דופן: אלו שחקני נשמה במקום שיש בו הרבה נשמה

מרב סריג 15.12.2022
ברוסקטה תבשיל ירוקים / צילום: שני הלוי

פנינה קולינרית בעמק חפר: בראסרי שיזכיר לכם את המעדנים של פריז

"עמק בראסרי" בצומת העוגן בעמק חפר מתרגם את האוכל הצרפתי לשפה קולינרית מקומית • המחבתות הכבדות עם החמאה הומרו בפחמים, הבגט בפיתה עם זעתר, דואה וגבינה מלוחה שנאפית במקום, ולקינוח טארט פלאן הוסיפו טעמים של רוזמרין והדרים מהפרדסים השכנים • השף עידו פיינר מגיש כאן אוכל נגיש, נטול מניירות וטעים

מרב סריג 08.12.2022
בצלים ממולאים, אורז ותבשיל קציצות טורקי במסעדת ''בוטרגה'' / צילום: פריאל שבו ומרב סריג

"בוטרגה": בלב שוק הכרמל תמצאו את מסעדת הפועלים הכי מפתיעה

אביה של השפית פריאל שבו סגר את הדוכן שלו בשוק הכרמל בת"א, ועל חורבותיו בתו ושותפתה, טל פחימה, הקימו מסעדת פועלים שוקקת סירים עם תבשילים ביתיים • מאכלים מהמטבח הפרסי, הטורקי, העירקי והטריפוליטאי זוכים כאן לפרשנות חדשנית ומסעירה • "מטבח צעיר עם נפש עתיקה", מגדירות בעלות המקום את התפריט

מרב סריג 01.12.2022
גבינת פטה עטופה בבצק פילו לצד קונפיטורת עגבניות שרי והל ב״חמרמורת״ / צילום: אורטל סבטלנה בקר

בר היין "חמרמורת" בחיפה הוא המקום הכי נכון להיות בו

אחרי שנדד בין ישראל, גרמניה ויוון בניסיון למצוא את עצמו כשף, שאדי עיסאוי נחת לבסוף בחיפה • ל"חמרמורת" הוא הביא את כל ההשפעות הקולינריות שספג, והתוצאה: תפריט מגוון ומפתיע • יחד עם מגוון היינות, העיצוב המוקפד והמוזיקה האיכותית, הוא ושותפו אילן פרון הרימו את המקום החם ביותר כרגע בחיפה

מרב סריג 22.11.2022
מאזטים של ״היווני״ / צילום: אשר חביבי

טברנה חדשה בשוק בצלאל עם מאזטים, אוזו ומוזיקה יוונית

"היווני" הוא בית אוכל קטן ועממי, המוסיף עניין וצבע לשדרה הראשית של השוק השוקק • התפריט ברוח הטברנות ביוון: שפע מאזטים, דגים טריים, קינוחים על בסיס יוגורט וגבינת פטה וסוגים שונים של אוזו • בימי שישי המקום פתוח בשעות הצהריים, בהן עורכים מעין קבלת שבת עם הרבה פרלמנטים

מרב סריג 17.11.2022
אנלוטי ממולא במשמשים מקורמלים וריקוטה, ברוטב חמאה חומה וזעתר ב''באטר'' / צילום: חיים יוסף

"באטר": הבית של סבתא וסבא שהפך למיזם ארוחות פרטיות

אוריאל שיינמן ודביר שסטל, ירשו בית קרקע והצמיחו בו גינת ירק • בגינה הם מגדלים חומרי גלם מיוחדים - מפירות, דרך ירקות ועד עשבי תבלין - מהם הם מכינים את הארוחות הפרטיות • לפני הארוחה, הם עורכים סיור מודרך בגינה, כדי שהסועדים הזרים זה לזה יתחברו ויחשפו לתפריט של הארוחה

מרב סריג 10.11.2022
פיצה תפוחי אדמה מדורה ב''פרסקה'' / צילום: אנטולי מיכאלו

הבעלים למד לעשות בצק בעזרת יוטיוב, והפיצה שלו הפכה ללהיט

הפיצרייה הנפוליטנית בקיבוץ מסדה הפכה לשם דבר בקהילת האוכל הישראלית בזכות הפיצות הייחודיות שלה, ביניהן פיצה תפוחי אדמה • האחים חן ויוני אברהם עזבו את המקצועות הקודמים שלהם כדי להקים את העסק, בו עובדים כל בני המשפחה • פרסקה היא מסעדה המתמחה במנה אחת - פיצה, ולהתמחות הזו יש תוצאות: פיצה עם שוליים רכים כמו שמיכת פוך מפנקת

מרב סריג 03.11.2022
טרטר ים וקרמבל פלאפל ב''ראסיף 33'' / צילום: דוד מויאל

מסעדת ראסיף 33: מהטובות ביותר בחיפה

קהל אקלקטי, קוקטיילים וצ'ייסרים, מוזיקה ערבית עדכנית ומנות משובחות על טהרת הבשר - כל אלה מבססים את ראסיף 33 כאחד המקומות האטרקטיביים בעיר • עם השנים השף עוקלה הצליח לייצר זהות קולינרית מובחנת וייחודית על ידי פרשנות עדכנית של המטבח הערבי המסורתי

מרב סריג 27.10.2022
דג מאודה בעלה כורכום ב''ארוחות העונה'' / צילום: מרב סריג

"ארוחות העונה": סיפור קולינרי רחב היקף ב-20 מנות קטנות

בבית הבד במושב ציפורי יניב גור אריה עורך ארוחות עונתיות על טהרת החקלאות המקומית • לכל מנה הוא מתאים את השמן שמתאים לה כדי להעצים את הטעם שלה

מרב סריג 15.10.2022
ברוסקטת שומן בקר ותמרים ב''תרצה'' / צילום: חיים יוסף‎‎

תרצה: תפריט קטן וממוקד שמלווה 260 כותרי יינות

בגל ברי היין ששוטף כעת את ישראל, המקום של רז רהב היין הוא פנינה של ממש • רהב, מהשפים המוערכים בישראל, מספק חוויה גסנטרונומית יוצאת דופן המבוססת על מנות מלאות סטייל ואוסף היינות עשיר ומגוון

מרב סריג 07.10.2022
מנות פתיחים של מסעדת ''רדלר'' / צילום: דן פרץ

מסעדת רדלר: בראסרי מודרני עם אוכל מעולה ואווירה מיוחדת

מנות פתיחה מענגות, מנת ספגטיני נפלאה וקינוח אורז עשיר בטעמים • השף מושיקו גמליאלי, יודע לעשות מקומות תוססים עם אוכל מלא ברק, כאלה שיוצאים מהם ומיד בא להזמין מקום שוב

מרב סריג 22.09.2022
טורטליני ארטישוק ירושלמי / צילום: אסף קרלה

מסעדת מנרה: כשרה עם נוף ותפריט מעולים

מקום מושלם לסגור בו את היום או להתחיל איתו את הערב • מסעדת הדגים הכשרה, בהובלת השף נמרוד הדס, מציעה שילוב מנצח של נוף יפהפה ואוכל טוב

מרב סריג 15.09.2022
ארטישוק יהודי. המנה המפורסמת מהמטבח היהודי-רומאי / צילום: יוגב אזוגי

מסעדת מרקטו נפתחה בשנית והיא מצויינת כשהיתה

מרקטו עברה מעכו לקיבוץ לוחמי הגטאות והמעבר עשה לה רק טוב • המסעדה, בהובלת האחים עמרי ונעם שחר, מציעה אוכל איטלקי בסיסי ואיכותי

מרב סריג 08.09.2022
מנת פתיחה במסעדת משיה / צילום: אסף קרלה

מסעדת משייה שאחרי מתיחת הפנים: חוויה קולינרית ייחודית

משייה שלפני הקורונה היא לא משייה שאחריה • המסעדה, בהובלת השף גיא אריש, מציעה תפריט, חוויה וגישה חדשים ומפתיעים

מרב סריג 02.09.2022