רמת טראמפ בגולן: בכמה נמכר מגרש בשטח 448 מ"ר?

הרוכש ישלם גם כ־215 אלף שקל הוצאות פיתוח והיטלים. מחיר בית יגיע לכ־1.3 מיליון שקל • במהלך 2020 התקבלה החלטת הממשלה כי הישוב הקהילתי ייקרא "רמת טראמפ" על שמו של הנשיא ה־45 של ארצות הברית, דונלד טראמפ • על פי נתוני רשות המסים, לאורך 2023 בוצעו 40 עסקאות לרכישת קרקעות ביישוב המקום

רמת טראמפ / צילום: איל יצהר
רמת טראמפ / צילום: איל יצהר

העסקה: לאחרונה נרכש מגרש בשטח 448 מ"ר ביישוב רמת טראמפ שבצפון רמת הגולן, תמורת 86,002 שקל. מדובר במגרש שעליו ניתן להקים בית בודד, ולפי הנתונים באתר רשות המסים זכויות הבנייה במגרש זה הן לבית של כ־180 מ"ר.

השכונה ברמת גן שחוששת מנקמת ראש העיר הנבחר 
עסקאות השבוע | בכמה נמכר פנטהאוז בן 5 חדרים בחריש? 
חשד לתיאום הצעות ולתכסיסנות במכרז: מה כוחה של הראיה המינהלית 

העלות הנלוות: המגרש נמכר בפטור ממכרז על הקרקע, לאחר ועדת קבלה, כנדרש על פי סעיף 8 לחוק לתיקון פקודת האגודות השיתופיות. המחיר נקבע לפי שומת רשות מקרקעי ישראל. לסכום רכישת הקרקע יש להוסיף גם הוצאות פיתוח בסך של 200,600 שקל (לאחר סבסוד בשל העובדה שמדובר בקרקע באזור עדיפות לאומית), וכן היטלי ביוב בסך כולל של 13,655 שקל. כך, סך כל הוצאות הפיתוח וההיטלים עומד על 214,255 שקל. סכום הרכישה והוצאות הפיתוח יחד מגיע ל־300,257 שקל, עבור הקמת בית קרקע חדש ברמת טראמפ - לפני עלות הבנייה כמובן. חלק מהבנייה ביישוב תהיה עצמאית, כלומר כל רוכש יבנה בעצמו, וחלק על ידי יזם.

עלויות הבנייה: לפי בדיקה שערכה עבור גלובס שמאית המקרקעין ז'נט אמיר, עלויות הבנייה הבסיסיות לבית צמוד קרקע ברמת טראמפ הן כ־5,700 שקל למ"ר לא כולל מע"מ, קרי כ־1.026 מיליון שקל לבית שבו 180 מ"ר שטחי בנייה עיקריים.

עם זאת, מדובר בחישוב אשר אינו כולל עלויות נלוות כמו עלויות הפיתוח האמורות, חפירת המרתף, אם יוחלט על בניית כזה וכדומה.

"דווקא עבודות החפירה לא אמורות להשפיע מאוד על העלות למ"ר", אומרת אמיר, "על אף שברמת הגולן מדובר על אדמה קשה וסלעית. במרכז פרויקטים באדמה רכה יותר מתומחרים גבוה יותר. כך או כך, בתקופה האחרונה עלויות הבנייה עלו בצורה משמעותית, ודאי גם בשל המחסור בכוח אדם, כך שלא אתפלא אם העלות למ"ר לבניית בית קרקע ברמת טארמפ תגיע גם לסביבות 9,000 שקל לא כולל מע"מ".

המגרש שנרכש ברמת טראמפ / צילום: איל יצהר
 המגרש שנרכש ברמת טראמפ / צילום: איל יצהר

העסקאות בשנה החולפת: לאורך 2023 בוצעו 40 עסקאות לרכישת קרקעות ביישוב המוקם, כך על פי נתוני רשות המסים. למעשה, בשלוש השנים האחרונות לא בוצעו עוד עסקאות, מלבד אותן 40 רכישות בשנה שעברה. העסקאות בוצעו בשתי רמות מחיר, סביב 85 אלף שקל או סביב 25 אלף שקל, אך גודל המגרשים דומה בכולן. במשרד השיכון מסרו לגלובס כי הרוכשים מגיעים מכל הארץ, ולאו דווקא מהגולן או מאזור הצפון.

היישוב: רמת טראמפ נמצא לא רחוק מצומת וואסט שבצפון הרמה. בשנת 1981 הוקם במקום גרעין נח"ל, שלאחר כעשור הפך להיות יישוב קבע בשם ברוכים. שכונה חדשה שנבנתה בו הפכה עם השנים ליישוב עצמאי, הוא היישוב הסמוך קלע אלון. החלטת ממשלה מספר 98 שהתקבלה באמצע יוני 2020 קבעה כי יהיה זה יישוב קהילתי, שייקרא על שמו של הנשיא ה־45 של ארצות הברית, דונלד טראמפ. זהו יישוב בעל אופי מעורב, דתי וחילוני.

פיתוח היישוב: על פי החלטת הממשלה, בשלב ראשון הוקם ביישוב "מחנה זמני של מבנים יבילים". שלב זה כבר הושלם, ונכון לסוף 2023 מתגוררות במקום כמה עשרות משפחות, כך על פי המועצה האזורית גולן.

תוכנית 0795401־219 שאושרה באפריל 2021 קבעה כי יוקצו ביישוב 99 מגרשים לבנייה חדשה. גודל מגרש מינימלי יהיה 400 מ"ר, וכל הבתים יהיו חד־משפחתיים בני שתי קומות לכל היותר בתוספת קומת מרתף. החניות יהיו בגודל של עד 25 מ"ר, וניתן יהיה להוסיף גם מחסנים בגודל של עד 15 מ"ר. במגרשים בני 500 מ"ר ויותר ניתן יהיה להקים גם בריכה פרטית, בשטח של עד 200 מ"ר.

רמת טראמפ יכלול לפי התוכנית גם 11,645 מ"ר של מסחר ומבני ציבור ועוד 27,132 מ"ר של שטחים ציבוריים פתוחים (גינות, חורשות וכדומה). על פי התכנון, תגובש תוכנית חדשה אשר תאפשר את הגדלת היישוב ל־400 בתים.