אחרי שצברה חובות של 39 מיליון שקל: מונה נאמן לחברת הגיימינג ג'ייגנטיק

לחברת הגיימינג שהוקמה בשנת 2012 הוצא צו לפתיחה בהליכי חדלות פירעון • החברה מתארת בבקשה לבית המשפט כי בחציון הראשון של שנת 2024 הפסידה 137 אלף דולר בחודש בממוצע

צילום מסך של המשחק של חברת Gigantic
צילום מסך של המשחק של חברת Gigantic

בית המשפט המחוזי מרכז הוציא היום (א') צו לפתיחה בהליכי חדלות פירעון נגד חברת הגיימינג ג'ייגנטק (Gigantic) ומינה לה נאמן זמני, לאחר שצברה חובות של 39 מיליון שקל. הצו ניתן לבקשת החברה, המבקשת להביא לשיקומה הכלכלי.

השופטת חנה קיציס קבעה כי "שוכנעתי שיש ראיות לכאורה בכך שמתקיימים התנאים למתן צו לפתיחת הליכים כנגד החברה. עוד שוכנעתי שיש צורך במינוי בעל תפקיד לשם שמירת נכסיה של החברה".

עו"ד גיל אורן מונה כנאמן זמני. הנאמן יגיש דוח ראשון שבוע לפני הדיון שנקבע ל-5 בינואר. 

שלושה פסקי דין בשבוע | המחוזי חייב בעלי בניין בתל אביב לאחד את חזיתות המבנה
בעקבות החקירות: בעלי השליטה בפרסונל יישאו באחריות אישית לחובות

חברת ג'ייגנטק, שהוקמה בשנת 2012 בפתח תקווה, פיתחה טכנולוגיה המאפשרת למשתמשים בטלפון הנייד לשלוט באמצעות יישומון במכונות משחק לתפיסת משחקים עם זרוע "הטפר" (Claw Machines). הפרסים נשלחים לשחקנים לביתם. החברה מחזיקה בכ-550 מכונות טפר, להן מחוברות שתי מצלמות במשרדי החברה בפתח תקווה, והמשתמשים שולטים במכונות בזמן אמת. 

החברה גייסה כ-19 מיליון דולר ממשקיעים ישראלים בין השנים 2023-2018. לפי הבקשה, החברה נקלעה לקשיים ולא הצליחה לגייס מימון נוסף בשל המלחמה. הקשיים נבעו מתחזית עסקית שלא התממשה, לאחר שהחברה השקיעה באופן מסיבי בפרסום, אך החזר ההשקעה היה שלילי. באוגוסט 2023 גוגל הכירה בז'אנר "מכונות הטפר" ופתחה את השוק לתחרות, ועקב כך נכנסו מתחרים משמעותיים, ועלויות הפרסום הוכפלו בין-לילה. 

החוב כולל הלוואה בגובה 9 מיליון דולר

החברה מתארת בבקשה כי בחציון הראשון של 2024 היא הפסידה 137 אלף דולר בחודש בממוצע. מועצת המנהלים החליטה להפסיק את המימון לפעילות החברה, כוח-האדם צומצם, והוצאות הפרסום הופחתו. כיום החברה מעסיקה 16 עובדים, המיוצגים על-ידי עו"ד אופיר רונן.

החוב כולל הלוואה בגובה 9 מיליון דולר (כ-34 מיליון שקל) לנושה המובטח בנק הפועלים המיוצג על-ידי עו"ד קרן רייכבך-סגל, כ-4.5 מיליון שקל חוב לספקים נותני שירות ולמשכיר הנכס ו-730 אלף שקל לעובדים. 

בבקשה נכתב כי "הפעלה רציפה של המשחק אותו פיתחה החברה, גם אם במתכונת מצומצמת, תמנע השמדת ערך של הטכנולוגיה שפותחה על-ידי החברה והאפליקציה/המשחק שפותחו על-ידה ושל בסיס המשתמשים הרחב". 

עו"ד אופיר רונן, בא-כוח עובדי החברה, עדכן כי העובדים מברכים על מינוי הנאמן הזמני, שיוכל לפעול להכין תוכנית הפעלה על-מנת לשמור על החברה כעסק חי. בכוונת עו"ד רונן לבקש להקדים את מועד הדיון בבקשה לצו לפתיחת הליכים נגד החברה, על-מנת שהביטוח הלאומי ישלם לעובדים את החוב בגין משכורת חודש נובמבר 2024.