משקיעים מנוסים שיביטו על גרף המניה של קליל בשנה החולפת, לא יוכלו להתעלם מזינוק חד שנרשם מאז החלה הפסקת האש השברירית בצפון. ב-26 בנובמבר החלה פורמלית ההסדרה, ומאותו יום ועד עתה זינקה מניית קליל בכמעט 30%. הזינוק החד כבר כולל מימוש רווחים שנרשם במהלך המסחר היום (המניה יורדת בכ-5% בצהריים). ועדיין הזינוק מלמד על האופטימיות שפוקדת את המשקיעים. בשנה החולפת זינקה המניה כבר בכ-47% כאשר עיקר הזינוק כאמור התרחש השבוע.
● אחרי 7 שנים: נשיא ומנכ"ל איי.סי.אל רביב צולר מתפטר
● המשפחה שבונה אלפי דירות בפריפריה מגיעה לבורסה כדי להחליף חוב בריבית דו-ספרתית
קליל נשלטת על ידי צורי דבוש (67.4%) והיא מנוהלת על ידי ניר אילני. זו חברה תעשייתית שממוקמת בכרמיאל ועוסקת בייצור פרופילים ומוצרי אלומיניום לענף הבנייה.
הרגיעה מסמנת שתי התפתחויות חיוביות. הראשונה היא האפשרות שהשקט חוזר לגזרה שבה ממוקם המפעל שלה, בצפון הארץ, לא רחוק מלבנון. ההתפתחות השנייה, החיובית יותר מבחינתה של קליל, היא התעוררות האפשרית של הביקושים למוצריה. זאת בשל הצורך לשפץ ולשקם את האזורים שנפגעו במלחמה, ולא פחות חשוב, כדי לספק את התוצרת לבניית הדירות. ההערכות הן שככל שהמלחמה אכן תסתיים בחודשים הקרובים, יהיה גל של ביקושים לשיקום הנזקים הרבים ולצידו גם המשך התעוררות רכישת הדירות על ידי הציבור (מגמה שנמשכת כבר כמה חודשים, ולא נרגעת גם לפי תוצאות הדוחות הכספיים של חברות הבנייה לרבעון השלישי).
בדוחות הכספיים עדיין לא רואים שיפור בתוצאות
המניה מעוררת עניין גובר בקרב המשקיעים, ונראה שלא מדובר באירוע ספקולטיבי נקודתי. עדות אפשרית לכך יכולה להגיע ממחזורי המסחר. בשנה החולפת ריכזה מניית קליל מחזור יומי ממוצע של מעל ל-220 אלף שקל, ואילו בחודש האחרון הוא זינק למחזור יומי של מעל ל-800 אלף שקל בממוצע. בחודש האחרון ספרנו 6 ימי מסחר עם מחזור של מעל למיליון שקל, כאשר ארבעה מהם נרשמו בשבוע החולף.
שווי השוק הנוכחי של קליל עומד על מעל ל-600 מיליון שקל. מכך נגזר שווי הנתח של דבוש על כ-410 מיליון שקל, עליה של קרוב ל-100 מיליון שקל "על הנייר" מאז תחילת ההסדרה מול לבנון לפני שבוע.
עיון בדוחות הכספיים של קליל לשבוע שעבר מלמד שעוד מוקדם לראות שיפור בתוצאות החברה. ההכנסות שלה ירדו ב-8% ברבעון השלישי ל-91 מילון שקל בשל ירידה בכמות המכירה של פרופילים מאלומיניום וכן מההכנסות ממגזר התריסים. בשורה התחתונה נשחק הרווח הנקי ב-36% ל-4.8 מיליון שקל ברבעון השלישי, והסיבה היתה קיטון ברווח התפעולי. עם זאת, חלק מהקיטון התמתן הודות לפיצוי שקיבלה קליל מהמדינה, בשל השלכות המלחמה.
דבוש: המחסור בפועלי בניין מעכב התחלות בנייה וגם סיומי בנייה
"להערכתי השינוי במניה הוא הסנטימנט החיובי של מה שאנשים מרגישים" אומר צורי דבוש יו"ר קליל ובעל השליטה בחברה. בשיחה עם גלובס הוא מוסיף כי "מחיר מניה הוא אינדיקטור כלפי העתיד ולא לגבי ההווה. כך שנראה שאנשים די מבינים שהמלחמה כנראה לקראת סיום. מי שיהנה מסיומה, בצורה המירבית, זה גם מי שנפגע הכי הרבה - סקטור הבנייה. קליל היא מותג מוביל בקטגוריה שלו, ווזה מצטרף לדוחות הרבעון השלישי שהציגו שיפור (ביחס לרבעון הקודם)".
בשני הרבעונים האחרונים ניכרת עלייה במכירת דירות על ידי הקבלנים. אולם דבוש מציין כי זה עדיין לא מתורגם לעסקיו. "אנחנו עוד לא מרגישים את ההתאוששות. כרגע מדינת ישראל עדיין מונעת את הגעתם של כ-90 אלף פועלים פלשתינאים מיהודה ושומרון להיכנס לישראל. כך שזה מעכב התחלות בנייה וגם סיומי בנייה. זה פוגע גם מאוד בשוק השיפוצים. אבל חלק מהפער מתחיל להצטמצם על ידי עובדים זרים שמתחילים להגיע. ככל שחברה יזמית בתחום הנדל"ן היא גדולה יותר, קל לה יותר להביא עובדים זרים. אבל בתחום השיפוצים כאמור, זה כמעט בלתי אפשרי (להביא אותם)."
מה ישפיע עליכם בתרחיש חיובי של סיום המלחמה?
"אם המלחמה תסתיים ויחזירו את הפועלים הפלשתינאים יהיו פה 'בום' כלכלי. הרבה חושבים שזה יגיע משיקום הצפון והדרום. אבל שם מדובר בכמה אלפי יחידות דיור. שוק הבנייה מסתכם בין 50 ל-60 אלף דירות שמסיימים לבנות מדי שנה (שם עיקר הביקוש). אני מקווה שהרוח שמתבטאת במחיר המניה מנבאת את מה שיקרה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.