בית המשפט הפדרלי לערעורים אישר היום (ו') את החוק המחייב את חברת האם הסינית של טיקטוק, בייטדאנס, למכור את טיקטוק לקונה שיאושר ע"י ממשלת ארה"ב, או להפסיק לפעול בה. בית המשפט דחה את הטענה של טיקטוק לפיה החוק הוא לא חוקתי ומפר את התיקון הראשון לחוקת ארצות הברית.
● הישראלי מאפל או הדירקטור שעזב: המרוץ למנכ"ל ענקית השבבים האמריקאית נפתח
● הקטר בדרך לעצירה: מי יעבוד בהייטק בעוד 15 שנה?
מדובר באיום משמעותי נגד האפליקציה הפופולרית, שלה מעל 170 מיליון משתמשים אמריקאים. אם בייטדאנס לא תצליח למכור את טיקטוק עד 19 בינואר 2025, ספקי אינטרנט וחברות עם חנויות אפליקציות, כמו אפל וגוגל, יחויבו להפסיק לתמוך בשימוש בטיקטוק - למעשה, להסיר את האפליקציה של הרשת החברתית. החוק מאפשר לממשל בארה"ב להטיל עונשים אזרחיים על חברות שלא יעמדו בו.
חברי קונגרס רפובליקנים ודמוקרטיים העלו בעבר חששות בנוגע לקשרים לכאורה של טיקטוק עם הממשל הסיני. הרפובליקני טרוי בולדרסון, חבר בית הנבחרים מטעם אוהיו, אמר במרץ האחרון כי טיקטוק היא "כלי מעקב המשמש את המפלגה הקומוניסטית הסינית כדי לרגל אחרי אמריקאיים ולקצור נתונים אישיים".
הנשיא הנבחר דונלד טראמפ טרם הודיע אם הממשל שלו יאכוף את החוק החדש עם כניסתו לתפקיד בחודש הבא. בפוסט שפרסם בספטמבר ב-"Truth Social" כתב טראמפ כי הוא "לא יעשה שום דבר עם טיקטוק, אבל הצד השני הולך לסגור אותה - אז אם אתם אוהבים את טיקטוק, לכו ותצביעו לטראמפ".
כבר היום קיים איסור על התקנת האפליקציה במכשירים שבבעלות עיריית ניו יורק, איסור שאושר רק באוגוסט האחרון, זאת בין היתר לאחר שסוכנות אבטחת הסייבר של עיריית ניו יורק קבעה כי טיקטוק מהווה איום ביטחוני, כך לפי ה"ניו יורק טיימס".
אם הפעילות של טיקטוק אכן תיחסם, ארה"ב לא תהיה המדינה הראשונה שנקטה צעד כזה. בשנת 2020 ממשלת הודו אסרה על שימוש בטיקטוק ובכ-60 אפליקציות סיניות נוספות, בטענה לחשש מפגיעה בביטחון הלאומי של המדינה. הודו הייתה אז השוק הגדול ביותר של טיקטוק מחוץ לסין, והאיסור היווה פגיעה משמעותית בחברה.
מטיקטוק נמסר:
"לבית המשפט העליון בארה"ב יש היסטוריה מוכחת בהגנה על זכותם של אזרחי ארצות הברית לחופש הביטוי, ואנו מצפים שיעשו זאת גם בסוגיה חוקתית חשובה זו.
"למרבה הצער, הפעילות שקידמה את איסור השימוש בטיקטוק בארה"ב מבוססת על מידע שגוי, פגום ותיאורטי בלבד, דבר שמוביל להחלת צנזורה מוחלטת על אזרחי ארצות הברית.
"אם לא ייעצר, האיסור על טיקטוק ישתיק את קולם של למעלה מ-170 מיליון אמריקאים בארה״ב וברחבי העולם החל מ-19 בינואר 2025".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.