שרה נתניהו הגישה היום (ב') לבית משפט השלום בירושלים תביעה נגד חדשות 12, קשת 12, תאגיד השידור הציבורי "כאן", העיתונאי עומרי מניב ובעלי אתר "חדשות בזמן" אודי מזרחי.
● הותר לפרסום: ארי רוזנפלד הוא הנגד מפרשת המסמכים הסודיים
● נתניהו על החתימות שהיטיבו עם אלוביץ': חתמתי כמו שחותמים בבנק
נתניהו טוענת לפרסום לשון הרע בכתבה ששודרה במוצאי שבת בתאגיד השידור. בכתבה התראיין מזרחי, אשר לאתר אותו הוא מפעיל יש 250 אלף עוקבים. מזרחי סיפר כי מידע ביטחוני מסווג אודות חיסולו של מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה הגיע אליו לפני התקיפה באופן עקיף מרעיית ראש הממשלה. המידע פורסם למחרת גם בחדשות 12.
בראיון אמר מזרחי: "יש לי את המקור הכי טוב בעולם שלא מפסיק לדווח לי דיווחים, והוא לא יודע שהוא מדווח לי - שרה נתניהו. יש לה המון חברים שהיא מספרת להם דברים. שרה נתניהו התקשרה לחבר וסיפרה להם שצריך להיזהר ושלחו עלינו כבר את הטילים, תוך חמש דקות ידעתי. שרה נתניהו - בזכותה ידעתי שהולכים לחסל את נסראללה, ואני אומר לך את זה גם אם היא תאיים עליי באלף תביעות". יום למחרת פורסמה כתבה בחדשות 12, בה הובאו ציטוטים מדבריו של מזרחי.
"דברי הבל מרושעים"
בתביעה שהגישה באמצעות עו"ד אוריאל חור נזרי טוענת נתניהו כי מדובר ב"דברי הבל ולשון הרע מרושעים, פסולים וחמורים ביותר". לטענתה, "הנתבעים פרסמו והדהדו שקר מוחלט, לפיו רעיית ראש הממשלה מעבירה מידע מודיעיני רגיש לחברות ו/או לגורמים שאינם מוסמכים לכך, ובין היתר הופצו שקרים, לפיהם סיפרה התובעת שלושה ימים בטרם חוסל מנהיג חיזבאללה על הכוונה לחסלו לחברות ולחברים, ועוד דברי הבל מכוערים נוספים, בעוד לא דובים ולא יער".
נתניהו דורשת פיצוי כספי, פרסום התנצלות וכן להורות בצו על איסור הפצה של עותקי הפרסום, המכילים לשון הרע לטענתה.
מחדשות 12, קשת ותאגיד השידור לא נמסרה תגובה. מאודי מזרחי נמסר: "הגשתי תלונה לאבטחת מידע ולגוף נוסף לפני מספר שבועות, וזה מתועד. אמת דיברתי".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.