הסדר החוב בקבוצת מלונות בראון, רשת מלונות הבוטיק שנקלעה לחובות של כמיליארד שקל, מתקדם. בית המשפט המחוזי בתל אביב מינה היום (ב') את עו"ד מור נרדיה למנהל ההסדר.
● חובות הענק שצברה רשת מלונות הבוטיק בראון בזמן שהמתחרות חגגו
● בתום דיון סוער, הפרקליטות חשפה: זה העונש המבוקש לענבל אור
החלטתו של השופט חגי ברנר למנות את עו"ד נרדיה לתפקיד התקבלה בניגוד לעמדת מלונות בראון. בבקשה להסדר חוב שהגישו מוקדם יותר החודש טענו ברשת כי "מינוי מנהל הסדר בשלב זה, כשההסדר מגובש ונתמך על-ידי רוב נושי ההסדר, עשוי לסרבל ולעכב את ההליך יתר על המידה. מדובר בקבוצת חברות מורכבת עם מאות עובדים, אלפי ספקים ועוד. הכנסת בעל תפקיד חדש לתמונה עלולה להביא לתוצאה ההפוכה ולסכל את מטרת ההסדר".
גם בדיון היום הביע עו"ד כפיר ידגר, המייצג את מלונות בראון, התנגדות למינוי המנהל. לחלופין הציע ידגר למנות לתפקיד את פרופ' דוד האן, אשר שימש בעבר כאפוטרופוס הכללי וככונס הנכסים הרשמי במשרד המשפטים. זאת, למרות ששמו של האן לא נכלל ברשימת המועמדים לתפקיד שהציע הממונה על הליכי חדלות פירעון.
בהחלטתו למנות את עו"ד נרדיה קבע השופט ברנר: "אני ער לכך שהתקציב דחוק, וישנו חשש שמא מינויו של מנהל הסדר עלול להעמיס על קופת ההליך עלויות שכר שלא לצורך, אך בשים לב ללוחות הזמנים הקצרים שהציגו המבקשות עצמן עד לכינוס האסיפות, אינני סבור כי מדובר בשכר שתהיה בו משום הכבדה יתרה על הקופה".
עוד קבע ברנר כי מינוי מנהל ההסדר לא צפוי להעיב על סיכויי ההצלחה של הסדר החוב. לפי ההחלטה, "מינויו של מנהל הסדר עשוי למנוע טענות ומענות עתידיות בדבר פגיעה בזכויות כאלה ואחרות של נושים, והדבר עשוי אף לסייע לבית המשפט בהליכים שיידרשו בהמשך בכל הנוגע לקידומו של ההסדר, אם וככל שיאושר באסיפות".
סמכויות המנהל שמונה מצומצמות יחסית, וצפויות להתמקד בהכרעה בתביעות חוב ובסיווג סוגים של נושים. אסיפות הנושים של מלונות בראון צפויות להתקיים בחודש הבא.
עו"ד נרדיה הוא שותף במשרד לוי טילר, נרדיה, הר-צבי, ברא"ז ומוביל את הטיפול בהליכי חדלות פירעון. נרדיה שימש בשנים האחרונות כנאמן בחברת מטבחי דקור, שם הוביל ביחד עם עו"ד ליזה חדש הסדר בהיקף של כ-100 מיליון שקל. עוד שימש נרדיה כנאמן של רשת "עד העצם אקספרס", שצברה חובות של כ-20 מיליון שקל, ושל קבוצת הקנאביס BOL, ושימש כמנהל ההסדר בחברה הקבלנית "דרך התאנה".
כאמור, מוקדם יותר החודש פנתה בראון שבשליטת ניר ויצמן (כ-70%) וליאון אביגד (9.5%) לבית המשפט המחוזי בבקשה להסדר חוב. זאת, אחרי שצברה חובות בהיקף מצטבר של כ-980 מיליון שקל - מתוכם כ-785 מיליון הם למלווים ולנושים פיננסיים של בראון. לפי הבקשה שהגישה הרשת לבית המשפט, במסגרתה פועלים כיום 16 בתי מלון בתל אביב ו-3 בירושלים, והיא מנהלת עוד ארבעה מלונות בירושלים ובאילת.
הרשת, שהביאה את בשורת מלונות הבוטיק לישראל, הקימה את המלון הראשון שלה בתל אביב ב-2010, ובהמשך הקימה מלונות נוספים בעיר, כמו גם בירושלים ובאילת. אך המציאות לא האירה פנים לרשת, וזו נקלעה לסחרור בעקבות רצף של אירועים, ובהם מגפת הקורונה, בניית הרכבת הקלה בתל אביב והמשבר הכלכלי שהכה בישראל בעקבות המאבק סביב הרפורמה המשפטית ועם פרוץ המלחמה.
הסדר החוב שמבקשת מלונות בראון לאשר נסמך על עסקה עם קבוצת הנדל"ן ישראל קנדה. לפי מתווה העסקה, הכפופה לאישור בית המשפט ורשות התחרות, ישראל קנדה צפויה לשלם במזומן כ-38 מיליון שקל עם השלמת העסקה ולקחת על עצמה חוב בגובה כ-74 מיליון שקל מצד בראון לגופים פיננסיים. הכשרה חברה לביטוח, המחזיקה כעת ב-16.5% מבראון, צפויה להחזיק ב-20% מהרשת לצד ישראל קנדה לפי העסקה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.