בדיקה טכנולוגית
איך ניתן לשפר שירותים דיגיטליים? אילו מוצרים חדשים יש היום בשוק, ומה איכותם לעומת המתחרים? כיצד פותרים בעיות טכנולוגיות? מדי שבוע המדור ינסה לענות על שאלות אלה ודומות להן. אם נתקלתם בתקלות ואתם זקוקים לעזרה, או שאתם מעוניינים שנסקור מוצרים מסוימים, אתם מוזמנים לפנות למייל: nevo-t@globes.co.il
התחרות על הצרכן בשוק הסמארטפונים אינה פשוטה, מה שגורם לחברות השונות להציע כמה שיותר פיצ'רים שימשכו אליהן את הצרכנים. לא פעם ההתלבטות היא בין אפל לאנדרואיד, אבל לצד זה עולה השאלה איזה מכשיר מבוסס אנדרואיד יצליח לספק את החבילה המלאה.
● ראיון | "לא נחשפתי למספרים כאלה": האיש שייקח את אסף רפפורט להנפקת הענק
● "אין להם כסף בכלל": פרויקט הבינה המלאכותית של טראמפ מעורר דרמה בוול סטריט
● בהשקעה של פחות מ-6 מיליון דולר: מודל ה-AI הסיני שמטריף את הרשת
המכשיר החדש של וואן פלוס, OnePlus 13, מבקש להציע אלטרנטיבה למכשירי הדגל של סמסונג ואפל, ומתחרה על הסמארטפון עם עלות־תועלת הטוב ביותר. בדקנו את המכשיר, וחזרנו עם תובנות.
החידוש העיקרי: הבינה המלאכותית
בוואן פלוס הכניסו לא מעט פיצ'רים חדשים של בינה מלאכותית, בדומה למה שעשו המתחרות. למשל, סיכום טקסט מתוך קובץ PDF, תרגום ותמלול. בעריכת התמונות ניתן להשתמש במחק בינה מלאכותית כדי להסיר אובייקטים לא רצויים. בחלק מהמקרים התוצאה הייתה רחוקה מלהיות טובה, ובחלק מהמקרים התוצאה הייתה מרשימה. במקרה ספציפי הייתה תמונה שהכלי של גוגל מרח את הכול, והסיר את האובייקט בצורה גרועה, בעוד שוואן פלוס הצליחו לספק מענה מעולה לעריכה, וטשטשו את ההעלמה בצורה מרשימה.
פיצ'ר ייחודי בוואן פלוס הוא AI Reflection Eraser, שמזהה ומטפל באובייקטים עם בהירות והצללות או השתקפויות. לדוגמה, אם מצלמים מישהו דרך חלון ויש השתקפות שפוגמת בתמונה, אפשר לטפל בכך בצורה ראויה. חשוב לציין: הפיצ'רים האלו עובדים רק כשה־wifi פועל, משום שהם צורכים כוח עיבוד משמעותי, שמהווה מעמסה על האינטרנט הסלולרי.
היתרון הבולט: הסוללה
בדומה לדגם הקודם, היתרון הבולט של וואן פלוס הוא הסוללה החזקה שלו - שגם קיבלה שדרוג משמעותי. בדור הקודם הסוללה הייתה עם קיבולת של 5,400 מיליאמפר לשעה, כ־400 בלבד יותר מהסטנדרט במכשירים האחרים. כעת וואן פלוס מתגאה בכך שקיבולת הסוללה בוואן פלוס 13 עומד על 6,000 מיליאמפר לשעה, עם חיזוק של טכנולוגיית סיליקון פחמן להגדלת צפיפות האנרגיה.
בשילוב עם טעינה מהירה של 100 וואט, תקבלו סוללה חזקה במיוחד שמחזיקה בקלות יום מלא ועמוס במיוחד. עם זאת, המכשיר התחמם מעט בזמן הטעינה, מה שיכול להדליק נורה אדומה.
מסך וביצועים: חד בהיר
המעבד של המכשיר הוא החדש של קוואלקום, Snapdragon 8 Elite. למכשיר יש זיכרון הרצה של 16GB, ובאופן מובנה מציע הרחבה פנימית של 12GB זיכרון הרצה. שטח האחסון במכשיר סטנדרטי ומגיע עד 512GB.
המפרט של המכשיר לא מבייש את מכשירי הפרימיום הגדולים - מה שאומר שהוא עובד חלק, ובצורה מרשימה. בכל תנועה, המסך מגיב ומהר, והתוצאה היא חווית שימוש חסרת תקלות או אפילו בלי "תקיעויות" קטנות.
המסך של המכשיר הוא LTPO AMOLED בגודל 6.82 אינץ' עם רזולוציה של 1440×3168 פיקסלים. קצב הרענון של המכשיר דינמי ועד 120 הרץ. הבהירות המרבית של המכשיר מגיעה ל־4,500 ניטים, משמע הצג מאוד מואר ומצליח להתמודד עם השמש. התוצאה היא מכשיר עם תצוגה חדה במיוחד ושימוש חלק למדי. אין ספק שבוואן פלוס לקחה את הקטגוריה הזו ברצינות.
העיצוב: יוקרתי ומרשים
גולת כותרת מרכזית סביב המכשיר היא העיצוב שלו. גם הדור הקודם קיבל מאיתנו ח"ח על העיצוב המאסיבי והגדול. הפעם, רואים שהחברה לקחה את מה שהיה טוב בשנה שעברה, וליטשה עוד יותר את העיצוב. אמנם במהות המכשיר נראה דומה, אבל הגב עשוי מעור אקולוגי ומסגרת המכשיר היא מאלומיניום. כשמחזיקים את המכשיר מרגישים שהוא פרימיום, ולא סתם צעצוע יקר.
בנוסף, וואן פלוס חיזקה את העמידות של המכשיר. כעת יש את IP68 ואת IP69, משמע המכשיר יכול להיות מתחת למים למשך 30 דקות ועד 1.5 מטר. המכשיר אף יכול להתמודד עם גשם כבד. המכשיר עצמו שוקל כ־210 גרם, לא משקל נמוך.
צריך לומר שוואן פלוס חיקתה רכיב של אפל - האי הדינמי. באייפון אפשר להפעיל פיצ'ר והוא יעלה לראש המסך ליד המצלמה, באזור טאץ' מיוחד - ועכשיו גם וואן פלוס תאפשר את זה בכמה פיצ'רים, כמו טיימר או השמעת מוזיקה מספוטיפיי. עם זאת, עדיין לא כל האפליקציות מותאמות לזה.
מצלמה: מהטובות של החברה
מערך הצילום האחורי של המכשיר כולל שלוש מצלמות 50 מגה פיקסל - רחבה, אולטרה רחבה וטלפוטו. לחברה יש שיתוף פעולה עם Hasselblad לשיפור איכות הצילום - בפיצ'ר מצב מאסטר לשליטה טובה יותר בהגדרות הצילום. אפשר גם להפעיל פילטרים בעת הצילום, מה שמתאים לאנשים שאוהבים לשחק עם המצלמה.
המצלמה עצמה מספקת תמונות צבעוניות באיכות טובה, אבל עדיין יש מי שיטען שיצרניות הסמארטפונים המובילות מספקות מענה טוב יותר. חיישן המצלמה הקדמי כולל 23 מגה פיקסל. התמונות יוצאות מעולה, ואפילו במצב "דיוקן" נראות טוב.
המחיר: לא זול
המכשיר שנבדק עולה 4,000 שקל, מחיר לא זול כשמדברים על מוצרים סינים. אבל זה בדיוק מה שוואן פלוס רוצים שתחשבו: שלא מדובר באיזה דגם סיני זול כמו המתחרות, אלא במתחרה ראויה לאפל וסמסונג.
לשם השוואה, האייפון הרגיל של אפל עולה בישראל כ־3,800 שקל. עם זאת, בגלל המסיביות והיכולות שהוצגו כאן, סביר שמבחינת החברה התחרות היא מול דגמי הפרו של אפל - ואם כך, ההבדל במחיר עומד על קצת יותר מאלף שקל. ראוי לציין כי וואן פלוס מבטיחה ארבע שנים של עדכוני גרסה, ושש שנים של עדכוני אבטחה - כלומר לוקחת אחריות על המכשיר לאורך זמן.
השורה התחתונה: התחרות מול אפל וסמסונג
צרכנים ישראלים רבים יעדיפו את אפל או סמסונג לפני שהם מנסים את החלופות הסיניות. גם אם יש מכשיר שרוצה שיתייחסו אליו אחרת, עדיין יש צורך במקצה שיפורים. לדוגמה, למכשיר אין אפשרות מובנית של מקליט שיחות, כאשר אפילו לאפל כבר יש את היכולת.
אם משווים בין המכשיר החדש של וואן פלוס למתחרות הגדולות, ברור מדוע אפל וסמסונג מחזיקות עדיין בנתח המשמעותי מהשוק, כשיש להן את הבשלות ואת המינוף העצום. אבל בקצב הזה, חברה כמו וואן פלוס יכולה לחזק את נתח השוק שלה יותר ויותר.
***גילוי מלא: חברת Cell-Now, היבואנית הרשמית של OnePlus בישראל, סיפקה לנו את המכשיר לסקירה
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.