ארה"ב: טיקטוק חזרה לחנויות האפליקציות של אפל וגוגל

האפליקציה בבעלות הסינית הוסרה מחנויות אלו ב-18 בינואר, רגעים לאחר שהנהלת טיקטוק השעתה זמנית את השירות בארה"ב בתגובה לחוק ביטחון לאומי שנכנס לתוקף למחרת • האפליקציה חזרה לפעול לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הודיע כי ידחה את אכיפת האיסור

מחאה נגד סגירת טיקטוק בארה''ב / צילום: ap, Ted Shaffrey
מחאה נגד סגירת טיקטוק בארה''ב / צילום: ap, Ted Shaffrey

טיקטוק חזרה לחנויות האפליקציות של אפל וגוגל. האפליקציה בבעלות סינית הוסרה מחנויות אלו ב-18 בינואר, רגעים לאחר שהנהלת טיקטוק השעתה זמנית את השירות בארה"ב בתגובה לחוק ביטחון לאומי שנכנס לתוקף למחרת. כמעט חודש לאחר מכן, טיקטוק שוב זמינה להורדה בחנות האפליקציות של אפל ובגוגל פליי.

"אחת הגדולות בעולם": המהלך החדש של טראמפ - הקמת קרן עושר 
איך תשפיע מלחמת הסחר של טראמפ על החסכונות שלכם?

ספקיות אינטרנט כמו אפל, גוגל ואורקל היו עלולות לספוג עונשים חמורים על הפרת חוק הגנת האמריקאים מפני אפליקציות בשליטת יריבים זרים. חוק זה, שנחתם על ידי הנשיא לשעבר ג'ו ביידן באפריל, דרש מחברת ByteDance הסינית למכור את פעילות טיקטוק בארה"ב עד ה-19 בינואר או להתמודד עם איסור אפקטיבי על האפליקציה במדינה.

טיקטוק טענה שהחוק מפר את זכויות התיקון הראשון של למעלה מ-170 מיליון המשתמשים האמריקאים שלה, בעוד שממשלת ארה"ב טענה שהבעלות של ByteDance וקשריה הנטענים עם הרפובליקה העממית של סין הופכים את האפליקציה לסיכון ביטחוני לאומי.

בית המשפט העליון תמך בעמדת ממשל ביידן בינואר, וקבע בחוות דעתו כי "הקונגרס קבע שמכירה היא הכרחית כדי לטפל בחששות הביטחון הלאומי המבוססים בנוגע לנוהלי איסוף הנתונים של טיקטוק והקשר שלה עם יריב זר".

טיקטוק דחתה את החלטת בית המשפט העליון, ומימשה את איומה להשבית את פעילותה בארה"ב אלא אם ממשל ביידן יתערב. האפליקציה חזרה לפעול לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הודיע כי ידחה את אכיפת האיסור. הוא חתם על צו נשיאותי ביומו הראשון בתפקיד להארכת המועד האחרון של החוק ב-75 ימים נוספים עד ה-5 באפריל.

טראמפ כתב בפלטפורמת Truth Social שלו כי הוא "היה רוצה שארצות הברית תחזיק ב-50% מהבעלות במיזם משותף", כדי "להציל את טיקטוק, לשמור עליה בידיים טובות ולאפשר לה להמשיך לפעול".