שנייה רק לצ'ק פוינט: חברת הסייבר שזינקה לשווי של 20 מיליארד דולר

מניית סייברארק שוברת שיאים לאחר שסיכמה שנה עם הכנסות של יותר ממיליארד דולר • הכריזה על רכישה משמעותית נוספת

אודי מוקדי, מייסד ויו''ר פעיל (מימין), ומאט כהן, מנכ''ל סייברארק / צילום: יח''צ
אודי מוקדי, מייסד ויו''ר פעיל (מימין), ומאט כהן, מנכ''ל סייברארק / צילום: יח''צ

מניית סייברארק  לא עוצרת: בסוף 2023 המניה עקפה לראשונה את רף ה-200 דולר, אחרי 10 חודשים חצתה את ה-300 דולר, ובשבוע שעבר, פחות מארבעה חודשים לאחר מכן, היא עקפה את רף המחיר של 400 דולר ועימו עוד רף סמלי: שווי שוק של 20 מיליארד דולר. זה מציב כיום את סייברארק כחברה הישראלית השנייה בגודלה בוול סטריט, אחרי צ'ק פוינט (הפועלת אף היא בתחום אבטחת הסייבר) ולפני טבע. מניית החברה כמעט שילשה את ערכה בשלוש השנים האחרונות.

בית ההשקעות שהיה כוכב התשואות של 2024 עושה זאת שוב גם בינואר
המוסדיים כבר מצביעים ברגליים: המדד שמפתיע עם ביצועים חזקים  

סייברארק, המנוהלת על-ידי המנכ"ל מאט כהן, ושהיו"ר הפעיל שלה הוא המייסד המשותף (והמנכ"ל הקודם) אודי מוקדי, פועלת בתעשיית אבטחת הסייבר ומתמחה בניהול זהויות בארגון. החברה, שהוקמה ב-1999 והונפקה לראשונה בנאסד"ק ב-2014, התמקדה בעבר בתחום החשבונות המועדפים בארגון - לדוגמה חשבונות של אנשי IT, שכוללים הרשאות נרחבות.

בשנים האחרונות היא נכנסה לתחום ניהול הזהויות בארגון, שכולל לא רק את החשבונות המועדפים אלא את כולם. בשנה שעברה היא ביצעה רכישה גדולה כששילמה 1.54 מיליארד דולר על ונאפי מארה"ב, ובכך הרחיבה את פעילותה גם לזהויות מכונה בארגון - לדוגמה קוד, יישומים ו-IoT שגם אותם יש צורך לאבטח.

הרכישה הושלמה לפני כ-4 חודשים, ובשבוע שעבר התגלה שהתיאבון של סייברארק לא פחת, והיא הודיעה על רכישה נוספת, של Zilla Security מארה"ב ב-165 מיליון דולר. לפי סייברארק, הרכישה תרחיב את פלטפורמת אבטחת הזהויות שלה. לפני רכישת Zilla ואחרי רכישת ונאפי (שבוצעה בחלקה גם במניות) היו לסייברארק יתרות מזומנים בסך 841 מיליון דולר.

לצד הדיווח על הרכישה החדשה, פורסמו גם הדוחות הכספיים של סייברארק לרבעון הרביעי ולשנת 2024 כולה, בהם החברה עקפה את תחזיות האנליסטים. ההכנסות ברבעון צמחו ב-41% ל-314 מיליון דולר, אך החברה רשמה בו הפסד נקי של 97.1 מיליון דולר לפי כללי GAAP ורווח נקי Non-GAAP של 40.4 מיליון דולר, שהם 80 סנט למניה. בשנת 2024 ההכנסות עקפו את רף מיליארד הדולר אחרי שצמחו ב-33%, ההפסד הנקי היה 93.5 מיליון דולר, ועל בסיס Non-GAAP נרשם רווח נקי של 148 מיליון דולר. ה-ARR (הכנסות חוזרות שנתיות) הגיע ל-1.169 מיליארד דולר.

"הזדמנויות בעקבות הרכישות"

במבט קדימה, ברבעון הראשון של 2025 סייברארק צופה הכנסות של 301-307 מיליון דולר, עם רווח נקי Non-GAAP של 74-81 סנט למניה (ובסה"כ כ-39.8 מיליון דולר). בשנה כולה הצפי הוא להכנסות של 1.308-1.318 מיליארד דולר, צמיחה של 31%-32%, ולרווח נקי של 3.55-3.7 דולר למניה, ובסך הכול כ-186 מיליון דולר. התחזית גבוהה מתחזיות האנליסטים בהכנסות ודומה להן ברווח.

לפי נתוני וול סטריט ג'ורנל, מעל 30 גופים מסקרים את מניית סייברארק, רובם הגדול חיוביים בנוגע למניה, שלושה נייטרליים ואף אחד לא ממליץ להיפטר ממנה. מחיר היעד הממוצע בו הם נוקבים למניה הוא כ-448 דולר, שמשקף פרמיה של 8.4% על מחיר המניה כיום.

חלק מהאנליסטים העלו את מחירי היעד שלהם אחרי הדוחות בשבוע שעבר. אחד מהם הוא איתי קידרון מאופנהיימר, שהעלה את מחיר היעד למניה מ-420 דולר ל-450 דולר, ונותר בהמלצת "תשואת יתר", כשהוא מציין בין השאר את ביצועי היתר של ונאפי - אשר תרמה לרווחי סייברארק כבר ברבעון הראשון לאחר השלמת הרכישה. "אנחנו נותרים חיוביים בזכות ביצועים חזקים בעסקי הליבה של סייברארק, ורואים הזדמנויות נוספות בשילוב של ונאפי", כתב קידרון.

גם בקנטור עלה מחיר היעד למניה מ-415 דולר ל-445 דולר, והאנליסט ג'ונתן רויקהבר ציין את הביצועים החזקים והיצע המוצרים המשופר של סייברארק, וכן את הגידול ב-ARR.
מי מרוויח מהעלייה במניה? ענקית ההשקעות בלקרוק החזיקה בסוף 2024 מניות בשווי נוכחי של כ-1.36 מיליארד דולר, לאחר שהפכה לבעלת עניין בחברה במהלך השנה. גם קרן Thoma Bravo הפכה לבעלת עניין ב-2024, במסגרת עסקת ונאפי, ולאחרונה היא מכרה מניות סייברארק תמורת כ-370 מיליון דולר. לפי דיווח משנה שעברה, בכירי החברה והדירקטורים שלה, כולל כהן ומוקדי, החזיקו במצטבר במניות ששווין הנוכחי מגיע לכ-172 מיליון דולר.