המדינה הודיעה בשבוע שעבר לבג"ץ על מתווה מדורג לפרישת שמונה יועצים משפטיים ותיקים במשרדי הממשלה, כשבראשם היועץ המשפטי של משרד האוצר, עו"ד אסי מסינג. העיתוי והאופן שבו תתבצע הפרישה מעלים תהיות לגבי עתיד הייעוץ המשפטי באוצר והשפעתו על סוגיות תקציביות רגישות, בהן העברת כספים קואליציוניים ותקצוב מוסדות החינוך החרדיים.
● בלעדי | באוצר יעניקו סוכריה של 100 מיליון שקל לבעלים ההודי של נמל חיפה
● בלעדי | באיחור של שנה: זה נוהל הגילוי מרצון שצפויה להעביר רשות המסים
על־פי המתווה שגיבשה ועדה משותפת למנכ"ל משרד ראש הממשלה היוצא יוסי שלי, נציבות שירות המדינה והייעוץ המשפטי לממשלה - מסינג יסיים את תפקידו כבר בפעימה הראשונה ב־1 באפריל 2025, יחד עם היועצות המשפטיות של משרדי הרווחה והעלייה. בפעימה השנייה ביוני יפרשו ארבעה יועצים נוספים, בהם עו"ד אילת מלקמן ממשרד החינוך, ובפעימה השלישית באוקטובר תפרוש עו"ד איילת זלדין ממשרד הכלכלה.
מסינג העדיף במוצהר להיות בין האחרונים שיפרשו. הוועדה התחשבה בשיקולי מועד הפרישה של יועצים משפטיים אחרים במתווה, אבל לא במקרה זה, חרף החשש המוחשי שמשרד האוצר יוותר לפרק זמן ללא יועמ"ש במינוי קבוע.
מתיחות סביב תקצוב החברה החרדית
המהלך קודם במשך חודשים על־ידי שר האוצר בצלאל סמוטריץ', שסימן מטרה להביא לסיום כהונתו של מסינג. המתיחות בין השניים התפוצצה פומבית סביב סוגיות הנוגעות לתקצוב המגזר החרדי, כשמסינג עיכב העברת כ־600 מיליון שקל בשנה מתוכנית "אופק חדש" למוסדות חינוך חרדיים. נוסף על כך, מסינג מעורב גם בהחלטת היועצת המשפטית לממשלה להפסיק סבסוד מעונות יום לילדי אברכים המחויבים בגיוס.
אף שהמועמד הטבעי להחלפת מסינג הוא משנהו דודי קופל, לסמוטריץ', כך נראה, יש תוכניות משלו. בניגוד למינוי בכירים אחרים באוצר שבסמכות ישירה של השר, סמוטריץ' אינו יכול למנות ישירות את היועץ המשפטי. תהליך המינוי של יועץ משפטי חדש נעשה באמצעות ועדת איתור, בה יושבים מנכ"ל המשרד, נציגי הייעוץ המשפטי לממשלה, נציג נציבות שירות המדינה ונציג ארגון המשפטנים - הרכב שמשמר לרוב את עצמאות המערכת המשפטית.
אולם סמוטריץ' יכול לעכב את התהליך ולמנות ממלא־מקום זמני מחוץ למערכת - די בעובד מדינה בעל שש שנות ניסיון בעריכת דין. על־פי מקורבים לתהליך, השר כבר החל לגשש אחר מועמדים פוטנציאליים.
יועץ משפטי במילוי מקום יסבול ממעמד חלש יותר שיקשה עליו לתפקד כשומר סף. זו לא תהיה הפעם הראשונה שסמוטריץ' נוקט גישה זו; תפקידים בכירים כמו הכלכלן הראשי ומנהל רשות שוק ההון נותרו מאוישים בממלאי־מקום לתקופות ממושכות.
ההערכה היא שאם סמוטריץ' לא יצליח להביא לבחירת מועמד מועדף עליו בוועדת האיתור, הוא יעדיף להאריך את תקופת הביניים עם ממלא־מקום הנתון להשפעתו. סמוטריץ', כמובן, לא המציא את השיטה. מסינג עצמו כיהן כממלא־מקום במשך כשנה ושלושה חודשים, בתקופת משה כחלון באוצר.
האתגר בתהליך המינוי מתעצם נוכח המצב הייחודי במשרד האוצר, שבו טרם מונה מנכ"ל קבוע לאחר פרישת שלומי הייזלר. המועמד של סמוטריץ', אילן רום, עדיין ממתין לאישור ועדת המינויים, מה שמקשה על הקמת ועדת האיתור למינוי היועץ המשפטי הקבוע.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.