הגיוס שמקפיץ את חברת הסייבר של שלו חוליו לשווי של מיליארד דולר

דרים, הסטארט־אפ של שלו חוליו וקנצלר אוסטריה לשעבר סבסטיאן קורץ, יוצא לסבב גיוס של 100 מיליון דולר ומצרף לדירקטוריון את מנכ"ל טבע לשעבר • בין המשקיעים: המועמד לנשיאות ארה"ב לשעבר, מיט רומני • טרם הגיוס עמד שווי החברה על 54 מיליון דולר בלבד

סבסטיאן קורץ ושלו חוליו / צילום: פיני סילוק, Dominik Butzmann
סבסטיאן קורץ ושלו חוליו / צילום: פיני סילוק, Dominik Butzmann

חברת הסייבר דרים (Dream), של מנכ"ל NSO לשעבר שלו חוליו, קנצלר אוסטריה לשעבר סבסטיאן קורץ וגיל דולב, יוצאת לגיוס חדש של 100 מיליון דולר, ומקבלת תג שווי של 1.1 מיליארד דולר.

חברת הסטארט־אפ, שנחשפה לראשונה בגלובס, מוכרת בשנים האחרונות מערכות הגנה לחברות בעלות תשתיות פיזיות מורכבות או ישנות, כמו אסדות גז, חברות חשמל וכורים גרעיניים. החברה פופולרית גם בקרב מערכי סייבר של מדינות, המעוניינות להגן על התשתיות הלאומיות באופן מרוכז. קודם לגיוס הנוכחי, עמד שווי החברה על 54 מיליון דולר, כך על פי PitchBook.

שנייה רק לצ'ק פוינט: חברת הסייבר שזינקה לשווי של 20 מיליארד דולר 
אילון מאסק מבטיח להשיק את "הבינה המלאכותית החכמה ביותר"

קצב הכנסות מרשים

מי שמובילה את סבב הגיוס הנוכחי, וחוזרת לישראל בהשקעת עתק, היא ביין קפיטל ונצ'רס (Bain), קרן ההון סיכון שהקים המועמד לשעבר לנשיאות ארה"ב מיט רומני. בגיוס משתתפים גם המשקיעים הקיימים בחברה, גרופ 11 של דובי פרנסס; קרן אלף, באמצעות השותף המייסד מייקל אייזנברג, קרן טרו ארואו של ג'יימס רוטשילד וקרן טאו (Tau).

במסגרת הגיוס, מצטרפים לדירקטוריון דרים אנריקה סאלם, דמות בכירה בענף הסייבר העולמי, שהיה בעברו מנכ"ל סימנטק ויו"ר מנדיאנט, ומנכ"ל טבע לשעבר שלמה ינאי, שמשמש כיום כדירקטור עצמאי במספר חברות.

החברה מדווחת על צבר הזמנות של 130 מיליון דולר בשנה האחרונה, כך שלפי ההערכה, הכנסותיה השנתיות עומדות על יותר מ־40 מיליון דולר. במונחים של קצב הכנסה שנתי (ARR), המדד המאפיין את צמיחתן של חברות סייבר, מייצרת החברה הכנסות בקצב של 100 מיליון דולר נכון לעכשיו, עם צפי להכפלתו עד סוף השנה, מה שמסביר את השווי הגבוה שקיבלה. יש לציין כי מדובר ברף הכנסות גבוה עבור חברת סייבר ישראלית שהוקמה לפני שנתיים בלבד, אך מספר לקוחותיה הוא חד־ספרתי.

חברת Dream / צילום: גיא סידי, אקליפס מדיה
 חברת Dream / צילום: גיא סידי, אקליפס מדיה

שוק מיושן ומאתגר

דרים בחרה לעבוד בשוק קשה ומאתגר של החברות הממשלתיות, מערכי הסייבר הלאומיים וחברות התשתית הגדולות, שוק מיושן יחסית שרגיל לרכוש מוצרי סייבר מתאגידי ענק. עם זאת, חוליו מביא איתו ניסיון במכירה למדינות וארגוני ביטחון (NSO) ואילו קורץ - שמשמש כנשיא החברה, מדבר לראשי מדינות וחברות בשפתם. המייסד השלישי הוא איש הסייבר המנוסה גיל דולב, ששירת ביחידות סייבר ביטחוניות ולאחר מכן עבד עם חוליו ב־NSO.

"מהיום הראשון החלטנו שאנחנו מזהים את האיום על מדינות ותשתיות של מדינות כשוק המרכזי שאליו אנחנו פונים", אומר חוליו לגלובס."זו החלטה קשה מכיוון שמדובר בשוק תנודתי, אבל אם אתה יודע לפעול בו ולעמוד בדרישות הרגולציה, ואתה יודע לתת פתרון טוב - אתה יכול לנצח". עוד הוא מוסיף כי "ממשל טראמפ פתוח לטכנולוגיות ישראליות ורואה בנו שותף אמיתי, לכן אני רואה הרבה יותר הזדמנויות לחברות ישראליות".

מלבד לקוחות בישראל ובאוסטריה, לחברה לקוחות גם באירופה, המזרח התיכון ודרום מזרח אסיה. היא מעסיקה כ־150 עובדים ומנוהלת ממגדל במתחם מידטאון בתל אביב.

בחברה השיקו בשנה האחרונה מודל שפה מקורי המיועד לאנליסטים ולמנהלי אבטחת מידע, שבאמצעותו ניתן לזהות ולטפל בחולשות סייבר, קבצי קונפיגורציה, דוחות ומערכות בקרה. בחברה מבטיחים כי פקודה קצרה יכולה לשקף לאנליסטים את הרשת הארגונית, לאפשר זיהוי חולשות ולהבין היכן קיימות פרצות. "מדובר במודל שמאומן מאפס, שהושקעו בו יותר מ־10 מיליון דולר", אומר חוליו.

דובי פרנסס, שותף מנהל בגרופ 11 והמשקיע הגדול בחברה אמר כי "בכל שנותיי בהון סיכון לא ראיתי חברה שצומחת כל כך מהר. אין לי ספק שדרים עתידה לצמוח להיות אחת מחברות ה־AI הגדולות בעולם להגנת סייבר על תשתיות לאומיות קריטיות, ולבטח חברת הסייבר או ה־AI הגדולה שאי פעם יצאה מישראל".