מניית אל על ממשיכה להמריא, כשהיא משלימה זינוק של כ-60% מתחילת דצמבר האחרון, על אף החולשה ביום ב'. בחודש נובמבר ההנחה בשוק הייתה שהשיא מאחוריה, בגלל הפסקת האש המתקרבת בצפון, שהפכה אחר כך לעובדה. ההבנה שחברות התעופה הזרות מתחילות לחזור והתחרות תגבר, הפילו את המניה ב-20% תוך זמן קצר.
● שווי טבע נחתך ב-25% מאז הדוחות, כך הגיב המנכ"ל
● האנליסטים ממליצים על שלוש מניות בוול סטריט, ואחת מהן ישראלית
אלא שלמרות שהחברות הזרות אכן מתחילות לחזור, התברר עד מהרה שההספדים היו מוקדמים. מניית אל על המשיכה לעלות (כולל זינוק של 35% מתחילת השנה הנוכחית) והיא נסחרת בשווי של 5.4 מיליארד שקל. בכך הופכת אל על לחברה ה-54 בגודלה בבורסה המקומית (נכללת במדד ת"א-90).
בפרספקטיבה רחבה יותר עלתה מניית חברת התעופה, שבשליטת קני רוזנברג ובניהולה של דינה בן טל-גננסיה, ביותר מ-300% מתחילת 2023, כשהיא נהנית בדרך מהשפעות מלחמת חרבות ברזל, ביטול הטיסות מצד החברות הזרות והעלאת מחירי הטיסות. אל על שברה בשנה החולפת שוב ושוב את שיאי ההכנסות של עצמה, הרוויחה כפי שלא הרוויחה מעולם (411 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים), סגרה חובות ואפילו השתעשעה ברעיון של רכישת חברת כרטיסי האשראי ישראכרט.

למרות הזינוק במניה, מעטים האנליסטים שמתבטאים נגד התמחור הנוכחי של אל על. מי שטען כבר לפני חודשיים שהכיוון יהיה למעלה הוא דניאל אלון, שותף מנהל בקרנות הגידור ראם של בית ההשקעות אי.בי.אי. גם היום הוא מעריך שמניית אל על תמשיך לעלות וקובע שהיא "עדיין זולה". לדבריו, "אנשים חשבו שמחירי הטיסות יירדו כשחברות התעופה הזרות יחזרו אבל מחירי הטיסות גם בעולם עלו, בגלל המחסור העולמי במטוסים. יצרניות המטוסים הגדולות בואינג ואיירבוס עדיין מייצרות הרבה פחות מטוסים, מאז הקורונה, כשבמקביל אוכלוסיית העולם גדלה ויותר אנשים רוצים לטוס, מה שיוצר אפקט משולש".
אלון מעריך שמחירי הטיסות בישראל יתייצבו על ירידה של 10%-20% לעומת מחירי השיא של 2024. "תחת ההנחה הזו אל על יכולה להמשיך להרוויח כל שנה כ-250 מיליון דולר. כשמוסיפים לקצב הרווח את המזומן בקופה שעתיד להיות עד סוף 2025 כחצי מיליארד עד מיליארד דולר, מגיעים למסקנה שהיא חברת התעופה הזולה בעולם, ובהפרש ניכר. אנשים קונים מניות ב-S&P 500 במכפילי רווח של 30-40 (שווי החברה חלקי הרווחים. נ"א). אל על במכפיל 3.5, חברות התעופה הטובות בעולם נסחרות במכפיל 10, החברות הפחות טובות במכפיל 5.
"לכן, המניה צריכה לעלות בעוד 20%-30% כדי להגיע לחלק הנמוך בתמחור קבוצת ההשוואה וכאמור מדובר על החברות הכי חלשות וממונפות בתחומה. אל על עברה שינוי פרמננטי (קבוע. נ"א). במקום לשלם הוצאות מימון של 50 עד 100 מיליון דולר אצלה זו הכנסה. אפשרות נוספת שאינה גלומה במחיר היא הודעה על חלוקת דיבידנד שיכולה להביא לעליית ערך מהותית של 15%-20% בטווח קצר".
יצוין כי אל על פנתה לאחרונה למדינה על מנת שתאפשר לה להקדים בשנה את חלוקת הדיבידנד.
"יש ביקושים כלואים"
שמואל בן אריה, מנהל השקעות ראשי בחברת פיוניר ניהול הון, אומר כי "אני בכלל לא בטוח שהשוק טועה. המחירים הגבוהים מאוד של אל על במלחמה, על גבול המופקעים, מילאו את כרית המזומנים והורידו את נטל החוב. המצב הפיננסי של אל על השתפר בצורה חסרת תקדים. מחברה שבשנת 2021 הייתה שאלה אם תוכל לשרוד היא הפכה לחברה מאוד יציבה ועם חוב למאזן של 36% בלבד, לעומת 75% באותם ימים, וסביר שזה עוד ישתפר.
"בהסתכלות קדימה, יש המון ביקושים כלואים, אנשים צריכים ורוצים לטוס. הביקוש לטיסות מישראל כבר גדול ואם השקט יימשך הוא יהיה עוד יותר גדול, גם ביחס לרמות של טרום המלחמה. ולא פחות מכך - הביקוש לאל על ימשיך להיות גבוה בשנתיים-שלוש הקרובות. אנשים בטראומה מביטולי הטיסות, הם נזכרו למה הם טסים באל על, כי היא היחידה שתמשיך לטוס גם בזמן מלחמה, וזה יותר חשוב מאשר המחיר. אל על תשמור על אותה רמת רווחיות לפחות שנתיים".
מנגד, אורי תובל, מנכ"ל תובל בית השקעות ויו"ר אלמנדה קפיטל, מטיל ספק בתמחור המניה: "על אף חזרתן של חברות תעופה רבות לפעילות בנתב"ג, חוסר הוודאות בטווח הקצר עדיין מורגש. אך להערכתנו אל על נסחרת במחיר יקר - אפילו יקר מאוד. מחירי הטיסות אמנם לא יורדים לרמות טרום המלחמה, אבל רמות הרווח שהמשקיעים התרגלו אליהן לא יישארו לזמן רב. לכן לא הייתי קונה את המניה, אפילו מוכר".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.