הנושים של מלונות בראון אישרו את העסקה עם ישראל קנדה

רשת מלונות הבוטיק והמנהל של הסדר החוב עדכנו את בית המשפט כי 94% מהנושים של בראון הצביעו בעד מכירתה לקבוצת הנדל"ן ישראל קנדה תמורת למעלה מ-130 מיליון שקל • לפי מלונות בראון, "בשל קצב שריפת המזומנים הגבוה ומיעוט המזומנים, ישנה דחיפות רבה באישור ההסדר"

בראון ביץ האוס, רשת מלונות בראון / צילום: אסף פינצוק
בראון ביץ האוס, רשת מלונות בראון / צילום: אסף פינצוק

הנושים של מלונות בראון, רשת מלונות הבוטיק שנקלעה לחדלות פירעון, אישרו את הסדר החוב במסגרתו תמכור את רוב פעילותה לקבוצת ישראל קנדה  - כך עדכנו הערב (ב') נציגי בראון ומנהל ההסדר, עו"ד מור נרדיה, את בית המשפט.

הפסיקה של בית הדין לעבודה שיכולה לשנות את עולם הוועדים
באוצר יעניקו סוכריה של 100 מיליון שקל לבעלים ההודי של נמל חיפה

לפי העדכון, 94% מהנושים שהשתתפו באסיפה, שהתקיימה מוקדם יותר החודש, תמכו באישור ההסדר. מדובר ב-78 מתוך 83 נושים שהשתתפו באסיפה, בעוד שחמישה נושים הצביעו נגד ההסדר. הנושים שהצביעו בעד מייצגים חוב בהיקף כולל של קרוב למיליארד שקל, ומכך עולה כי 99% מהערך הנקוב של החוב שיוצג באסיפה אישרו את ההסדר.

לנוכח האישור, מבקשת בראון מהשופט חגי ברנר, אשר בפניו מתקיים ההליך להסדר החוב, לקיים דיון דחוף לצורך אישור ההסדר. "בשל קצב שריפת המזומנים הגבוה של בראון ומיעוט המזומנים שבידה, ישנה דחיפות רבה באישור ההסדר", כותבים נציגי הרשת ממשרד גורניצקי ועו"ד נרדיה.

בראון אף מבקשת לאשר לה לקבל אשראי בהיקף של 3 מיליון שקל מהכשרה חברה לביטוח, כדי לאפשר את פעילות המלונות בהמשך החודש.

לפי העסקה שבמרכז הסדר החוב, ישראל קנדה, שבשליטת אסי טוכמאייר וברק רוזן, צפויה לרכוש את רוב פעילות בראון, תמורת כ-131 מיליון שקל, בתוספת מע"מ. קנדה אף צפויה להוסיף בין 5 ל-6 מיליון שקל לסכום זה, כך שהתמורה הכוללת צפויה להסתכם בכ-136 מיליון שקל.

העסקה כוללת שמונה מלונות שמפעילה בראון. בסך-הכול מפעילה בראון, אשר לה 40 חברות בנות, 15 בתי מלון בישראל, יחד עם פעילויות נוספות, כמו ברים, מסעדות ואירועים. בנוסף, ישראל קנדה תשלם 20 מיליון שקל עבור חלקה של בראון בחברה, אשר זכתה במכרז של רשות שדות התעופה להקמה ולהפעלה של מתחם עסקים ושטחי מסחר ומלונאות בנתב"ג. קנדה תקלוט בשלב הראשון 80% מעובדי בראון.

בית המשפט יידרש להכריע האם לאשר את ההסדר

החוב הכולל עליו דיווחה במקור בראון לבית המשפט הגיע לכ-980 מיליון שקל, מתוכם כ-785 מיליון שקל הוא למלווים ולנושים פיננסיים. אלא ש-700 מיליון שקל מתוך חוב זה שייכים לקבוצת בית יכין, אשר הסכימה לדחות את מועד פירעונו ולקבל את ההחזר מרווחים עתידיים של בראון.

בראון אף הגיעה להסכמות עם המשכירים, אשר הסכימו לוותר על חלק מהחוב. כתוצאה מכך, במקום חוב מקורי בגובה 167 מיליון שקל למשכירים, אשר כלל גם חובות עתידיים, מסתכם כעת החוב המיידי כלפיהם ב-39 מיליון שקל. קנדה אמורה להיכנס בנעלי בראון כשוכרת ברוב הנכסים, ולהבטיח את התשלומים העתידיים למשכירים.

בניכוי החובות שלגבי הפירעון שלהם סוכם עם המשכירים והנושים הפיננסיים, החוב המיידי של בראון מסתכם כעת בכ-153 מיליון שקל.

מלונות בראון נשלטת בידי ניר ויצמן (כ-70%), ליאון אביגד (9.5%) והכשרה ביטוח (16%). ויצמן ואביגד, שייסדו את הרשת, צפויים למכור את החזקותיהם, בעוד שהכשרה ביטוח צפויה להמשיך ולהיות שותפה בבראון, ואף לעלות להחזקה של 20% מהרשת.

לנוכח אישור הנושים, בית המשפט יידרש כעת להכריע האם לאפשר לעסקה עם ישראל  קנדה לצאת סופית לדרך. הסדר החוב גובש על־ידי אבי קמינסקי, בעלי חברת הייעוץ הכלכלי KCR.

בפני בית המשפט מונחת הצעה מתחרה מאת איש העסקים ספי צביאלי, שהוא נושה של בראון ומשכיר לה נכסים בבעלותו. צביאלי מתנגד לעסקה עם קנדה, ומציע לרכוש את בראון תמורת 125 מיליון שקל.

מרשת מלונות בראון נמסר: "הרשת שמחה מאוד על הגעה להסדר והסכמות נרחבות של המשכירים, הספקים ובעלי החוב. ההסדר הגיע לאחר שנה אינטנסיבית של דיונים ומגעים, והוא נחתם ואושר ברוח טובה ובהבנה משותפת שחשוב לאחד כוחות להבראת הרשת, ולאפשר את המשך העסקתם של רוב מוחלט מעובדי בראון, שהם הלב הפועם של הרשת. אנו מאמינים בחוזק המותג בראון וביכולת של הרשת תחת הבעלות החדשה של ישראל קנדה מלונות לגדול, להצליח ולהתרחב".