נדב שובל, מייסד ומנכ"ל אופן ווב לשעבר שהודח על-ידי הדירקטוריון, חוזר לחברה - כך מדווח הלילה (ג') "ביזנס אינסיידר". לאחר קרב משפטי בפרופיל גבוה בין שובל לבין המשקיעים, בהובלת הקרנות אינסייט וג'ורג'יאן - שני הצדדים הגיעו לפשרה שפרטיה לא פורסמו, מה שסולל את דרכו של שובל חזרה לחברה.
● שנייה רק לצ'ק פוינט: חברת הסייבר שזינקה לשווי של 20 מיליארד דולר
● האנליסטים ממליצים על שלוש מניות בוול סטריט, ואחת מהן ישראלית
במייל שנשלח ביום שישי האחרון ל-350 העובדים, הסביר מנכ"ל אופן ווב טים הארווי כי החברה ושובל "הסכימו באופן הדדי" כי שובל יחזור להתקשר עם החברה כיועץ בכיר להארווי.
שובל אישר את הדברים ל"ביזנס אינסיידר" והוסיף כי המחלוקות המשפטיות בין הצדדים יושבו. "פתרנו את חילוקי הדיעות", אמר. "החברה נשארת מחויבת למשימה של אופן ווב, ואני נרגש להמשיך לתמוך במשימה כיועץ".
משרה חלקית ללא תפקיד ניהולי
שני הצדדים השלימו, אך שובל חוזר למשרה חלקית, כאשר אין לו תפקיד ניהולי רשמי בחברה. בבית המשפט המחוזי הכלכלי בתל אביב טען שובל כי עזיבתו תפגע בחברה, וכי קשריה עם הלקוחות - אתרי חדשות גדולים בארה"ב - ייפגעו אם יאבד את המושכות בה.
הסכסוך בין שובל לבין דירקטוריון אופן ווב, החברה שהקים שובל לפני 13 שנה, פרץ בחודש ספטמבר שעבר, אז החליט הדירקטוריון להדיח אותו מתפקידו כמנכ"ל לאחר חילוקי דעות שהחריפו בין הצדדים. זאת, על רקע טענת שובל כי עסקת השקעה חדשה מצדה של בלקרוק נפסלה על-ידי המשקיעים הקיימים.
שובל הבטיח לעובדים כי יילחם על מקומו ותבע את הדירקטוריון בבית המשפט המחוזי בתל אביב ואת כל אחד מהדירקטורים באופן אישי בערכאות בארה"ב. לטענתו, החלטת הדירקטוריון לא הייתה חוקית, כיוון שכמה דירקטורים מטעמו הוחלפו, וההתכנסות נעשתה בחופזה.
מנגד, המשקיעים טענו כי איבדו את האמון בשובל ופעלו כדי לפטרו "פיטורי עילה" - דרגה חמורה יותר של פיטורים השוללת את שכרו וזכויותיו הכלכליות של שובל בחברה. בית המשפט בישראל דחה את בקשתו לבטל את החלטת הדירקטוריון לפטרו, וקבע כי ההחלטה התקבלה מספר פעמים ובאופן חוקי, ובהליך האזרחי האישי הגיעו שובל והדירקטורים לפשרה.
אופן ווב (OpenWeb) הוא חד-קרן ישראלי בעל שווי של 1.5 מיליארד דולר, שמאחוריו כמה מהמשקיעים הגדולים בהייטק הישראלי: הקרנות אינסייט, ג'ורג'יאן, אינדקס, גורו השיווק סקוט גאלוויי וה"ניו יורק טיימס". החברה מספקת לאתרי חדשות פלטפורמה לניהול תגובות גולשים ומייצרת להם הכנסות באמצעות רשת פרסום הנמצאת בסמוך לכך. במהלך המשפט בישראל נחשף כי 80% מהכנסות החברה תלויות בניהול שטחי פרסום בארבע חברות: פוקס ניוז, "דיילי מייל", "ניו יורק פוסט" ו"פופולר סיינס".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.