הבנק הדיגיטלי וואן זירו, בניהולו של אייל גפני, מעלה הילוך בתחרות על ליבם של הסוחרים בניירות ערך בארץ. בשבוע שעבר דיווחנו כי הבנקים בארץ מחריפים את התחרות, כעת גם וואן זירו השיק תוכנית דרמטית שנועדה להוזיל מאוד את עלויות המסחר בניירות ערך.
● חברת הייעוץ שסוללת לתשובה את הדרך לאישור עסקת ישראכרט
● "ישנה את החיים של כולנו": מנהל ההשקעות שממליץ על סקטור אחד בוול סטריט - וזה לא השבבים
כעת הוא מודיע כי הוא מאפשר לראשונה ללקוחותיו להשקיע בקרנות נאמנות מחקות וקרנות נאמנות מנוהלות, הנסחרות בבורסה של תל אביב. זאת לאחר שניתן היה לסחור עד כה בניירות ערך זרים בחו"ל.
המשמעות המיידית היא שלקוחות וואן זירו יוכלו לעקוב אחרי מדדי מניות מובילים או לאפשר למנהלי השקעות לנהל את כספם (בקרן נאמנות). השנה צפוי הבנק להרחיב את סל השירותים ולאפשר קנייה ומכירה של ניירות ערך פרטניים כמו מניות או אגרות חוב.
כאמור לפני חודשיים, הודיע בנק וואן זירו הודיע כי כחלק מתוכנית וואן פלוס ללקוחותיו, שמצריכה העברה חודשית של 10,000 שקל לחשבון, הם יהיו פטורים מדמי ניהול ניירות ערך (לתמיד) ויוכלו לבצע 10 פעולות בניירות ערך ללא עלות מדי חודש. פעולות מסחר מעבר לכך יחוייבו בעמלה של 0.1%, ברף הנמוך של הנהוג במערכת הבנקאית (לרוב בין 0.1% ל-0.5%).
בשלב הזה, יאפשר הבנק כאמור השקעה בקרנות נאמנות, מחקות ומנוהלות. אלה קרנות שבין היתר עוקבות אחרי מדדי מניות פופולריים כמו ת"א 35 או S&P 500. בקרנות הנאמנות המנוהלות, מנהל השקעות משקיע בניירות ערך שונים ובמכשירים שונים בהתאם למאפיינים של כל קרן.
יש לציין כי בבורסה של תל אביב יש כבר מגוון של קרנות שמחקות מדדים מסוגים שונים מהארץ ומהעולם, לרבות מדדים שעוקבים אחרי סקטורים שונים כגון ענף הנדל"ן (בתל אביב יש את מדדי: ת"א-בנייה, ת"א מניב-ישראל ות"א מניב-חו"ל), טכנולוגיה, אנרגיה, פיננסים, ביטוח, בנקים ועוד.
פטור מהמרת מט"ח ומ-10 פעולות בני"ע
המסלול החדש של הבנק הדיגיטלי כולל גם פטור מורחב מעמלות עו״ש, דבר ששאר הבנקים מתחילים להוסיף למבצעים שלהם. בחלק מהמקרים הודיעו לאחרונה חלקם על פטור לעשור מאותן עמלות למי שפותחים אצלם חשבון. בוואן זירו, הודיעו בדצמבר כי בתוכנית שהושקה, ניתן גם (כחלק משירות וואן פלוס) פטור מעמלת הקצאת אשראי, פטור מדמי כרטיס, 0% עמלת המרת מט״ח בכרטיס והעברות מט״ח בחשבון ו־10 פעולות מסחר בני״ע כלולות בכל חודש.
טווח העמלות של המסחר בניירות ערך בבנקים רחב. מחשבון ההשוואה של הבורסה מלמד כי בתיק ניירות ערך של 100 אלף שקל, דמי הניהול הנגבים כשיעור מהיקף התיק מדי רבעון נעים בין 0.011% ל־0.013% בבתי ההשקעות (אי.בי.אי טרייד, אקסלנס טרייד ומיטב טרייד), לבין עמלות גבוהות בהרבה, כאמור פי 10 ויותר, של 0.14% עד 0.58% בבנקים (בין בנק ירושלים לבנק מסד בהתאמה).
בעמלות עבור ביצוע פעולות קנייה ומכירה הפערים קטנים יותר. עלות פעולה בבתי ההשקעות תנוע בין 0.078% (אלטשולר שחם) ל־0.085% באי.בי.אי, כאשר הבינלאומי מעניק עמלה נמוכה יותר אף מאי.בי.אי (0.083%) והעמלה הגבוה ביותר על פעולה היא של בנק מסד (0.38%).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.