רחפנים | בלעדי

קטנים ומתרסקים במהירות: הרחפנים החדשים שירכוש צה"ל

משרד הביטחון מפרסם את תנאי המכרז לרכישת רחפני FPV, שנבדלים מרחפנים רגילים ביכולת התקיפה ובנוסף צפויים להכיל משדר וידיאו של חברה סינית • המכרז מעלה שאלות בנוגע לבחירת הציוד הסיני והספקים שיתמודדו על הפרויקט

רחפן FPV בפעולה / צילום: Shutterstock
רחפן FPV בפעולה / צילום: Shutterstock

האם צה"ל למד את לקחי המלחמות באוקראינה ובסוריה, שבהן רחפני התקיפה (FPV) שינו את פני המערכה? מינהל הרכש במשרד הביטחון פרסם בימים האחרונים את תנאי המכרז לרכש של כ-5,000 רחפני תקיפה מסוג FPV מחברות ישראליות - שמשמשים בשגרה למרוצי רחפנים, ובמלחמה מסוגלים להשתרבב דרך פתח צר של נגמ"ש או טנק, להתרסק באופן מדויק וקטלני על קבוצת חיילים במארב או להתביית על זנב של רחפן יריב. רחפני FPV נושאים עליהם חומר נפץ בהיקף קטן בהרבה מזה של כטב"מים, אך היכולת להתרסק במהירות על תוך מאגרי נשק או דלק יכולה להגדיל את הנזק האגבי בכמה עשרות מונים.

השבוע בתעשיות הביטחוניות | במשקל 8 טון: הצבא האמריקאי התחמש בנשק חדש
אירופה נערכת לסדר עולמי חדש, והחברות הביטחוניות הישראליות צפויות להרוויח

בשונה מרחפני המדף הרגילים שבהם עושה צה"ל שימוש כבר כיום, מתוצרת חברות כמו DJI או אוטל הסיניות, רחפני ה-FPV אינם מסוגלים לעמוד באוויר, ואינם אוטונומיים, אלא נשלטים באופן מלא על ידי הטייס, ומי שעוזב את השלט מגלה שהרחפן מתרסק אל הקרקע. לפיכך, נדרשת מיומנות לימוד ושעות אימונים רבות, דבר שתובע הגדלת עלויות מחד ובררנות גדולה יותר במספר החיילים שיכולים להפעיל אותם.

המכרז עשוי להתרחב

על פי ההערכה, מחירו של רחפן FPV נמוך יותר מרחפן אוטונומי, והיא יכולה להגיע עד 10,000 שקל ליחידה לכל היותר, אך ייתכן שמשרד הביטחון יבחר בחלופה הזולה ביותר, רחפנים שמחירם עומד על כ־3,000 שקל. במקרה שכזה, צפוי המכרז לעלות למינהל הרכש במשרד הביטחון לא יותר מ-35 מיליון שקל, אך ייתכן שהוא יורחב גם ל-10,000 רחפנים, ויאפשר כניסה של ספק נוסף למכרז, כך שבסופו של דבר ייכללו בו שני ספקים, מה שעשוי להביא אותו להיקף כולל של מעל ל-70 מיליון שקל. בכירים בענף הרחפנים בונים על הרחבת המכרז אפילו ל-20 אלף רחפנים בטווח הארוך.

גלובס פרסם בשנה שעברה את דבר המכרז - שהיה אמור לצאת לדרך בחודש אוגוסט. עם זאת, ייעודו שונה במעט, וכעת הוא מתמקד ברחפני תקיפה בלבד, ולפי ההגדרות שנשלחו לספקים, עושה רושם שמדובר במספר קטן של רחפנים. המכרז דורש באופן מיידי רכש של 5,000 רחפנים, מספר שזוכה לביקורת כמספר קטן על פי מומחים. לשם השוואה, אוקראינה ייצרה בשנה שעברה לבדה 2.2 מיליון רחפני FPV.

קולות נוספים בתעשיית הרחפנים מזהירים גם מפני נושאי ביטחון מידע במכרז, מאחר שהרכיבים הנדרשים בו הם אנלוגיים, ועל כן ניתנים לפריצה ולאיכון בקלות על ידי כוחות אויב. כך, משדר הווידיאו המפורט במכרז מיוצר על ידי חברת Team BlackSheep הסינית מהונג קונג.

בתעשייה הופתעו מהדרישה המפורטת באופן יוצא דופן של מינהל הרכש להכליל פריטים מתוצרת חברות מסוימות, קל וחומר של חברה מסין. מפא"ת התנגדה למהלך, לאחר שעודדה פיתוח של תשתית תקשורת דיגיטלית לרחפנים. מאחורי הבקשה לציוד סיני עומדים ככל הנראה שיקולי עלות, אף על פי שהחברות הישראליות יודעות להציע פתרון תקשורת חלופי בהפרש מחירים של עשרות דולרים ליחידה.

עטלף נגד תרנגול

עד כה נרשמו למכרז כ-25 ספקי רחפנים ישראליים שעובדים עם מערכת הביטחון, בהם אקסטנד, רובוטיכאן, טהירו, קופטרפיקס ודרוניקס. הפייבוריט במכרז נחשב "העטלף", רחפן התקיפה של דרוניקס (Dronix) מפתח תקווה. העטלף, רחפן בעל ארבעה להבים, יכול לטוס מרחק של עד 5 ק"מ או עד רבע שעה, לשאת מצלמה תרמית ולסחוב מטען נפץ עד משקל של 2.7 ק"ג.

פייבוריטית נוספת היא אקסטנד מרמת החייל, שכבר ציידה את צה"ל וגם את הפנטגון ברחפני תקיפה מסוג "סקורפיו". אקסטנד זכתה בהישג כשהפכה לחברה הראשונה בארה"ב שמקבלת אישור להפעלת רחפן חמוש מתאבד. לחברה מערך קיים של הדרכה והוכחת היתכנות לקיצור זמן ההכשרה של טייסי רחפנים - מחודשים לשעות בודדות. עם זאת, זכייה במכרז תדרוש ממנה להסיר את תשתית התקשורת הדיגיטלית המאובטחת שפיתחה ולהתקין במקום זאת תקשורת אנלוגית, המבוססת על הציוד הסיני המבוקש על ידי משרד הביטחון.

חברה נוספת שהגישה מועמדות למכרז היא טהירו, שניגשת עם שתי הצעות; האחת מביאה בחשבון את התקשורת האנלוגית שהוכתבה על ידי המכרז, והשנייה עם תקשורת דיגיטלית מוצפנת בתצורה ישראלית. רחפן נוסף שמועמד בקטגוריה הוא ה"תרנגול" של חברת רובוטיכאן מעומר שבנגב. הרחפן מסוגל לשאת 300 גר' של מטען, ולרחף עד 12 דקות בבת אחת, וגם חברת ספיר מתכוונת להתמודד, על ידי שנמוך הרחפן המתקדם שלה, וייפר 300 - שמסוגל לטוס למרחק של 5 ק"מ, ולשהות באוויר 20 דקות ברציפות - כך שיתאים לתנאי המכרז.

במכרז מצופה מהחברות לא רק לדאוג לרחפנים, אלא גם לתיקי נשיאה, תחנות קרקעיות, מערך הדרכה ומתחם הכשרה, שירות ואחזקה והקמה של קו ייצור והרכבה מקומי. חלק מהחברות הישראליות, כמו אקסטנד ודרוניקס, כבר מחזיקות בנכסים כאלה. המועד האחרון להגשת המועמדות התקיים בשבוע שעבר, וכנס ספקים ל-25 החברות המועמדות היה אמור להתקיים ביום ב' השבוע, אך נדחה מסיבה לא ידועה. ממשרד הביטחון והחברות המועמדות לא התקבלה תגובה.